skip to Main Content

Endnu en dag på kontoret …


Jeg synes ofte, at dagene flyver og flyver. Så sidder jeg med en følelse af ikke rigtig at have nået noget. Ha-ha.

Hvad GÅR dagen så egentlig med? Når folk spørger, hvad jeg arbejder med, og jeg fortæller om, at jeg hjælper gravide og børnefamilier med at gøre det nemmere at leve sundt og grønt, kan de fleste være med. Men når jeg så uddyber, at det handler om online rådgivning, salg af digitale produkter, medlemsklub på nettet, så bliver det lidt (eller meget!) diffust. Altid i et svøb af “Jeg har meget travlt” og “Jeg arbejder virkelig meget” – heldigvis et bevidst valg, for jeg arbejder jo med min passion og kan nu leve af den!

Hvis man skulle tro, at det var “piece of cake”; så kan dén hermed dementeres! Derfor får du nu lov til at kigge med indenfor en helt almindelig mandag med mig på kontoret (og i køkkenet, på indkøb og på travetur …)

Rose

Foto: Line Klein

 

Mandag d. 18. marts 2013

Kl. 05.00 Vækkeuret ringer, business as usual. Lister op, så de andre ikke vågner.
Morgentoilette. Citronshot og et stort glas lunkent vand. Pusler rundt og vågner.

Kl. 05.30 Kontortid foran min uundværlige lysterapilampe. Svarer emails om fotos til min kommende e-bog om naturlig graviditet og et par brevkassespørgsmål fra Grøn Stue. En udfordrende case med et barn med noget, der kunne være børneeksem. Bladrer i kalenderen efter et roligt hul til en kaffedate med en inspirerende dame. Suk, vi skal 6 uger frem! Jeg går en travl april i møde.

kl. 06.15 Familien vågner. Vi laver morgensmoothies (tre forskellige!) og spiser dem sammen.
Jeg putter vitaminpiller i æsker til hele ugen – nåede det ikke i går aftes.  Går i bad, tøj på, rydder op i min tøjbunke (:rødme:), lufter ud, brygger dagens andet store glas hvid te.

kl. 07.20 Min kæreste kører børnene i skole i dag (vi skiftes). Jeg sætter mig til rette igen på kontoret. Mails med administration af Grøn Stue-medlemmer m.m. Flere mails. Pakker en BABY-bog, som blev bestilt i går aftes. Forbereder fødselsdagsbrev til min yngste niece.

 

2012-12-06 07.20.10


kl. 08.10
 Har et hængeparti med at få opdateret min forskudsopgørelse. Låner kærestens computer, så jeg kan komme på skat.dk – min egen computers styresystem er for gammelt. Typisk mig. Har et hyr med at finde den rigtige rubrik til fradrag for ejendomsskat. Færdigt resultat: Ui, det ligner en masse B-skat!!

Kl. 08.40 Tænder op igen i brændeovnen, som er gået ud. Henter brænde ind fra bryggerset, som min kæreste har sat klar (jeg vasker tøj, han henter brænde. God deal!) Laver en god stærk caffe latte med Risteriets Miscela Organica økologiske kaffebønner – min favorit.

IMG_0362


Kl. 08.55
Med kaffe foran computer, arbejder på mit tema om sund og nem morgenmad til april på Grøn Stue.
Besvarer hurtige emails og surfer på facebook ind imellem (tsk tsk).

kl. 10.30 Trænger til et kreativt afbræk. Går i køkkenet og tester min skrivebordsopskrift på chokoladesmoothie. Den udvikler sig til en choko-appelsin-broccoli-smoothie med kaffeknas. Det blev appelsinen, som gjorde det gode udslag. Herligt. Og den skal naturligvis prøvespises til den store guldmedalje …

kl. 11.05 Skriver opskriften rent på Grøn Stue, tager fotos og uploader. Skriver på dette blogindlæg! Mailer med Dandomain; de har sendt mig en rykker på en faktura, jeg aldrig har fået. Mystisk. Prøver at opklare sagen. Må atter lukrere på kærestens computer for at gå på netbank. Ordner et par småting med budgetkontoen, nu jeg alligevel er logget ind. Godt jeg snart får en ny computer!

Kl. 11.50 Renskriver flere opskrifter til morgenmadstemaet; basic grød med variationer. Elsker madtemaer!! Mailer med Dandomain såkaldt ”kundecenter”, som har virkelig svært ved at indrømme deres fejl. Det irriterer mig. Måske burde jeg bare lade den ligge … Nogen gange er jeg vist lidt for ærekær. Putter mere brænde i brændeovnen.

2013-03-18 12.48.33


Kl. 12.45
Frokostpause! Spiser rester på en bund af fintsnittet spidskål. Æggeruskomsnusk, hytteost, røget laks og salat i skøn forening. Dertil vand og flere vitaminpiller. Imens læser jeg Alt for Damerne (tsk tsk), som jeg arver fra min mor, når de har været omkring min søster. Det kan man da kalde genbrug. Jeg er nået til julenumrene, men pyt med det … jeg kommer alligvel aldrig til at blive modechick. Snitter gulerødder til hapsere og lægger dem i en skål med koldt vand.
Runder som altid af med et stykke mørk chokolade 85 %, som nydes langsomt i bittesmå bidder. Lægger mere brænde på – uf, det blæser en halv pelikan i dag (underligt udtryk, egentlig …)

Kl. 13.15 Tilbage på pinden. Endnu en tur på kærestens computer, for der tikkede lige en regning ind for opgradering m.m. af min blog/hjemmeside. Tjekker e-boks. Arbejder videre på mit morgenmadstema og laver en masse krydshenvisninger, så det bliver så brugervenligt som muligt. Tjekker facebook. Dagens opslag på min side handler om, at min bog BABY er på tilbud denne uge hos helsebasen.dk til kun 209 kr. (wink-wink). En bruger skriver ”Roses bog har været lykken for min familie og mig! Jeg under alle at få fingrene i ‘baby’ “
Århh, dagen er reddet!

kl. 14.00 Sms fra kæresten, som ikke når hjem fra Kbh i tide til at hente børn. Min tjans – jeg var forberedt på det. Og ingen sure miner. Han er i byen i et hemmeligt ærinde. Har tilfældigvis bedt om at låne min fingerring. Vi skal giftes om tre måneder. Ohhh ….
Åh-åh, så har jeg travlt! Hvorefter jeg surfer 10 minutter på facebok – typisk. Jeg følger vist for mange inspirerende mennesker?!  Laver endnu en kop caffe latte, mens jeg tjekker svaleskabets status for frugt og grønt. Pakker indkøbsnet, drikkedunke med vand og gulerodshapsere.

2013-03-11 12.41.35

“Isslag” på tang i strandkanten


kl. 14.30
Går en rask tur i blæsevejret. Jeg er regulært afhængig af at bevæge mig hver dag under åben himmel. Vi bor i Humlebæk Syd, lige ud til rekreative områder, eng, mark og skov – og 1 km fra vandet. Fantastisk! Møder stort set ingen mennesker, hundelufterne må være kuldskære i dag! Jeg ville helst løbe en tur hver dag, men det vil mine knæ ikke være med til, så det bliver hver anden dag. Konstaterer, at kloakken igen er ved at stoppe til. Konstaterer, at det flyder med plastikflasker i forhaven pga. den kraftige blæst. Argh!

kl. 15.15 Tilbage til huset, hurtigt afsted for at hente børn. Der er heldigvis kun 6 km op til skolen. Cykeltur med anhænger er ikke en mulighed i dag, så det bliver med bil – øv. Er godt nok træt af sne, is eller stiv kuling på cykelstien, nu i 3 ½ måned næsten nonstop!

kl. 15.50 Så er vi på Aarstidernes gårdbutik for at købe frugt og grønt til hele ugen. Det er blevet en ufravigelig tradition for os mandag eftermiddag, hvor der sælges ud til spotpriser efter weekenden. Det er sådan en fest for en øko-grøntsagsnørd som mig! Store økologiske granatæbler til en 5’er stykket. To gigantiske grønne pebre for 12 kroner. En kæmpe pose markchampignoner for en 10’er. Osv. Jeg fylder indkøbsvognen til bristepunktet (Jeg tog et billede af den, men det blev for uskarpt – sorry – så billedet er fra en anden dag). Undrer mig gang på gang over, at det lykkes os fire mennesker at kværne igennem sådan et bjerg. Men det gør det. Og jubiii, de har økologisk ingefær, som jeg ellers ikke kan opdrive. Jeg køber en kæmpe bunke, som skal laves til ingefærkoncentrat og fryses ned.

2012-10-29 17.10.06


kl. 16.30
Hjemme igen, alle er trætte, flyverdragten er ”dum”, strømpebukserne våde, “Moooooar – jeg er fææææærdig!”, katten sulten, “Mooooooar – dú skal gøre det!”, alle er sultne, brændeovnen ved at gå ud, indkøb i hele entréen og hvad har vi. Mooooooar! Nå, vi tager den fra en ende af.

kl. 17.15 Min kæreste kommer hjem, han blev forsinket. Dejligt at se ham. Vi laver mad, smører madpakke og tømmer opvask, kysser lidt indimellem og pendler til børnene, som leger, skændes, øver blokfløjte, tegner, laver lektier og lidt ulykker ind imellem … Min kæreste laver svampesovs, som er et af hans specialer. Jeg laver salat af spæde grønne blade (købte ½ kg for kun 12 kroner!) og sprøddampede grønne bønner. Dertil en rest perlebyg, en rest æggeruskumsnuk (som forblev uspist) og lynstegt savoykål med Teriakysovs og friskpresset hvidløg. Finthakket persille oven på hele herligheden. Jeg spiser en hakkebøf til og springer perlebyggen over. Glemmer at tage foto og at tage vitaminer.

kl. 18.20 Vi spiser. Mirjam er allerede for træt, så hun spiser vanen tro praktisk talt ingenting. Hun får sin ”helsedrik”, og så putter min kæreste hende (hans tur), men jeg bærer brænde ind, så vi er godt fyldt op til en bebudede snestorm. Jeg ordner opvasken, rydder op på spisebordet, sorterer vasketøj, sludrer med teenageren og bestiller sære batterier over nettet (et 5 uger gammelt hængeparti!). Min kæreste dækker brændet udenfor ekstra godt til, slæber efterfølgende jord på støvlerne ind i stuen, så vi må støvsuge. Godt så, det trængte også. Gør klar til morgenmad næste dag. Jeg tester alternativ morgenmad. Mia vil gerne have en ”chirimoya-smoothie” – hun valgte chirimoyafrugt hos Aarstiderne. Fint nok, jeg beder hende formulere en opskrift, og det gør hun sørme! Godt komponeret, det bliver sjovt at prøve. Chirimoyaen falder ikke langt fra stammen … Tjekker den lokale vejrudsigt sammen med kæresten – får vi mon snestorm?

kl. 20.00 Så er der computertid igen! Jeg har solgt to bøger og fået to nye medlemmer af Grøn Stue, siden jeg slap computeren i eftermiddags. En god dag! Pakker bøgerne fint, tjekker lige facebook, danner mig et overblik over dagens ca. 15 ubesvarede mails og brevkassespørgsmål. Overspringshandler lidt – jeg er ved at være træt.

kl. 20.52 Halløj, endnu en solgt BABY-bog. Den skal til Norge. Der må være nogen et eller andet sted derude, som har linket til bogen eller omtalt den eller hvad ved jeg. Det er ikke altid til at tracke. Men tak, hvem du så end er! Besvarer mails og et længere brevkassesvar som opfølgning på den ombørneeksemet fra i morges. Flere emails.

kl. 21.35 Slukker computeren og gør klar til at gå i seng. Flere vitaminerpiller.

kl. 22.00 Putter under dynen, hyggesnakker med kæresten.

kl. 22.30 Eller deromkring sover jeg, falder hurtigt i søvn. Det blev lidt for sent. Som det ofte gør. Vækkeuret er sat til at ringe kl. 05.00. Som det altid gør. Godnat.

Drømmefanger, som Mia havde lavet til mig i fødselsdagsgave.

Drømmefanger, som Mia havde lavet til mig i fødselsdagsgave.

This Post Has 6 Comments
 1. Uæææh Rose, for et forrykende tempo:) Jeg beundrer ditt arbeid, din lidenskap og hva du får til!! Veldig koselig og inspirerende å lese!

 2. Hei!

  Jeg er hun som bestilte boken du nettopp har sendt til Norge! 🙂 Den kom frem i dag. Takk for den personlige hilsenen! Jeg leste om boken din på bloggen gladerebarn.blogg.no., og har også sett den referert til på andre norske blogger.

  Nå gleder jeg meg til å nyte godt lesestoff i helgen. Jeg har flere venninner som venter barn, og lurer på om ikke jeg skal bestille boken din til dem i barselgave!

  Hilsen Tina

 3. Jeg flytter med Caroline 🙂 Det lyder da for godt til at være sandt.

  Dejligt at se hvordan din dag går. Nogle gange synes jeg nemlig også min går lidt for hurtigt og uden jeg nåede det jeg skulle, men man laver jo noget hele tiden. Tak:)

 4. @Caroline og Camilla

  Vær velkommen i smørhullet 🙂
  Ja, det ér (næsten) ugens højdepunkt. Man kommer let til at forkøbe sig … Især fordi varerne om mandagen jo trods alt sjældent er superfriske, men rester fra weekendens gårdbutiksalg. Heldigvis har mange jo god holdbarhed.

  Og så opvejer det lidt de sindssyge huspriser heroppe – hvorfor vi også bor i byens måske mest skrabede/skramlede hus. Men grunden er stor og dejlig (læs: der skal slås græs!!), vi har varme, bad og toilet – what’s the problem? 🙂

  Men Vallø Slot & Omegn er nu også helt særligt – du må vinke til børnehaven fra mig, Caroline!

  Kh Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top