skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 43 – 2013

SPØRGSMÅL

Hei! Leser her om en annen som tar Longo vital når hun ammer. Det står på esken at man skal kontakte legen hvis man er gravid eller ammer. Ringte legevakten, de viste ikke noe om produktet men søkte det opp. Og der stod det at de ikke skulle til barn under 3 år, så derfor skulle man ikke ta dette når man ammer.

Kan man ta Longo vital når man ammer? Min sønn er 8 mnd, hat siden i sommer hatt 5 utbrudd. Begynner å bli lei!!!

Mvh I.

 

SVAR

Kære I.

Tak for dit spørgsmål om kosttilskud til ammende. Der er mange lovkrav om pligtpåskrifter på kosttilskud. De er ikke særlig nuancerede. Iflg. Bekendtgørelsen om kosttilskud skal alle kosttilskud være påført

” (…) påskriften »Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år«, medmindre andet er fastsat af Fødevarestyrelsen, f.eks. i form af en dispensation. ”

Longo Vital Classic (bemærk, at der er fire varianter) indeholder forskellige urter. Ingen af dem frarådes decideret ved amning. Til gengæld kan indeholdet af hvidtjørn ligefrem stimulere mælkeproduktionen. Så der bør ikke være ”sket skade”. På den anden side ville jeg generelt være tilbageholdende med tilskud af urter i kosttilskud til ammende. Samtidig er Longo Vital slet ikke dækkende på indholdet af vitaminer og mineraler.

Derfor vil jeg anbefale andre typer multivitaminer og supplerende tilskud til ammende.
Her på bloggen kan du læse mere om Max Helse til Ammende Mor.

Jeg vil lige nævne, at der er det særlige omkring Longo Vital Classic, at det bl.a. indeholder rosmarinekstrakt. Generelt frarådes gravide større indtag af rosmarin. Det er ikke problematisk at krydre sin mad af og til med lidt rosmarin, men ikke på daglig basis som (del af et) kosttilskud. Det skyldes, at rosmarin indeholder stoffer, som i større mængde kan øge risikoen for abort. Jeg vil derfra decideret fraråde gravide at tage Longo Vital.

 

Kh Rose

 

PS
Er du i tvivl, om du og dit barn får de kosttilskud, som I har brug for?
Er I godt dækket ind hele vejen rundt, så I rent faktisk optager de tilskud, som du køber i dyre domme?
Er du sikker på, at intet overdoseres?
Du finder guides om det hele i mit onlineunivers Grøn Stue.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top