skip to Main Content

BABY Rose Maimonide

BABY – 100 % naturlig

Ønsker du at beskytte dit barn mod skadelige kemiske stoffer?
Orker du ikke sygedage og snotnæser?
Drømmer du om en nem måde at lave sund hverdagsmad, som dit barn vil spise med et smil?

Denne bog gør det nemt.
BABY er det ultimative opslagsværk til dig, der gerne vil have stressfri genveje til at give dit barn en naturlig sund opvækst med god kemi.

Rose Maimonide er mor til to og har de seneste mange år arbejdet professionelt med at hjælpe tusindvis af familier til at navigere nemt i mål med sunde valg, der virker – uden løftede pegefingre.

Her i bogen har hun samlet sin solide erfaring og den nyeste, opdaterede viden fra internationale sundhedseksperter til klare og lette råd, som du kan bruge i hverdagen.
Du får trygge og overkommelige løsninger til at holde din baby sund og glad, undgå skadelige kemiske stoffer og handle bæredygtigt.

Med BABY får du:

  • nemme køreplaner til, hvad din baby skal spise hvornår
  • enkle opskrifter på sund økomad til små og store munde
  • præcise oversigter med optimale kosttilskud til din baby
  • indkøbsguide fra A til Å med kemifrit babygear – både budget og luksus
  • alt at vide om at styrke dit barns immunforsvar på naturlig vis
  • effektive råd til at give dit barn rolig søvn og dig færre bekymringer

Når dit barn strutter af trivsel, får I overskud til et sjovere familieliv med mere energi og tid til nærvær. Og du bliver glad og tryg som forælder.

Alle bogens anbefalinger er godkendt af læge Irene Hage, der har en treårig overbygningsuddannelse i komplementær medicin fra Bastyr University i Seattle, og Maja Kirkegaard, som er uddannet biolog med en ph.d. om hormonforstyrrende stoffers virkning på kroppens vitaminer og mineraler.

BABY Rose Maimonide

Bogen udkom på Politikens Forlag i en helt ny udgave i 2020. 

Siden bestselleren BABY udkom i 2011 har den været i handlen og fast inventar i alle grønne nybagte familier.
Nu foreligger den i en helt ny udgave, hvor alle anbefalinger er ajourført.
Samtlige produktnavne og links er opdaterede.
Anbefalingerne om kost er reviderede efter den nyeste viden, og en række opskrifter er kommet til.

NYT! BOGEN ER UDGÅET. 

Jeg sælger ud af mit restlager. Herefter kan bogen ikke længere købes.

Bogens vejledende udsalgspris er 300 kr.

Det er selvfølgelig den nye totalreviderede udgave.

Jeg signerer bogen og vedlægger et håndskrevet kort med en personlig hilsen.

Jeg sender gerne bogen som gave direkte til modtageren.
Du skriver bare modtagerens adresse på ordreformularen – det er nemt.

Du kan bestille bogen her til 325 kr. – det er inklusiv levering som pakke med DAO til din privatadresse.

Ja tak!

Jeg vil gerne købe en BABY-bog

Har du brug for noget særligt?

Ønsker du flere bøger, levering til erhvervsadresse eller udlandet?
Eller foretrækker du at hente hos mig i Humlebæk (min. to bøger)?

Så skriv til mig på rose@rosemaimonide.com, så finder vi ud af det. 

Anmeldelser: BABY af Rose Maimonide

BABY Rose Maimonide

Tidsskrift for Jordemødre

”En komplet guide til en sund baby med grøn livsstil”. Det lover Rose Maimonides bog ”BABY”.

Og det holder den. Det er en komplet, grundig, relevant og nem og overskuelig guide til økologiske valg, kosttilskud, sund mad og udstyr og tøj til baby. (…)

Og for at mane i jorden at en grøn baby partout er en dyr baby, giver Rose Maimonide både et billigt og et dyrere alternativ. Bogen er relevant for både gravide, barslende og for jordemødre. Med nye retningslinjer i forhold til graviditet og kemi vil der være større efterspørgsel på viden om, hvordan man tilrettelægger sig med en baby og mindst mulige hormonforstyrrende stoffer. Den viden er samlet her i BABY, så den kan ganske fint finde en plads på hylderne i landets konsultationer og barselgange.

(læs hele anmeldelsen her).

Vitenskap & Fornuft, 7/2011.

Af Dag Viljen Poleszynski, ernæringsfysiolog og dr.philos.

BABY – en komplet vejledning til grønn livsstil. Det er sjelden man kommer over en bok som tar opp nær sagt ethvert tænkeligt aspekt ved hvordan man kan gi våre nyfødte en så giftfri og økologisk bærekraftig oppvekst som muligt.

Som tittlen antyder, har forfatteren Rose Maimonide skrevet den mest komplette veiledningen jeg noen gang har sett på området.

(…) Detaljrikdommen er stor, men alle behøver ikke til enhver tid følege alle de magne gode rådene som giss.
(…) Alt i alt er dette en fantastisk innholdsrik bok.”

(Læs hele anmeldelsen her.)

Ninka-Bernadette Mauritson

“Rose Maimonides lækre bog, der er uundværligfor alle nybagte mødre, der vil undgå kemi i hverdagen (…)

Nøj, hvor var der mange, der blev skuffede over ikke at vinde bogen BABY. Det kan jeg godt forstå. Den er et MUST for alle kemifri, kernesunde, nybagte eller kommende mødre.”

Caroline Fibæk

“På mit puslebord ligger denne fantastiske bog. Jeg er vild med den! Den er nemlig fyldt med tjek-lister over alt det, som jeg har glemt at huske inden vores lille øko-vidunder kommer til verden.

Jeg ville virkeligt ønske at alle mødre modtog denne Baby-bibel i barselsgave – det kunne spare mange børn for eksem, astma, kollik og andre skavanker og spare mange mødre for utroligt meget stress!

Anette Harbech Olesen

Forfatter og ernæringsekspert

“(…) Min første tanke var; “gid jeg havde haft denne bog, da mine børn var små“, for den er en rigtig god guide til stort set alle de overvejelser, nybagte forældre måtte kunne have- Lige fra indretning af børneværelset til indkøb af babys første bamse.

Bogen anbefaler økologiske og rene produkter uden tilsætningsstoffer og forstyrrende kemi. Den er bygget indbydende op med små håndskrevne noter indimellem, søde tanker og små bokse med kloge råd. Det gør bogen let at læse og forholdvis let tilgængelig (…)
hovedindtrykket af bogen, der er susende godt. En nødvendig bog i disse tider, hvor stort set alle produkter lige fra tøj til cremer, indeholder kemiske stoffer, som vi ikke kender effekterne af på lang sigt. Her er det godt at nogen som Rose Maimonide gør fodarbejdet, så andre forældrepar kan nyde godt af det. Et andet absolut plus ved bogen er de skønne opskrifter, der er baseret på 100% økologiske råvarer og opdelt i afsnit efter, hvornår nye fødevarer kan introduceres til baby. Dem er jeg sikker på, at mange mødre til småbitte børn vil elske at have ved hånden.”

(læs hele anmeldelsen her).

Fie Hørby

Familieterapeut, forfatter og foredragsholder.

“BABY er et 100% konkret og enkelt opslagsværk til forældre, der gerne vil træffe bæredygtige valg for både deres barn og miljøet – så verden også kan bære, når vores børn vokser op.

Rose Maimonides bog er en tiltrængt håndsrækning i en tid, hvor man nemt farer vild i sundhedens jungle – som jeg ofte har gjort. Jeg ville derfor også sådan ønske, at den bog var skrevet for 10 år siden, da mine børn var små.

Rappedikke

“Kan man andet end synes at selve titlen på Rose Maimonides bog lyder indbydende? Bogen “Baby – 100% naturlig uden tilsætning” er en bog, hvor Rose deler ud af sin viden og erfaring om, hvordan du handler bæredygtigt og holder din baby naturlig sund – ved at blive oplyst om, hvad der er væsentligt at have for øje, hvad der er usundt, kemisk osv, når man har en lille bebs.

… bogen, som udover at være så gennemført lækker at bladre i, er en kæmpe guide til dig, der gerne vil give dit barn de bedste øko-vilkår. Du har mulighed for at blive klogere på, hvordan man med små overvejelser kan slippe for bl.a eksem, astma og allergi.

 

I bogen finder du lækre links til div. baby sager – som Rose skrev til mig i en mail forleden – så er det med at holde godt fast på dankortet, for der er mange henvisninger til lækkerier til baby – og baby´s mor. (…)

Derudover vil du med garanti blive overrasket over ting, du ikke anede en dyt om, når man snakker økologi og sundhed i forbindelse med baby.

Bogen er fantastisk overskuelig og særdeles god som opslagsbog. Den leverer det ene skønne tip efter det andet. Jeg har min liggende på natbordet og har allerede fået mig til at tænke klogere.”

Aldona, mor

BABY af Rose Maimonide er noget enhver nybagt mor bare skal eje. Det er ikke nok at låne, da man kommer jo til at bruge den så mange gange.”

 

Camilla Bæk, mor

“Tak for den fantastiske og uundværlige bog du har skrevet! Den har uden tvivl reddet resten af mit liv. Det var en stor øjenåbner at begive mig ind i øko-helse universet. Det har ændret mit liv for altid, og jeg er dig evigt taknemmelig!”

 

Sara, minimega.dk

“Tusind tak for at have skrevet sådan en inspirerende, vejledende, oplysende og dejlig blid babybog. Jeg er så glad for den – især alt omkring vitaminer og tilskud til baby.”

 

Anne Bettina Pedersen, mor

“Tak fordi du har skrevet den fantastiske bog! Den gør bare livet SÅ meget nemmere, når man vil give sit barn en økologisk opvækst. Jeg er selv igang med en blog, hvor jeg planlægger at rose dig og din bog til skyerneJeg anbefaler den altid til kommende mødre i min vennekreds. Den er simpelthen GULD værd!

 

Helle Nissen, yogalærer og mor til tre, yogarollinger.dk

“Jeg har lige modtaget din BABY-bog med posten. Jeg har kun lige læst lidt hist og pist, men er allerede meget glad.

Min fødsel endte, trods store planer om den helt fantastiske naturlige fødsel, i et akut kejsersnit. Øv, men det vigtigste var jo også, at der kom en sund og rask baby ud af det.

Dernæst gik amningen helt galt.

Pludselig stod jeg der med min lille guldklump i armene og syntes at mine værdier mere og mere skred væk under mig, min krop var totalt ude af balance, og jeg følte mig helt ved siden af mig selv.

Jeg græd virkelig over det, men har lært at acceptere tingenes tilstand og er også begyndt at kunne se en højere mening med galskaben trods alt.

Da jeg slog over på flasken, lovede jeg mig selv og mit barn, at jeg ville tage revanche, ved at sætte mig ind I, hvordan jeg så ellers kan tilbyde ham en sund start på livet fra tiden efter flasken. Og her er jeg bare SÅ lykkelig over at være stødt på din skønne bog. Tusinde tusinde tak for at du har gjort det kæmpe arbejde med at samle informationerne sammen for alle os andre. Hvor er det bare fantastisk!

Jeg er meget glad og lettet, for nu føler jeg, at jeg alligevel kan finde en vej, hvor jeg kan bevare noget af mig selv og mine værdier, og det havde jeg VIRKELIGT brug for. Endnu engang tak! 

Da amningen gik i vasken, følte jeg mig bare totalt fortabt og meget langt væk fra alt ting. Hvilket har gjort mig ked af det længe nu. Derfor betyder din bog, og det at du skriver ikke kun til de naturligt ammende og fødende, men også til os med flaske og kejsersnit bare ALT for mig. Og jeg har virkelig brug for en bog som din, som gør det let og MEGET konkret. Tak tak tak, du er en skat!”

 

Unes mat

“Da jeg så denne, visste jeg at den måtte min beste venninne få – hun venter sitt første barn hvert øyeblikk. (…) Den er foreløpig bare utkommet på dansk, men vi bor jo ikke lenger fra Danmark enn at rådene som gis kan overføres til norske forhold. 
Boken er et gjennomført, lekkert, klokt, viktig og naturlig alternativ til annen babylitteratur. Den gir råd om alt fra inneklima, babypleie, utstyr og leker uten problemkjemi til naturlig førstehjelp for skrantende babyer.

Men først og fremst handler den om sunn kost til babyen, på de ulike stadiene gjennom det første leveåret. I boka finnes en masse fine oppskrifter på hjemmelaget babymat, delt inn måned for måned.“Baby – 100% naturlig” besvarer alle de spørsmål jeg satt med da jeg hadde et spedbarn i fanget, men som jeg slet med å finne svar på. Nemlig hva gjør man dersom man har et barn som ikke trives med det som anses som “riktig” og vanlig babymat? (Jeg kjente på det tidspunktet ingen med et melke- eller glutenfritt kosthold, og jeg innbilte meg noe slikt som at Nestlé hadde oppfunnet babymaten…).

Boka gir konkrete råd og oppskrifter, om f.eks. kumelkfrie morsmelkerstatninger og grøter uten gluten og melk. Samtidig forfekter den ikke et 100% gluten- og melkefritt kosthold, man finner oppskrifter av alle slag i boka.

Boka er gjennomgått og godkjent av fagfolk.

Jeg skulle ØNSKE jeg hadde denne da min sønn ble født, og vil anbefale den på det aller, aller varmeste til alle som venter barn eller som har en baby i huset!”

 

Iben Henriette Olsen

“STORT 10 tal fra mig til BABY af Rose Maimonide.
Så alt i alt en rigtig god, og bestemt ikke frelst bog!!, der ikke give dig dårlig samvittighed, men er en god håndsrækning hvis man vil købe/spise grønt og sundt til/med sin baby.
Der, hvor den er fantastisk, ud over at den er r… lækker og sproget kækt og veloplagt, er i den enorme viden om grønne valg til baby.
Hun har haft to rigtig kompetente folk med;
* Maja Kirkegaard -biolog med speciale i hormonforstyrrende stoffer og fiskevalg
* Irene Hage -læge med speciale i kosttilskud mv
– og det gør at den er så troværdig og overbevisende, modsat så mange andre livsstilsbøger.”

 

5 ud af 5 stjerner i en brugeranmeldelse på saxo.com

“Fantastisk ny bog om bæredygtige, grønne og sunde babyer og al det udstyr de fører med sig. Den er grundig og troværdig-baserer sig på nyeste forskning inden for sundhed og ernæring- uden at være alt for frelst. Skrevet i et dejligt sprog- nem og overskuelig og med en god portion humor. Et MUST for nybagte mødre eller gravide der gerne vil tage et bevidst valg.”

 

5 ud af 5 stjerner i en brugeranmeldelse på saxo.com

Forrygende og velskrevet bog til alle (vordende) forældre der interesserer sig for sundhed, økologi og bæredygtighed. Bogen er lettilgængelig og brugbar og vigtigst af alt inspirerer Rose Maimonide med sit vid, sit engagement og sine anti-fanatiske helseråd – sådan!

 

Karoline, mor

BABY har gjort en kæmpe forskel for os og vores dagligdag!

Vi spiste økologisk før og var opmærksomme på nogle af kemikaliefælderne som de fleste omgiver sig med i hverdagen, men siden jeg faldt over bogen kort tid efter vi havde fået vores datter, har vi brugt den næsten dagligt til råd og vejledning.
Vores datter fylder nu snart et år.

Det eneste jeg nogen gange kan ægre mig over, er at jeg ikke havde en bog som denne før og under graviditeten.

Jeg ville til hver en tid anbefale BABY af Rose Maimonide til andre, og der er da også allerede flere af vores venner som har fået den i barselsgave.”

 

Fra bloggen Webkompagni.dk

“Den nyeste uundværlighed til alle småbørnsforældre med hang til – eller interesser for – den grønne livsstil er Rose Maimonides nye bog BABY – udgivet på Politikens Forlag. En skøn bog der skriver om et sundt hverdagsliv uden at være frelst og uopnåeligt – et stort 10-tal herfra!

Det jeg allerbedst kan lide ved bogen er den tilgang Rose Maimonide har til det grønne liv…at det er supervigtigt at tænke sundhed når det drejer sig om de små – og store, men at det også kan være svært fra tid til anden.

Derfor er bogen en supergod håndbog med masser af overkommelige opskrifterpå mad, tips til indkøb hvor genbrugstanken ofte er taget frem og en regulær “no-go-liste”, hvor hun nævner en masse af de helt uundværlige ting man fristes til at købe i de glitrende blade og annoncer.

Rose lever selv det liv hun prædiker om, og har prøvet det hele på egen krop – og ved derfor hvordan det er. og hvor svært det nogle gange kan være at styre uden om alle de mere eller mindre skadelige ting både børn og voksne bliver udsat for i dagligdagen.

Udover shoppingtips indeholder bogen en god og udførlig oversigt over hvad du kan gøre ved de forskellige lette dårligdomme man jo skal igennem som baby.  Gode og sunde tips hvordan du kan afhjælpe trøske eller kolik – tips til søvnløshed osv.”

 

Fra slyngebarn.dk

“VERDENS bedste bog til gravide og familier med babyer

Jeg vil anbefale alle gravide og familier med babyer at købe “BABY – 100% naturlig uden tilsætning” af Rose Maimonide, Politikens Forlag, 2011. Bogen er en sand guldgrube af viden om alt det man som mor og far har brug for for at give baby den bedste start: kost, plejeprodukter, legetøj, indeklima, tøj ….. Der er også en masse lækre opskrifter!

Bogen er sindsyg lækker i designet, nem og overskuelig at orientere sig i og navigere efter.

Det bedste, synes jeg, er, at der hele tiden er gjort opmærksom på billigste løsning og at der hver gang der anbefales produkter nævnes både budget- og luksusmodel.

Det her er den bog jeg godt ville have haft for fire år siden da jeg ventede nummer 1 – men som er ligeså uundværlig til barn nummer 2.”

 

Gladerebarn.blogg.no

“Min inspirationskilde: Rose Maimonide

Jeg vil idag skrive om en av mine viktige inspirasjonskilder for denne bloggen. Det er Rose Maimonide sin bok: Baby – 100% NATURLIG uden tilsædning. Hvis jeg skulle hatt EN bok om baby, kosthold og helse, ville jeg valgt denne. For meg er den verdt sin vekt i gull. Her står ALT du trenger å vite
(…)
Vi får håpe boken blir oversatt til norsk fortere enn fort. Men har du allerede en baby, har du IKKE råd til å vente på oversettelsen! Løp og kjøp!”

 

Lise, mor

“Jeg er i fuld gang med at læse din bog, og den overgår simpelthen alt. Tusind tak for det – nu skal min femmåneder gamle søntil at gå med stofbleer, og vi skal have kigget alvorligt på kosttilskud – og så alle de fantastiske links til bæredygtige sites!
Flot flot arbejde – og alle de andre gode ting, som giver aha-oplevelser, når lillemand sover.”

 

Signe, mor

“Til nytår havde vi huset fuld af gæster, og der var 4 børn under 3 år = larm og gråd og kaos. Efter maden sagde en af de gæster, der ikke har børn, at vores Magne da var utrolig nem og slet ikke larmede. Han havde nu grædt lidt, men jeg blev vildt glad, for Magne klarede det faktisk rigtig flot (han er 1 år), og sad bare og hyggede sig og spiste sammen med os andre og slugte alle indtrykkene. Og i denne uge har de sagt flere gange i vuggestuen, at man bliver så glad af at være sammen med Magne, fordi han smiler hele tiden.

Jeg er sikker på, at en stor del af grunden til at han har det så godt, er fordi vi har fulgt dine råd fra han var 4-5 mdr. gammel – kombineret med at bære ham i slynge i stedet for at skubbe ham rundt i en barnevogn – TAK!”

 

Anmeldelse på babyinfo.dk

“Rose Maimonide er mor med stort M!

Hun deler i bogen “BABY – 100 % naturlig uden tilsætning” ud af sine erfaringer som netop mor. (….)
Gennem hele bogen fornemmer man Rose Maimonides passion for økologisk babyliv, og der er mange helt uvurderlige tips at finde til nybagte forældre.

Man kan lære en masse nye ting, fordi forfatteren og moderen her har sat sig virkeligt godt ind i tingene. Vidste du for eksempel, at det ikke er nok “bare” at købe øko-mælk til baby? Det skal helst være uhomogeniseret, hvis det skal være rigtigt sundt og ikke irritere tarmen.
Tonen er frisk og lige til, og det gør bogen rar og interessant at læse og orientere sig i. (….)”

 

Superheltemors bekendelser

“Kloge Rose Maimonide, der ved alt om økologi, sundhed, urter og kosttilskud, og også blogger om det, har skrevet bogen: “Baby – 100% naturlig, uden tilsætning”.
Der er opskrifter, indkøbsguider og en masse anden inspiration, til grønne babyer.
Jeg synes det er en fin bog, der balancerer stoffet fint, og ikke bliver for hellig eller med løftede pegefingre.
(…)
– mennesker som Rose giver mig lyst til at prøve at være sundere, for hun ER altså inspirerende!”

 

Anonym kommentar på bloggen

“Rose, jeg sidder her med tårer i øjnene, kendte ikke til din forhistorie og grunden til du har skrevet bogen. Min datter er ikke en baby mere og var det heller ikke da din BABY kom på gaden, men jeg var ikke i tvivl om at jeg måtte eje den. Og selvom min datter ikke er en baby mere, så har din bog hjulpet hende og os. Vi stoppede for lidt over 3 måneder siden med at give hende mælkeprodukter, da hun ALTID var snottet. Det har hjulpet i en sådan grad, at hun heller ikke har fået sin astma medicin i 2 måneder. Din BABY har også hjulpet os på andre områder, men ovenstående har været livsændrende. TAK.

 

Fra Helsebasen.dk

“Bogen er fantastisk overskuelig og leverer det ene skønne tip efter det andet, som man kan kaste sig direkte ud i at integrere i sin babys hverdag.
Og så er bogen skrevet i et helt fantastisk sprog, som gør at man nærmest labber ordene i sig – side for side. 
Baby er den fedeste gave, du kan give dig selv, hvis du planlægger småfolk – eller måske allerede har en lille ny en af slagsen. Bogen er også en formidabel gave til vordende og nybagte mødre.”

 

Fra babynature.dk’s nyhedsbrev

Absolut bedste baby-bog (…)
260 sider sprængfyldt med nyttig viden – serveret på en nem og overskueligmåde. Dette er ikke en bog du behøver læse fra ende til anden – men pluk det, som du kan bruge i denne suveræne bog.
Jeg er meget begejstret for den og Rose Maimonide skriver sjovt og ligetil. Bogen er sprængfyldt med opskrifter og virkelig brugbare fif til shopping, mad og generelle gode fif, som vi ikke vidste vi kunne gøre brug af…”

 

Heidi Sørensen, mor

“Jeg vil bare rose din bog. Jeg er mor til en dreng på 4 år og er i 25. uge med en dreng mere :o) Det er præcis sådan en bog som din jeg manglede da jeg blev mor. Da var det lige gået op for mig hvor meget kemi vi omgiver os med i vores hverdag. Din bog er genial til at slå op i. Det kan ofte være uoverskueligt selv at skulle undersøge det hele til bunds om produkterne nu er gode nok eller hvornår skal mit barn have komælk – og skal det overhovedet.

Min søn fik eksem da han var lille og lægen kaldte det børneeksem uden næsten at kigge på det. Vi fik hormoncremer til at smøre på, som selvfølgelig ikke virkede. Jeg var lige begyndt at læse om hvor problematisk komælk kunne være, men havde ikke turdet at tage springet og vælge det helt fra, for fik han så nok kalk osv. Men da jeg tog komælken væk forsvant eksemen – lige før vi blev sendt til hudlæge.

Jeg er taknemmelig for at jeg fik kosten i familen lagt om mens min søn stadig var lille, hvilket gør at han nu lystigt drikker hjemmepresset juice af feks. spinat, selleri og andre grøntsager som mange børn ellers rynker på næsen af. Jeg håber virkelig jeg kan give ham nogle gode vaner som han kan tage med ind i voksenlivet. Takket være din bog kan jeg gøre det endnu bedre for vores kommende søn.

Back To Top