skip to Main Content

Onsdags-urten: Isop

Hvor var det sært. Jeg vågnende med et sæt i nat og så stod det helt klart for mig: Isop!
En ting er, at det nok er lidt småsyret at drømme om urter.
Men ligefrem at drømme om en urt, som man faktisk ikke kender, kun flygtigt af navn … strange!
Men velkomment!

Isop (hyssopus officinalis) – en søgning i urtebøger og på google viser hurtigt, at det er en urt, som både bruges medicinsk, kulinarisk og spirituel/rituelt. Den er blandt andet slimløsende, virushæmmende, sårhelende og styrkende.

I køkkenet bruges isopens blade, som efter sigende smager stærkt og bittert. Med andre ord; en urt, som passer til heftige gryderetter med fedt kød, fed fisk og den slags, der kan give værdig pingpong til en seriøs urt. Man kan selvfølgelig også lave te af den, sødet med honning.

Isop frarådes til gravide, ammende og småbørn.

I haven klarer den blomstende isop sig godt; den tiltrækker bier og sommerfugle, og som en ægte Middelhavsplante elsker den tørke. Og det må vist være vejen frem, hvis jeg vil have fingre i isop og ikke bare drømme om den …

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top