skip to Main Content

Quickguide: En God Multivitamin til Voksne

Quickguide: En God Multivitamin Til Voksne

Vitaminer til voksne

Er der forskel på billige og dyre vitaminer til voksne? Ja! – forskellen er især, at de billige multivitaminer anvender uorganiske kilder til mineralerne. De optages ikke så godt som dem fra organiske kilder.

Den bedste til prisen er Omnimin fra Biosym. Den kan også bruges af vegetarer.
Spektro fra Solaray er også god. Man må prøve sig lidt frem.

 

vitaminer og mineraler til voksne

 

Omnimin har meget A- og C-vitamin og er lav på D-vitamin. Den har et fint zinkindhold.
Spektro indeholder diverse urter og er lidt lav på zink. Spektro findes også i en version uden jern samt i en vegansk variant.

Det er en rigtig god idé at supplere med D-vitamin, f.eks. D3 fra Dansk Farmaceutisk Industri eller D-pearls stærk 38 mcg fra Pharma Nord. Her på vores breddegrader får vi nemlig ikke noget D-vitamin ud af solen hele vinterhalvåret.

Hvis det kniber med vitaminbudgettet, så ville jeg prioritere en god fiskeolie Omega-3 fra Nordic Naturals (fås også flydende, det er lidt billigere) og så evt. kun spise multivitamin i god kvalitet hver anden dag.

I det hele taget laver Biosym og Solaray nogle gode præparater. Jeg anbefaler Spektro Kids fra Solaray til børn.

Gravide, skrukke, ammende, stressede og mange andre kan have særlige behov.
Vitaminer til voksne er et stort emne!

Du finder alle mine anbefalinger om kosttilskud til baby, børn og alle voksne i min store e-guide Kosttilskud.

 

vitaminer til voksne

PS
Jeg får som sædvanlig ikke procenter og lign. for at linke og omtale produkter/producenter/forhandlere.

This Post Has 12 Comments
 1. Jeg er for nyligt begyndt at benytte mig af Jala Helsekost – fremragende service og billige priser. Fx Omnimin 360 stk til 288 kr – det er noget billigere end natur og helse, kan jeg se:-) Tak for en fed, fed blog!

 2. Kan man få for mange vitaminer?
  Jeg ammer og har i hele ammeperioden spist ammevitamin (Multitabs), så stoppede jeg med komælk og begyndte at tage kalktilskud, hvor der også er D-vit. i. Nu er jeg så begyndt med fiskeolien som du anbefaler i Baby. Så skrev du også at magnesium er meget vigtigt, og jeg kan se at mange kalktilskud også er tilsat magnesium, men nu er mine kalktabletter uden magnesium, så jeg har overvejet næste gang at købe kalktabletter der indeholder magnesium.
  Får jeg for mange vitaminer? Kan jeg risikere at få for meget D-vit. eller magnesium?
  Mange hilsener Kamille Wind.

 3. Super fedt råd, og jeg er enig, biosym er rigtig godt kosttilskud. Jeg træner meget og bruger det som kosttilskud til min kost.

  Der er mange steder på nettet der sælger billigt kosttilskud. Omnimin 180 tab kan også fås for 200 kroner hos helsebixen. http://www.helsebixen.dk/shop/omnimin-180-tab-356p.html
  Og der er så gratis fragt, så det bliver faktisk også billigere end naturogholse.

 4. Hej! Jeg har lige hørt at Biosyn Omnimin ikke anbefales til ammende kvinder pga højt indhold af vitamin A. Jeg har taget det 2 gange om dagen i mange måneder (min søn er 13 måneder). Kan det passe? Skal jeg være bekymret..?

  Tak!

  1. @Anne, det er jeg ikke enig i. Læge og forfatter Irene Hage siger, at gravide i princippet kan tage (hold nu fast!) 3.000 – 7.500 mcg A-vitamin, men at man hellere må holde sig på den sikre side med 1.500 – 2.400 mcg.

   Irene Hage er, ud over den almindelige lægeuddannelse i Danmark, videreuddannet på et Universitet i USA inden for ernæring og sundhed. Hun har været faglig konsulent på mine bøger BABY og Dit sunde barn – sådan!

   Bemærk også, at der flere former for A-vitamin. Naturligt betacaroton (som f.eks. findes i gulerødder) kan ikke overdoseres (undtagen for storrygere). Det kan derimod formen retinol, som findes i animalske produkter.

   Der er kunstig A-vitamin i lever, også i økologisk, da det er i dyrenes foder. Så stort indtag af leverpostej skal ikke kombineres med syntetisk A-vitamin fra kosttilskud, typisk multivitamin og levertran.

   Tilstrækkeligt med D-vitamin og K2-vitamin beskytter mod forgiftning af A-vitamin især fra naturlige kilder som f.eks. lever.

   Kærligst
   Rose

 5. Hej, jeg har læst at solaray produceres i kina(læs pæsticider, også i de økologiske råvarerne) og indeholder gmo. Biosym skrev at de i stor udstrækning prøver undgå kinesiske ekstrakt og ikke bruger gmo. Venlig hilsen ricardo

  1. @ricardo – tak for din kommentar, det er bestemt værd at tage med i sine overvejelser, når man kigger på fordele og ulemper ved de forskellige typer kosttilskud.
   Kærligst
   Rose

 6. Jeg er stødt på det flydende Multivitamin-tilskud LivsEnergi Maxi fra qi-products.dk Det beskrives at optages med op til 98%.
  Er det et produkt du kan anbefale ?
  Venlig hilsen
  Birte

  1. @Birte – tak for din kommentar. Det produkt kender jeg ikke. Jeg kan ikke umiddelbart se detaljeret info om produktet på producentens hjemmeside.
   Kærligst
   Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top