skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 41 – 2014: Biogaia fordøjelse

SPØRGSMÅL: Biogaia fordøjelse

Hej

Jeg skriver da jeg har en dejlig datter på knap 8 uger. Hun kæmper lidt med luft i maven, hvilket primært gør hendes nattesøvn urolig hen på morgnen. Da hun ikke umiddelbart har nemt ved at komme af med luften skal der cykles med ben og køres rundt om navlen osv. Dette hjælper og luften kommer ud som kæmpe prutter …

MEN hvis nu vi skal hjælpe vores kære datter til mere rolige nætter og mere rolig mave, er infants blend eller biogaia så at fortrække og er der nogen forskel på disse to og hvilken??

På forhånd tak for svar!

de bedste hilsner
Anne-Marie

 

SVAR

Kære Anne-Marie

Tak for dit spørgsmål ang. probiotika til dit lille barn.

Det er rigtig godt, at du er opmærksom på, at probiotika kan afhjælpe knas med fordøjelsen.

Din datter er jo nu, hvor du modtager mit svar, omkring 14 uger. Der ville jeg anbefale dig Udo’s Choice Super Infant (den, som tidligere hed Udo’s Choice Infant’s Blend probiotic).

Den kan sagtens bruges til babyer under 6 måneder.

Dosis vil være som udgangspunkt 1/2 tsk et par gange om ugen forebyggende. Det kan gives dagligt ved sygdom, skranten m.m.

Jeg vil anbefale dig at trappe langsomt op. Fordøjelsen kan godt have brug for lige at vænne sig til de nye gode bakterier. Det kan give luft i maven til at starte med, men det er harmløst og går hurtigt over.

BioGaia (som nu hedder “Semper Dråber – BioGaia”) er også en mulighed. Den indeholder én type probiotiske bakterier, som er specielt udvalgt til det nyfødte barns behov. Udo’s Choice Super Infant indeholder derimod seks forskellige af de gode bakterier og i samlet set betydelig større mængde end Semper Dråber.

Jeg vil også anbefale dig at få dit barn tjekket hos en kompetent og erfaren kraniosakralterapeut, osteopat eller blid kiropraktor. Vælg en behandler, som er vant til at arbejde med småbørn. Selv ganske små skævheder, opstået under fødslen, kan påvirke fordøjelsen negativt og give symptomer, som du beskriver, kolik, forstoppelse m.m.

I min bog BABY finder du en liste over behandlere i hele landet, som jeg anbefaler.

Zoneterapi vil sandsynligvis også kunne lindre, men det er vigtigt for at få fat i årsagen til luften i maven.

Årsagen kan også ligge i modermælken eller modermælkserstatningen. Her vil jeg kunne rådgive dig videre individuelt inde på Grøn Stue.

Rigtig god bedring med din lille guldklump!

Kærligst

R.

 

This Post Has 5 Comments
 1. Kære Rose

  Mange steder anbefaler du BioGaia, men der er jo kokosolie i, som du og mange andre ikke anbefaler?

  Min 7 uger gamle pige får store smerter af D-dråber, og jeg har prøvet dine råd, men BioGaia gør det ikke bedre. Er der noget uden kokosolie til en 7-8 ugers baby?

  Mvh. Sus

 2. Der er jo også Lactocare baby i stedet for BioGaia eller NDS Panda 1.
  Hvad er dine tanker om de to ?
  Jeg har flere små klienter, der har haft gode erfaringer med begge.
  Støtter fuldt ud R’s råd om at hjælpe de små af med ubalancer i kroppen. Her vil jeg da super gerne slå et stort slag for Osteopatien.
  En behandlings form der blødt og blidt behandler “skævheder”i kroppen, med den manuelle tilgang man ser hos de blide kiropraktorer, men også behandler kraniosakralsystemet og bindevævet omkring organerne for at optimere funktionen.

 3. @Didde – ja, absolut også osteopati. Det er en forglemmelse, at jeg ikke har nævnt det i indlægget. Det retter jeg lige.
  Jeg anbefaler ikke Lactocare.
  Kærligst R.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top