skip to Main Content

Hormonforstyrrende stoffer … det lyder kedeligt ?

“Hormonforstyrrende stoffer … det lyder kedeligt … og hvad har det egentlig med mig at gøre?”

Temmelig meget.
Du har dem i din krop.
Alle har dem i kroppen.
Dit ufødte barn får hormonforstyrrende stoffer fra dig i vuggegave.

Der kan være hormonforstyrrende stoffer i din mad, konservesdåser, tøj, medicin, vinylgulv, madras, kosmetiske produkter, TV, møbler …

Det er på mange måder muligt at begrænse sin udsættelse for hormonforstyrrende stoffer. 

Derfor har jeg her i november måned fokus på hormonforstyrrende stoffer.

Jeg har lavet en e-guide (video og lyd), som giver dig nyttig viden om hormonforstyrrende stoffer i din hverdag og hjælper dig med, hvordan du nemmest og mest effektivt reducerer dem i din hverdag.
For undgå dem helt – det kan du desværre ikke.

 

Foto: Tanja Snebang Kristensen – mindfuldmama.dk

Foto: Tanja Snebang Kristensen – mindfuldmama.dk

 

Vidste du …

 • at fostre, nyfødte, småbørn og børn/unge i puberteten er mere følsomme for hormonforstyrrende stoffer end andre, fordi stofferne i disse faser af livet kan give permanente effekter?
 • at der i fostertilstanden er forskellige ”kritiske vinduer”, hvor bestemte organer m.m. udvikles? Selv ultrasmå mængder af det forkerte stof på det forkerte tidspunkt kan lægge koden til sygdomme, som måske først viser sig senere i livet, f.eks. fertilitetsproblemer.

 

“Hormonforstyrrende stoffer i din hverdag” er til dig, som …

 • gerne vil have opdateret viden om, hvordan du beskytter dig selv og dit barn mod hormonforstyrrende stoffer.
 • tænker over, at fostre, nyfødte, småbørn og børn/unge i puberteten er mere følsomme for hormonforstyrrende stoffer end andre.
 • er nysgerrig på, hvad hormonforstyrrende stoffer egentlig er, og hvor de findes.
 • er gravid, kommende gravid, har et lille barn eller et barn i puberteten. Eller bare gerne vil passe godt på dig og dine!
 • er i tvivl om, hvor meget hormonforstyrrende kemi der egentlig er i netop din hverdag – og hvordan du nemmest kan reducere det.

 

 

_67_3966

 

Vidste du …

 • at ultrasmå mængder hormonforstyrrende stoffer ikke nødvendigvis gør mindre skade end større doser? De gør bare anderledes skade. Det kaldes lavdosiseffekt.
 • at helt nye undersøgelser viser, at Bisphenol A (BPA) har lavdosiseffekt, dvs. er skadeligt i selv ultra små mængder?

 

Sådan får du adgang til temaet

“Hormonforstyrrende stoffer i din hverdag” er en e-guide, som findes som video og lydfil (mp3) på Grøn Stue.
Den varer ca. 1 time og har en værdi af 135 kr. inkl. moms.

Som medlem af GRØN STUE får du adgang til e-guiden “HORMONFORSTYRRENDE STOFFER I DIN HVERDAG” og alle mine andre e-guides og e-bøger til en samlet værdi over 5.000,00 kr.
Det koster fra 135 kr. om måneden at være medlem.

Læs her om alle dine medlemsfordele!


Det tema lyder spændende. Fortæl mig mere, tak!

 

PS
Vidste du, at der findes mellem 30.000 og 100.000 kemiske stoffer, som er uden relevante undersøgelser for hormonforstyrrende effekt?

 

This Post Has 2 Comments
 1. Ja, det er virkelig et meget kedeligt/trist/skræmmende emne 🙁
  Der er dog især én ting, jeg ikke helt forstår.
  Hvis man alligevel ikke kan undgå hormonforstyrrende stoffer – hvorfor skal man så bruge så meget energi (og penge) på at undgå disse, når nu det blot påvirker os “anderledes” ikke nødvendigvis “værre” med højere doser?

 2. @Eva – det forstår jeg godt, at du spørger om. Men det er ikke ligemeget, hvor meget vi udsættes for. Mængderne har – også – betydning.

  Hormonforstyrrende stoffer påvirker også hinanden (kombinationseffekt/cocktaileffekt). Det kan forstærke eller svække hinandens effekter. Så her betyder den samlede mængde og variationen af stoffer også noget.

  Det er blot vigtigt at kende til lavdosiseffekt, især hvis man er gravid. Det er især for fostre, dvs. gravide, at lavdosiseffekt er relevant at forholde sig til.

  Det er f.eks. sandsynligvis okay at tage en hovedpinepille i ny og næ (selvfølgelig mest optimalt at undgå dem), når man ikke er gravid. Men når man er gravid, så kan teoretisk set én enkelt hovedpinepille af en bestemt type taget på lige præcis det aller mest sårbare tidspunkt i en specifik udviklingsfase hos fostret give en (kronisk) skade.

  Håber dette uddyber lidt.

  Kærligst R.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top