skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 14 – 2012: forstoppelse hos baby

Fredagsbrevkassen Uge 14 – 2012: Forstoppelse Hos Baby

Forstoppelse hos baby

SPØRGSMÅL

Hej

min 7 uger gamle datter kom til verden i uge 38+0 efter 10 ugers sengeligning for mit vedkommende. fødslen gik igang i uge 29 grundet galdestens anfald – jeg blev på sygehuset pumpet med alle mulige præparater (stop af fødsel, lungemodner, smertestilling, kvalmstillende, antibiotika grundet forhøjet infektions tal of senere en masse der skulle forbygge at fødslen gik igang igen) alt sammen resulterede i at min mave blev smadret!

Men det endte jo godt og min datter kom til verden en dejlig vinter nat. hun havde en del gulsol og vi hørte hende først græde en mdr efter hun var født. men endnu et par uger efter her altså ca 6 uger gammel tog hun bare revange. det var meget tydeligt for os at hun skreg i smerte. ingen tog os seriøst – for små babyer græder jo.. vi kontaktede så en kirurpraktor som i forbindelse med behandling anbefalede probiotika (infants blend) da jeg ammer fuldt ud, blev vi anbefalet at duppe lidt på brystvorten ved hvert måltid. Efter ca 2 dage på infants blend havde vi en glad baby igen!! lykken var gjort. nu er hendes afføring dog imellemtiden stoppet (hvilket man jo ellers siger er normalt for ammebørn over perioder) hun virker igen utrolig forpint og skriger i smerte specielt efter måltider.

Mit spørgsmål er – har min datter fået forstoppelse grundet a jeg ikke blandede probiotika’en op med lidt kogt vand.. jeg læste nemlig i en af dine artikler at det var måden at gøre det på.

håber du kan hjælpe – var lige begyndt at elske probiotika!

med venlig hilsen C

 

SVAR

Kære C

Tak for din beretning og dit spørgsmål om forstoppelse hos baby.

Det lyder da som noget af en barsk omgang I har været igennem. Trods alt godt, at det endte med, at du først fødte i uge 38.

Jeg synes, at det er en rigtig god idé, at du har givet og fortsat giver din datter probiotika, og Udo’s Choice Super Infant (som den hedder nu) er et prima valg.

Jeg ville nok som udgangspunkt opløse det i en lille smule vand, så kan du også bedre styre mængden. Men hvis det ikke er til at lokke i hende, så er det nok en god plan B at duppe det på brystvorten.

Nogle gange kræver probiotika lidt tilvænning på en uges tid, hvor det kan give lidt luft i maven og løs afføring, men det andet har jeg ikke hørt om.

Jeg tror nu ikke, at det, at du ikke blandede probiotikaen op i lidt kogt, afkølet vand er årsagen til forstopppelsen.

Det er også en rigtig god idé at tage hende til kiropraktor, som I allerede har gjort. Og jeg mener bestemt, at man skal tage det seriøst. Nej, det er nemlig ikke nogen naturlov, at babyer skal skrige og skrige!

Prøv at massere hende blidt på maven i urets retning med lidt olie (f.eks. økologisk mandelolie, som du gerne må blande op med lidt kæmpenatlysolie). Du kan også cykle lidt med hendes ben og den slags øvelser.

Det kan også være noget i din kost eller drikke, som hun reagerer på. Oftest vil det være mælkeprodukter. Så jeg vil anbefale, at du udelader dem konsekvent i en periode på omkring 6 uger.

Drikker du kaffe? Babyer mangler nemlig desværre det enzym, som nedbryder koffein.
Der kan også være andre fødevarer på spil, det kan være lidt svært at udrede.

Jeg håber, at dette gjorde dig klogere på emnet “forstoppelse hos baby”, og at I på den ene eller anden måde får hendes fordøjelse glad igen.

Kh Rose

 

PS
Kunne du tænke dig at have mig i baghånden 24/7, så du kan få svar på alle dine spørgsmål omkring din og dit barns sundhed og bæredygtighed i hverdagen? Og ville det være cool, hvis det kun kostede 135 kroner om måneden?
Så er Grøn Stue noget for dig!
Læs mere om alle dine medlemsfordele her – der er nemlig mange flere!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top