skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 29 – 2015

Fredagsbrevkassen Uge 29 – 2015

SPØRGSMÅL

Kære Rose

Jeg har en datter på nu ca. 20 måneder. Hun blev født ved akut kejsersnit og havde i starten kolik. Vi gav hende først biogaia og derefter Udos choice Infants Blend, som hjalp lidt, men det blev først rigtig godt, da hun blev ca. tre måneder.  Vi har derefter ikke givet hende mælkesyrebakterier.

Hun er en glad lille pige, der vokser og tager på som hun skal, men hun bliver desværre ret tit syg. Det er selvfølgelig en af udfordringerne ved at have hende i vuggestue, hvor hun har været i ca. 9 måneder nu, men hun bliver oftere syg end de andre børn dernede. Vi gør meget ud af at lave varieret mad med mange grøntsager.

Hvad vil du anbefale i forhold til at styrke hendes immunforsvar? Jeg har selv overvejet, om det kunne hjælpe at give hende mælkesyrebakterier igen…skulle det så være Udos choice infants blend?

Derudover har hun tendens til eksem, og vi bøvler konstant med arp i hovedbunden. Selvom vi får arpen helt væk (vi blev nødt til at barbere hende skaldet på et tidspunkt for at få det helt i bund) så kommer det tilbage. Hudlægen siger, at der bare er nogle børn, der har det sådan.

Har du andre forslag til, hvordan man holder arpen væk, end det at smøre med olie eller fed creme og så kæmme med en kam efterfølgende?

Jeg glæder mig meget til at høre dine svar og tak for en rigtig god hjemmeside.

Mange venlige hilsner

Anna

 

SVAR

Kære Anna

Tak for de fine ord og for dine spørgsmål om probiotika, eksem og arp hos dit barn.

Min første tanke var, om du har min nye bog Dit sunde barn – sådan! I bogen beskriver jeg blandt meget andet nøje mine anbefalinger om kosttilskud til børn 0-12 år.

I dette tilfælde vil jeg anbefale flere tiltag for at styrke din datters immunforsvar. Mælkesyrebakterier er en af dem. Netop til din datter ville jeg vælge produktet Bio-Kult Advanced Bio-strain Formula. Giv hende ½ kapsel 2 gange om ugen (den er meget kraftig). I bogen vil du kunne se de anbefalede mængder ifht. alder fremadrettet.
Produktet kan f.eks. købes hos helsemin.dk eller på bio-kult.com.

Jeg vil anbefale dig at sætte fokus på fermenterede fødevarer, som giver de mest optimale mælkesyrebakterier i en kvalitet, som ikke kan købes for penge. Det kan du læse meget mere om i bogen samt i det hele nye tema på Grøn Stue, som netop er At fermentere – sådan!

I min bog Dit sunde barn – sådan! finder du også en stor ”Problemknuser A-Å”, hvor du bl.a. kan slå op under Eksem og Arp.

Ud over at smøre med kokosolie, som hæmmer væksten af mikroorganismer, kan du også sørge for at give din datter nok sundt fedt (fiske-, oliven- og kokosolie). Du kan med fordel massere hovedbunden med en blød hårbørste dagligt.

Endelig ville jeg sørge for at holde hendes kost fri for mælkeprodukter. Det er både relevant i forhold til immunforsvar, arp og eksem! Hvis du ikke ammer, ville jeg give hende højt hydrolyseret modermælkserstatning. Det kan købes på apoteket. Prøv i første omgang Althera, da den erfaringsmæssigt er mest velsmagende.

Mht. eksem ville jeg fokusere på sundt fedt og probiotika samt at undlade mælkeprodukter. Giv hende gerne dobbelt dosis af den mængde fiskeolie, som jeg normalt anbefaler. Dvs. du kan give hende 1 tsk. (= 5 ml) Omega-3 fra Nordic Naturals dagligt.

Du kan også med fordel smøre/massere hende med ren økologisk kæmpenatlysolie der, hvor huden er tyndest. Så optages olien ret godt. Den hjælper ofte rigtig fint på eksem.

Jeg kan rådgive dig yderligere på Grøn Stue, hvor du har fri og ubegrænset adgang til personlig rådgivning i medlemsforum fra mig og værdifulde tips fra de andre over 700 medlemmer. Du kan læse mere om dine medlemsfordele her på grønstue.dk.

 

Kærligst
Rose

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top