skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 33 – 2013: probiotika børn

Fredagsbrevkassen Uge 33 – 2013: Probiotika Børn

Probiotika børn

SPØRGSMÅL

Hej Rose.

Min snart 6 år gammel søn synes at det ikke er så indbydende med NDS Classic opløst i vand. Kan jeg blande det sammen med noget, uden at bakterierne går til??

mvh Stine

 

SVAR

Kære Stine

Tak for dit spørgsmål om emnet “probiotika børn”.

Producenten anbefaler, at NDS Classic ikke blandes med andre fødevarer. Mit forslag til dig er derfor at vælge en anden type probiotika. I det hele taget er det klogt at variere mellem forskellige nøje udvalgte typer probiotika, da de indeholder forskellige gode bakterier.

Produktet Udo’s Choice Children’s Blend Probiotic kan blandes med eller drysses på kold eller spisetempereret mad og drikke. Den er smagsneutral. Følg dosis og anvisning på pakken.
Det samme gælder produktet Bio-Kult. Du kan give op til 1 kapsel dagligt.

Generelt anbefaler jeg at give probiotika mindst et par gange om ugen forebyggende. Hver dag ved sygdom og ca. tre uger efter.

Der findes en del probiotiske produkter på markedet, som er målrettet til specifikke lidelser og udfordringer, f.eks. under en antibiotikakur, ved eksem, mave-tarm-lidelser, stress, overvægt m.m.
Dem guider jeg til i min e-bog Sund familie med superfood til immunforsvaret.

Den bedste og billigste form for probiotika fås fra mælkesyregærede grøntsager og ditto saft. Læs mere her om sund familie med probiotika.

Jeg gør opmærksom på, at jeg ingen økonomiske interesser, affiliates m.m. har i de produkter, jeg omtaler her på bloggen.

 

Kh Rose

 

PS
Får dit barn de kosttilskud, som det har brug for?
Man kan nemt komme i tvivl!

Som medlem af Grøn Stue har du fri og ubegrænset adgang til personlig rådgivning hos mig i min brevkasse i medlemsforum.
Det koster fra under 5 kroner om dagen – og samtidig får du alle de andre medlemsfordele.

Læs her, hvordan Grøn Stue kan hjælpe dig med at gøre det nemmere at vælge sundt og grønt i en travl hverdag!

 

This Post Has 4 Comments
 1. Hej Rose! Kan ikke finde dit blog-indlæg, hvor du skriver om, at du er stoppet med Stevia – har du slettet det igen??
  Bedste hilsener fra
  Lene

 2. Hej,

  Jeg har også læst dit blogindlæg og er blevet bekymret for at bruge Stevia, både til mig og min datter. Har du ændret holdning eller lært noget nyt?

  Kram Sarah

 3. Stevia er en plante, som er forbudt at sælge/markedsføre som fødevare i EU, da den ikke er sikkerhedsgodkendt.

  ”Hvidt” steviapulver er et kunstigt sødestof, steviolglycosid, som udvindes kemisk fra steviaplanten og efterfølgende raffineres. For nylig blev det godkendt som tilsætningsstof i en række fødevarer.

  Steviolglycosid er ikke godkendt i økologiske fødevarer. 


  Her kan du læse Fødevarestyrelsens udtalelse om steviolglycosider og stevia:
  http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Stevia.aspx

  Der står bl.a.:

  “En ansøgning om godkendelse blev i 2000 afvist, da der var ikke nok dokumentation for sikkerheden ved brug af planten som fødevare. Der blev således udstedt en beslutning om, at Stevia ikke kunne godkendes.
  (…)
  Betegnelsen ”Stevia” må ikke stå alene på et produkt, da du som forbruger derved kan tro, at planten Stevia er tilsat og at den er en godkendt fødevare.
  (…)
  Sødestoffet E 960 er ikke et ”naturligt” sødestof, da steviolglycosider er ekstraheret fra Stevia planten på en sådan måde, at der ikke længere er tale om et naturligt stof.”

  Citat slut.

  Jeg bruger ikke selv steviol glycosid eller stevia.

  KH Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top