skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 42 – 2016: Multivitaminer til børn

Multivitaminer til børn

SPØRGSMÅL

Hei

Jeg har bøkene dine og følger anbefaling om multivitamin til 4 åringen.
Jeg bor i Norge og lurer på om det er rett at det er tyggetabletter med smak?
Tror du det er samme innhold?

Mvh

Nathalie

 

SVAR

Dette er et ældre indlæg fra 2016.
Siden er der kommet en ny variant om Omnimini, som jeg har været faglig konsulent på udviklingen af.
Læs mere om den her.

Kære Nathalie

Tak for dit spørgsmål om multivitaminer til børn.

Jeg tænker, at du mener anbefalingerne om multivitaminer til børn 1-12 år som angivet i min nyeste bog Dit sunde barn – sådan!

I bogen anbefaler jeg Omnimini fra Biosym. Imidlertid er Omnimini udkommet i en ny udgave, siden jeg skrev bogen.

I den nye udgave af Omnimini anvendes det kunstige sødestof steviolglycosider (populært men ukorrekt kaldet ”stevia”). Det er ikke et sødestof, som jeg anbefaler. Læs evt. mere om dén sag i dette indlæg her på min blog.

Derfor vil jeg i stedet anbefale produktet Spektro Kids fra Solaray.
Dosis til et barn på 4 år vil være 2 stk. dagligt.

Spektro Kids skal kombineres med de produkter, som jeg nævner i bogen, samt med selen.
Spektro Kids indeholder nemlig slet ikke det meget vigtige mineral selen, som det er yderst vanskeligt at få dækket behovet for via kosten.
Læs på s. 52-53 i Dit sunde barn – sådan! hvad og hvor meget, dit barn skal have.

Så længe barnet er for lille til at sluge kapsler/tabletter, er visse tyggetabletter eller “vingummivitaminer” mit bedste bud på en god multivitamin.
Her må man så leve med et indhold af kunstige sødestoffer.
Det er ikke optimalt, men bedre end slet ikke at være tilstrækkeligt dækket ind med vitaminer og mineraler i organiske/naturidentiske former.

Der findes tyggetabletter og ”vingummivitaminer” i god kvalitet med sukker i stedet for kunstige sødestoffer.
Det kan du læse meget mere om på s. 56 i Dit sunde barn – sådan!

En anden mulighed er det helt nye produkt Nani Multivitamin til børn.
Det er ”vingummivitaminer” med sukker uden kunstige sødestoffer.

Produktet har et okay indhold af vitaminer. Godt nok er mængderne små, men optageligheden og kvaliteten er virkelig høj.

Til gengæld halter det i forhold til mineralerne; produktet indeholder kun zink og iod og mangler således bl.a. magnesium, calcium, selen m.m.
Det kan derfor med fordel kombineres med Scanalka Mineraler fra Berthelsen.
De doseres i forhold til alder.
Bemærk, at der skal spises relevant mange dagligt.

Når dit barn er gammel nok til at sluge kapsler/tabletter, kan du med fordel skifte til et godt produkt, f.eks. Spektro fra Solaray, Multivitamin fra Nani eller CoQ10 Multi fra Cytoplan.
Også her doseres i forhold til alder og evt. særlige behov.

Inde på Grøn Stue vil jeg kunne vejlede dig personligt nærmere om en pakkeløsning med kosttilskud tilpasset netop dit barn. Du kan være med fra kun 135 kr. om måneden.

For en god ordens skyld gør jeg opmærksom på, at jeg ikke har nogen økonomiske interesser i forhold til de produkter eller forhandlere, som jeg omtaler eller linker til.

Jeg håber, at du har fået svar på dine spørgsmål om multivitamin til børn.

Kærligst
Rose

This Post Has 12 Comments
 1. Læser dette undrende at Biosym har lavet et produkt der hedder “Spektro”… er det Solaray’s du henviser til?

  “Når dit barn er gammel nok til at sluge kapsler/tabletter, kan du med fordel skifte til et godt produkt, f.eks. Spektro fra Biosym, Multivitamin fra Nani eller CoQ10 Multi fra Cytoplan.
  Også her doseres i forhold til alder og evt. særlige behov.”

  1. Jeg vil fraråde Spektro til både børn og voksne, de indeholder ikke methylcobalamin B12, men cyanocobalamin B12, som er det dårlige B12. Google bla udenlandske artikler. Biosym har valgt i deres nye produkt, at tilføje cyanocobalamin b12 til børnevitaminerne, så det er helt igennem et dårligt produkt til børn, ellers er biosym det bedste på markedet til voksne. Og ellers er cytoplan super gode, der køber jeg selv flere tilskud på tilbud, med koden DEN33 🙂

   1. @Camilla Hansen – tak for din kommentar. Jeg er ikke enig i konklusionen omkring, at “det er helt igennem dårligt produkt”. Når jeg kigger på et multivitaminprodukt, vurderer jeg alle indholdsstofferne og laver en samlet vurdering – og ud fra mængder og evt. manglende vitaminer/mineraler.
    De forskellige former for B12 er meget omdiskuterede. Nogle af kritikerne af produkter med cyanocolamamin har økonomiske interesser, så informationerne på nettet skal tages med et kritisk gran salt.
    Spektro Kids fremstilles i øvrigt ikke af Biosym, men af Solaray.
    Cytoplans børneprodukter er også en mulighed, som jeg også anbefaler bl.a. i min bog Dit sunde barn – sådan!, hvor man også finder nævnte rabatkode. Men de har andre ulemper, så igen … der er fordele og ulemper ved de forskellige typer multivitamin til børn, og det perfekte produkt har jeg til gode at finde.
    Kærligst
    Rose

 2. Hei
  Takk for svar på spørsmål.
  Ser at det står Spekto Kidz fra Solsray i boken; dit sunde barn sådan. Kidz med z og ikke kids som det står i innlegget her. Litt forvirrende når jeg søker etter produktet og da kommer det opp også ett produkt som heter kids og ett som heter Kidz. Jeg får heller ikke opp innholdsfortegnelse på vitamin og mineralinnholdet, så jeg vet ikke om det er identisk…..

  1. @Nathalie, tak for din kommentar. Jeg forstår absolut forvirringen. Når man kigger på produktets etiket, er det skrevet på en måde, som vitterlig ligner “KIDZ”. Men det er måske bare fordi man har villet imitere børneskrift. Jeg har selv derfor tidligere kaldt produktet Spektro Kidz, og jeg kan se, at f.eks. Forbrugerrådet TÆNK har konkluderet det samme. Men jeg tror egentligt, at navnet er tænkt som Spektro Kids.
   Uanset hvad er det samme produkt!
   Kærligst
   Rose

 3. Takk, for oppklaring:-) Tror du det har samme innhold av vitaminer og mineraler i Norge som i Danmark?
  Mvh
  Nathalie Skjong

 4. @Nathalie – det kan jeg ikke sige med sikkerhed, men umiddelbart vil jeg tro det. Du kan evt. tjekke produktet i Norge med indholdsdeklarationen – den kan du finde på en del danske hjemmesider.
  Kærligst
  Rose

 5. Er disse søtningsstoffer OK? Jeg smakte på en tablett og syntest det smakte veldig syntetisk, 4 åringen likte dei og dyntest det smakte godterier.
  Tilsetningsstoffer i Spektro Kids Multi-Vita-Min Solaray:
  Sødestoffer: Druesukker, fruktose, xylitol.
  Smagsstoffer: Naturlig kirsebærsmag og blandet bærsmag.
  Mvh
  Nathalie Skjong

  1. @Nathalie – tak for dine mange spørgsmål. Jeg vil gerne henvise dig til yderligere personlig rådgivning på Grøn Stue. Der har du fri og ubegrænset adgang til personlig rådgivning fra mig og andre eksperter. Du finder også flere e-guides med detaljeret info og pakkeløsninger om kosttilskud, vitaminer og mineraler til både børn og voksne.
   Ja, faktisk har du som medlem adgang til samtlige mine e-guides og e-bøger til en samlet værdi over 5.500,00 kr.
   Du kan læse mere om alle dine medlemsfordele her:
   https://rosemaimonide.com/groen-stue/
   Kærligst
   Rose

   Kærligst
   Rose

 6. Hej Rose

  Var lige ved at bestille Omnimini, da jeg så lige fik læst videre og du nu ikke anbefaler disse pga kunstige sødestoffer.
  Jeg har en datter på 1,5 (bliver stadig ammet) og 3,5 år. Kender du til Kids Zoo multivit og mineraler og vil de være okay at give?

  Vh Tanja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top