skip to Main Content

Onsdags-urten: Lakrids

Overalt i dameblade, livsstilsmagasiner, annoncer.
Årets uundgåelige. Lakrids (glycyrrhiza glabra). Den med lakriiiiiiiiidsen. Så nu tager vi den også.

Det tungebrækkende glycyrrhiza betyder sød rod. Jeg behøver vist ikke starte med Adam og Eva med lakridsen. Derfor får du slet og ret fem fif og nyttige tips om lakrids:

 • Pukka har fået en skøn ny elevetar-urtete med lakrids og pebermynte; den hedder Peppermint & LicoriceOg den er mægtig!
 • Lakridser er tilsat shellak. Ellers ville de klistre sammen.
 • Lakridsrod er lindrende for slimhinder og derfor god i et forkølelses-te-mix.
 • Personer med forhøjet blodtryk samt gravide skal være meget varsomme med deres lakridsindtag.
 • Panda Lakridsmix er skrækkelig gode. De er ikke engang øko eller noget. Så du har det ikke fra mig!

Hvad er din favorit i lakridsens tegn? 

 

 

This Post Has 4 Comments
 1. Jeg har faktisk aldrig været så vild med lakrids…
  Men så fik jeg en voldsom gang mavesår hvor anbefalingen var te med lakridsrod og så fandt jeg ud af jeg faktisk godt kunne lide lakrids i moderate mængder 🙂
  Og mærkelig nok kan jeg bedst lide salt lakridser ?

 2. Tak for en super blog. Hvorfor skal gravide være påpasselige med lakrids? Og her mener jeg f.eks. peppermynte- og lakridstheen fra Pukka, som jeg har forelsket mig voldsomt i. Skal gravide også passe på den?

  Hvis du har tid til at svare, så tusinde tak på forhånd…

 3. @Anne B, tak for din kommentar. Fødevarestyrelsen anbefaler, at gravide holder igen med lakridsen og max spiser 50 g dagligt (jeg ville nu sige mindre – der er også sukker i lakridser!) Det skyldes, at lakrids indeholder et stof, som kan give ødemer og forhøjet blodtryk. Der sker ikke noget ved at drikke lidt urtete, som indeholder lakridsrod, heller ikke når du er gravid, med mindre der er særlige forhold, som taler for, at du helt bør undgå lakrids – f.eks. hvis du har (tendens til) forhøjet blodtryk. Stort indtag af lakrids under graviditeten kan også skade det ufødte barns intelligens.
  Kh Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top