skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 3 – 2015

SPØRGSMÅL

Hej

Ved ikke om du er den rigtige at spørge, men ved faktisk ikke hvem jeg skal rette henvendelse til for at få et troværdigt svar og fik anbefalet dig af Svanemærket.

Mit spørgsmål går på opbevaring af barnevogne/klapvogne i garage. Jeg er opmærksom på at en lukket garage er et fugtigt sted hvis der ikke er opvarmning, men hvordan med diverse partikler fra biler/dæk/olie mv. Kan det sætte sig i barnevognen/klapvognen?

Vil det være bedre at opbevare klapvognen/barnevognen i et skur (som trods alt ikke er lige så tæt som garagen og dermed måske også mere fugtig (?), men til gengæld kun har haveredskaber i sig)

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

Lene

 

SVAR

Kære Lene

Tak for dit spørgsmål om opbevaring af barnevogn.

Jeg vil klart fraråde dig at opbevare barnevognen i garagen, dels pga. partikler fra udstødning m.m., dels fordi garagen vil være både fugtig og kold.

Et skur er et bedre valg end en garage. Når det er mere utæt i konstruktionen, vil det også være bedre ventileret.


En barnevogn bør ikke opbevares et fugtigt sted. En kælder kan også være ret fugtig.


En barnevogn bør ikke stå ude om natten, heller ikke under halvtag – der er for stor risiko for, at den bliver jordslået.


Det er dog mere optimalt at opbevare barnevognen et varmere og mindre fugtigt sted. Så hvis I på nogen måde har mulighed for dét, vil det være min anbefaling.


Vær opmærksom på at lufte og vaske madras, dyne og pude ret hyppigt, så der ikke dannes kondens og fugt. Det kan føre til mug og skimmelsvamp, som også er meget skadeligt.

Du kan med fordel sætte madrassen på højkant, når dit barn ikke sover i barnevognen.

Kærligst

R.

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 2 Comments
 1. Hej Rose

  Jeg har valget imellem at opbevare barnevognen i garagen eller et indendørs og lettere opvarmet værksted/lager, hvor der bliver opbevaret maling, lak mm.. Min mand er maler og har et integreret lager i huset.

  Det er vel egentlig valget mellem to onder??

  Kh
  Tanja

 2. Hej Rose

  Jeg glemte lige at tilføje ønsket om at modtage e-mail ved svar. Derfor den her ekstra besked:)

  Kh
  Tanja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top