skip to Main Content

Alder ingen hindring

I dag vil jeg dele noget for mig ganske særligt.
Det er nemlig min fars fødselsdag.
Han fylder rundt.
Selv om det i sig selv er særligt at fylde rundt, så bliver det meget særligere undervejs her……

Min far står hver morgen op og tager sammen med min mor på arbejde.
De to har været sammen en 40 års tid nu (det er også særligt, i vore dage!). Min far har meget at takke min mor for. Det gør han heldigvis også.
Sammen har de et firma, hvorfra de forhandler solafskærmning. Men egentlig er min far læge.

Det er megapriviligeret at have sådan en lægehotline 24/7, så man altid kan ringe og få et godt råd med på vejen, hvis der er en lille skramme, et lille host eller dét, der er værre, både hos store og små. Vel at mærke en hotline, som har tid til at lytte (oh, hvilken sjældenhed) og komme med sin uforbeholdne mening. Ikke at min far og jeg altid er enige, bestemt ikke (!), men med sin erfaring fra politik (ja, det har han så også) går min far 100% ind for, at man skal have lov at sige sin mening OG være lige gode venner af den grund. ”Man har et standpunkt, til man tager et nyt” er et af hans yndlings-mottoer, så måske lykkes det mig en dag at få overbevist ham om lyksalighederne ved akupunktur, økologi og langhårede urter…..

Han går skam ind for at passe på miljøet. Han fortalte for nylig, at han var ved at give servicemedarbejderen hos Danmarks Naturfredningsforening et mindre chok, da han oplyste sit medlemsnummer. ”Hold da op! Du må da være vores ældste medlem”, sagde hun lettere rundforvirret. Min far meldte sig ind i foreningen som ganske ung dreng, inspireret af sine forældre, som havde svenske rødder (deraf navet Persson) og satte pris på friluftslivets glæder. I like!

I det hele taget sidder min far ikke på den lade side. Han redigerer firmaets hjemmeside, opretter Google Adwords, skriver ansøgninger, snakker med de udenlandske kunder på engelsk, tysk og fransk (samt skånsk, som han kan divertere med, det lyder for øvrigt forfærdelig…..). Han bruger hverken stok, briller eller høreapparat, men stoppede dog med at køre bil for et par år siden.

Jeg synes, at det er topunderholdende at høre min far fortælle historier fra gamle dage. Senest denne: ”Joooo, det var dengang jeg som ung student tog med en kammerat hen for at høre et foredrag i Ungdommens Naturvidenskabelige Forening. Jeg vidste ikke rigtig, om jeg gad, men han skulle vist være spændende at høre på, ham foredragsholderen, som hed Niels. Bohr, altså.” siger min far lidt henkastet, og fortsætter: ”Han fortalte lidt om, hvordan man lavede en atombombe og så’rn.  Jeg stillede ham et kritisk spørgsmål, hvorefter Bohr svarede ‘Nåååh, mener De det?’ og så ud som om, han havde fået lidt at tænke over.” fortæller min far med glimt i øjet og slet skjult stolhed. Det er så okay…..

Min far har vist også nogen planer om et projekt med kvasikrystaller, som han mener, der er meget fremtid i. Det skulle ikke undre mig, om han har ret. Kvasikrystaller er sådan en slags kemi, der ikke kan lade sig gøre. Men sådan er der jo så meget. Det gælder om at følge med tiden. Min far er da for sej.

Han fylder for øvrigt 90 (halvfems) i dag.

 

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 7 Comments
 1. Kære Rose

  ET stort tillykke med din far. Men med den datter han holder sig er jeg da godt klar over at han må være noget ganske særligt!

  Jeg håber I alle får en skøn fødselsdag.

  TUSIND tanker

 2. Gratulerer så mye med “fars” dagen Rose! Jeg skjønner du har mye godt å ligne på! Veldig spennende å lese om han i innlegget ditt. Ekte personligheter ha mye å bidra med til sine omgivelser. Ha fortsatt en fortryllende feiring!

 3. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and
  gave it to my 4 year old daughter and said
  “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to
  her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is totally
  off topic but I had to tell someone!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top