skip to Main Content

Boghjørnet: MOAR!

Det er sin sag at skrive en bog – det kan jeg skrive under på.
Det er også sin sag at skrive en bog, hvis man også har børn i huset, især i størrelse small. Det kan jeg også skrive under på.
Men at skrive en bog, mens man er mor til syv (!) børn – dér kan jeg slet ikke være med.

Det kan journalist og jordemoderstuderende Charlotte Højlund til gengæld.
Her i boghjørnet skal vi se nærmere på hendes debutbog, som udkom for nylig:

Charlotte Højlund: MOAR! Sådan får du hvilepuls i hverdagen
Pretty Ink, 2012 

 


Bogen er et personligt og jordnært indblik i livet i orkanens øje i en mangebørnsfamilie. Det er nemlig den fascinerende del. At der ER en ro, trods temperament og massivt meget hverdag. I en tid fuld af curlingbørn og projektbørn er det egentlig ret befriende med en tilgang, hvor alle hjælper alle og hvor mottoet er, at “hvis du kan, så skal du.”

Dét er for mig det største udbytte af MOAR! Et stilfærdigt, meget ærligt og mere eller mindre indirekte opgør med præstationsræset i børnefamilierne. Et puf i et retning, hvor der er plads til at slappe af, skrue ned for forventninger og sammenligninger og bare være sig selv.

En klog kvinde sagde til mig, inden min bog BABY udkom, at “en kritiker føler ikke, at han/hun har gjort sit arbejde godt nok, hvis han/hun ikke kritiserer et eller andet.”

Med det i baghovedet må jeg tilstå, at når jeg ikke kommer helt op og ringe over MOAR!, så hænger det sammen med, at jeg personligt bliver mere inspireret af fagbøger med noget mere substans i, selv om det meget gerne må illustreres med konkrete eksempler. Det skal retfærdigvis siges, at det lover MOAR! heller aldrig. Den er meget ærlig omkring sit projekt.

Jeg går bare lidt død i MOAR!s gode råd og bonmot-agtige tips samt de virkelig mange eksempler fra familiens hverdag, hvoraf nogen (hånden på hjertet) er mere inspirerende end andre. Aha-oplevelserne udebliver for mig. Men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det hele udspringer af en stor, stor kærlighed til børnene. Dét gennemsyrer bogen, og det er 100% sympatisk.

Charlotte Højlund. Foto: Line Klein.

Og jeg må bare bøje mig i støvet og sige “respekt!” for overhovedet at kunne være så afklaret og afbalanceret i en mangebørnsfamilie. Det er i sig selv voldsomt inspirerende.

Så hvis du til sommeren trænger til noget letlæst stof om livet som børnefamilie (med megastort B!), mens du vegeterer i feriens hængekøje, er MOAR! et godt bud.
Du kan også møde Charlotte på hendes blog her. Den er også dejligt ærlig.

 

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top