skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 23 – 2013

SPØRGSMÅL

Hej.
hvilken mme er bedst, jeg har fået grøn recept men jeg kæmper stadigvæk med at få amningen igang. Måske har du også et godt råd til at få ordenligt gang i mælken? Jeg holder den kørende på hvidtøl lige nu.
M

 

SVAR

Kære M

Tak for dit spørgsmål ang. modermælkserstatning. Jeg ville gerne have vist, hvor gammel dit barn er, men jeg gætter på, at vi har at gøre med en størrelse 0-4 måneder. 

Jeg anbefaler højt hydrolyseret modermælkserstatning til alle babyer 0-6 måneder, hvor amning ikke er muligt. I dem er proteinerne fra komælk spaltet, så der er ingen allergirisiko, og de er blidere ved babys umodne tarmsystem end almindelig modermælkserstatning. 

Det kan købes på apoteket. Du kan få økonomisk tilskud med din grønne recept. 

Der er fire mærker på det danske marked: Nutramigen, Profylac, Althera og Pepticate. 

Althera og Pepticate smager bedst/sødest. Det skyldes, at de indeholder laktose (mælkesukker). Med mindre dit barn er laktoseintolerant, vil de være mit primære valg. 

 

Jeg vil anbefale dig at læse dette indlæg her fra bloggen “Max Helse til nybagte mødre”. Der får du en masse tips om kost, kosttilskud og livsstil. 

 

I min bog BABY har jeg et helt kapitel tilegnet nybagte/ammende mødre. Dér får du endnu flere gyldne tips, som giver dig mere energi og overskud, forebygger ammeproblemer og støtter et godt ammeforløb. 

 

Jeg kan også anbefale dig at spise “Mælkebomben” for at gøre din mælk så fed og næringsrig som muligt – se opskrift på Mælkebomben her.

 

Endelig vil jeg anbefale dig ammenet.dk.

Der er også links til individuel, gratis rådgivning hos ammerådgivere. Der kan være virkelig mange årsager til ammeproblemer, f.eks. ammestilling eller manglende hvile og aflastning til mor, men ofte kan de afhjælpes med råd og vejledning.

Du finder mange rigtig gode råd til at øge mælkeproduktionen her hos Ammenet. 

 

 

KH Rose 

 

PS. Har du set, at du nu kan abonnere endnu nemmere på min blog? Så får du alle nye indlæg serveret i din indbakke, smukt layoutet og med billeder und alles.
Tilmeld dig lige her ude til højre —>

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top