skip to Main Content

Mælkebomben

Mælkebomben

Mælkebomben

mælkebomben

 

 

Mælkebomben er en megakoncentreret energikage med gode fedtsyrer, specialdesignet til ammende mors mælkeproduktion og –kvalitet. Den virker på nogen, og ikke på andre. Fedtstofferne i mælkebomben er cellefedt, ikke dellefedt, så du behøver ikke gå i slankepanik. I alle tilfælde smager den godt. Hele familien kan spise med! Mælkebomben kan bruges som slik, på yoghurt, med mælk, som topping på smoothien, til morgengrød eller i brød.

Mælkebomben

Ca. 6 dl

Ingredienser
50 g usaltede pistacienødder eller græskarkerner
50 g mandler
50 g durum – skåret eller mel
50 g jomfru kokosolie
50 g sesamfrø
50 g kokosmel

Sådan gør du

• Hak nødder og mandler.
• Rist durum i kokosolie på panden ved svag varme.
• Vend resten af ingredienserne i, og rist let.
• Hæld myslien på tætsluttende glas, og opbevar den helst i køleskabet.

Roses fif
Kokosolie kan erstattes med økologisk smør, ghee eller gedesmør, men kokosolie er bedst pga. særligt indhold af fedtsyrer. Læg gerne kerner og mandler i blød i vand natten over, de bliver lækrere, saftigere og sundere af det. Smut gerne mandlerne, så smager de fortryllende marcipanagtigt. Det nedsætter dog Mælkebombens holdbarhed. Hvis du vil optage olien fra sesamfrøene bedst muligt, så lad være med at komme dem i blandingen, men blend dem i stedet lige inden brug, for eksempel i en kaffemølle. Det gælder i øvrigt også hørfrø og chiafrø. Alternativt kan du lave plantedrik af sesamfrø, mandler og vand. Den kan holde sig et par dage i køleskab.

 

PS. I min bog “BABY – 100 % naturlig” (Politikens Forlag) får du den komplette guide til en naturlig sund baby. Mad, opskrifter, kosttilskud, tøj og udstyr – alt sammen praktisk opdelt måned for måned. Læs mere om BABY her.

This Post Has 18 Comments
 1. Spændende bombe! Den må vi helt klart prøve herhjemme, især når baby kommer 🙂 Har du et godt tip til at erstatning af durum? Vi spiser ikke hvedemel og jeg spiser ikke gluten. Kh Anna

 2. Men hov. Er det ikke meningen at man skal spise knuste sesamfrø senest et kvarter efter kværning, eller gælder det kun hørfrø og chia?

 3. @Anna, du kan udelade durum, evt. prøve med glutenfri havregryn eller andre glutenfri gryn/flager.

  @Stinne, jo det har du ret i, jeg retter lige til. Tak.

  kh Rose

 4. Jeg kværner da hørfrø og sesamfrø til det knækbrød jeg bager. Hvad sker der ved det?

 5. Hej – tak for opskrift! Hvor mange spiseskefulde skal man spise om dagen på müsli for at få nok? Mh Gitte

  1. @Gitte – det kommer an på din kost i øvrigt, så det er svært at sætte mængder på. Jeg anbefaler, at du lytter til din krops behov. Kærligst R.

 6. Hello,
  Thanks a lot! Looks great.
  One question, do you know how long time I can keep it in the fridge? Baby should come from one day to another now and I am thinking about doing a little stock of it while I have some time. 🙂
  KH Elodie

 7. Kan man lave denne blanding til en form for bar? Jeg har svært ved at huske at spise i løbet af dagen og ville elske den som en form for snackbar. Gerne med lidt mørk chokolade Hehe. Men vil det ødelægge bombens virkning?

 8. Har du evt et forslag til erstatning for mandler i opskriften?
  Er allergisk og vil meget gerne prøve opskriften

  1. @Caroline – tak for din kommentar.
   Jeg ville vælge en form for nød, f.eks. hasselnød, valnød, macadamianød eller cashewnød.
   De har ikke samme næringsindhold som mandler, men vil alligevel egne sig godt.
   Kærligst
   Rose

 9. Måske et dumt spørgsmål men: Virker det også/ lige så godt hvis man spiser ingredienserne enkeltvis altså uden at lave dem til en kage?

  1. @Camilla – tak for din kommentar! Holdbarheden er god på køl. Jeg kan ikke sige præcist hvor længe, men i hvert fald et par uger.
   Kærligst
   Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top