skip to Main Content

Derfor er morgenmaden vigtig


Morgenmad er dagens vigtigste måltid. 

Alligevel lægger mange familier det meste af deres gastronomiske energi i aftensmaden og frustreres tilsvarende meget, når ungerne gang på gang sidder og stikker til maden og egentlig slet ikke er sultne. For sådan er det. Børn spiser som regel det meste af deres mad først og midt på dagen.

Morgenmaden lægger grobund for vores trivsel dagen igennem. Børn, som har fået sund morgenmad, er bedre til at koncentrere sig og lære i skolen. Og med en god gedigen morgenmad bliver det nemmere (også for mor!) at styre sukkertrangen om eftermiddagen og aftenen. 

Det er desuden sundere at fordele sit kalorieindtag over dagens måltider, frem for, som mange gør, at spise sig overmætte om aftenen.

Derfor var det måske sund fornuft at opprioritere den energi, som lægges i indkøb, planlægning, forberedelse og tilberedning af morgenmaden og til gengæld skrue lidt ned for ambitionerne til aftensmaden.

 

Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

 

En af nøglerne til sundere morgenmad er forberedelse. Det betyder, at når du har god tid, så få lavet en større portion morgenvenlig mad, som kan opbevares i fryseren eller køleskabet og hives frem til travle dage.

Desuden kan du aftenen før gøre så meget som muligt klar til morgenmaden, så det rent faktisk bliver muligt at lave noget, som kun tager 5 minutter om morgenen, men måske har krævet 10 minutters forberedelse om aftenen – og som du ellers aldrig ville nå på en hverdagsmorgen.

Hvad er det så helt konkret, du kan forbedrede om aftenen? Hvordan kan du have sunde løsninger på lager til søvnige og travle hverdagsmorgener? Og hvad er egentlig byggestenene til en sund morgenmad?

Det har jeg lavet en stort tema om: SUND OG NEM MORGENMAD.

Temaet er her til morgen åbent op på Grøn Stue. Du kan også få adgang; det koster kun fra 135 kroner for en hel måned, og du får oven i købet fede rabatter på dine økoindkøb i masser af grønne webshops.
Som luksusbonus er der ubegrænset personlig rådgivning fra mig i min brevkasse i medlemsforum.

Kom og vær med – læs her hvordan!

 

2013-03-26 08.11.02

 

Samtidig får du som medlem af Grøn Stue for øvrigt også adgang til alle mine andre e-guides og e-bøger. Der er værdi for over 7.500 kroner.

Er det så ikke alt for billigt med sølle 135 kroner om måneden? JO! – og nej, for jeg er helt enig (og det mener jeg virkelig!) med Netto i, at alle skal have råd til økologi. Og det skal være NEMT at gå vejen – også om morgenen.

This Post Has 2 Comments
 1. Hej Rose

  Jeg har lige et spørgsmål nu hvor solen (endelig) titter frem 🙂 Det er ang. derma eco solcreme, hvilke tanker har du omkring at der er Alumina i? Er det ikke noget skidt at få ind i kroppen?

  Mange hilsner Lise

 2. @Lise – tak for dit spørgsmål om solcreme.
  I forhold til solcremer læner jeg mig op af vurderingerne fra Informationscenter for Miljø & Sundhed (forbrugerkemi.dk). De vurderer ikke Alumina som problematisk. Deres kriterier går på længerevarende skader.
  Men det er rigtigt, jeg vil helst undgå Alumina, aluminium hydroxide m.m. Problemet med solcremer sådan helt overordnet er jo, at det ikke er muligt helt at undgå kemi. Så må man vælge det formodentlig mindst skadelige, evt. veksle mellem de typer solcreme, som på hver sin måde er “mindst skadelige”.
  KH Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top