skip to Main Content

Feber hos børn – naturlig problemknuser

Med fare for at lyde lidt frelst, så vil jeg gerne invitere dig til at blive ven med dit barns feber! Feber er kroppens forsvarsmekanisme, så lad den få lov at gøre sit arbejde. De skadelige bakterier kan nemlig dårligt overleve ved høje temperaturer.

Feber (altså en temperatur på over 37,9 grader celsius hos et barn) kan både hæmme virus og bakterier samtidig med, at den begrænser de skadelige effekter fra de toksiner, som udskilles ved sygdom, fordi de hurtigere kommer ud af dit barns krop. Vær derfor meget tilbageholdende med feberstillende medicin.
Det gælder også de typer smertestillende, som virker feberstillende, for eksempel Panodil.

Hvis dit barn kan gennemleve en feberperiode ukompliceret og med dets egne selvhelbredende kræfter, får du et styrket barn ud i den anden ende, som er bedre rustet til at modstå både småsygdomme og mere alvorlige sygdomme senere i livet.

Men når det så er sagt, så skal du selvfølgelig ikke være ligeglad med dit barns feber! Feber er jo ikke en diagnose i sig selv. Det er vigtigt at finde frem til feberens årsag. Det kan skyldes alt fra en harmløs forkølelse til en alvorlig og behandlingskrævende betændelse.
Feber kan også blive for høj! Kontakt din læge, og få en vurdering.


Mad og trivsel
Måske skal dynen af, så dit barn ikke får det for varmt. Generelt har dit barn først og fremmest brug for søvn, ro og hvile, når det har feber.

Dit barn skal ikke spise for meget, når det har feber, men har brug for masser at drikke. Hyldebær og hyldeblomst er en allround number one ved feber. Servér varm hyldebærsaft, eller lav en kop feberte af tørrede hyldeblomster, kamille, olivenblade og/eller frisk ingefær.

Hvis dit barns feber bliver for høj, kan du slå den lidt ned med et gammelt husråd, nemlig en ankelvikkel med citrus. Det er beskrevet fint i Foreningen Almas pjece ”Naturlig hjælp til børn”, hvor der står:

”Hvis feberen går over 40 grader C kan man nedsætte feberen med et ankelvikkel. Man hælder lidt koldt vand i en lille balje, tilsætter lidt citronsaft, vrider et par små bomuldsklude op i vandet, og vikler dem omkring anklerne. Efter 5-10 minutter vrider man igen kludene op i det kolde vand, og lægger dem igen omkring anklerne. I de fleste tilfælde falder temperaturen ca 1 grad C ved denne behandling.”

Homøopati
Hvis du vil bruge homøopati i forbindelse med dit barns feber, er det naturligvis relevant at kende årsagen til feberen for at kunne målrette behandlingen.
Men derudover findes der nogle almene midler, som kan bruges til de forskellige stadier af feberen.

Aconitum D6 hiver du frem, når dit barn er på præ-feber-stadiet, nemlig dér, hvor dit barn ryster og fryser og bare sådan er skidt tilpas.
Kulden er tegn på, at kroppen leder varmen indad for at beskytte de indre organer.

Er dit barn først lagt ned af febervarme, så skal vi have fat i Apis/Belladonna.

Hvis dit barn +3 år viser tegn på forkølelse i forbindelse med feberen, er det Ferrum phos. D6, som skal på banen.
Hvis dit barn er 1-3 år, vælger du i stedet Ferrum phos. D12.

 
PS
Det er lige til højrebenet at havne i Panik & Panodil, når dit barn skranter eller har ondt. Men der er mange andre mere bæredygtige muligheder.
Heldigvis kan du gøre meget med naturlige midler for at hjælpe dit barn gennem sygdom og skavanker.
Her fik du et par tips til lindring af feber hos dit barn.
Men hvad så med børneorm, flåtbid, lus, myggestik, opkast, solskoldning og andre festlige indslag i børnefamilien … ?
Jo, du slår bare op i Grøn Stues Problemknuser!
Den finder du her.

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top