skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 22 – 2012

SPØRGSMÅL

Kære Rose

Jeg kunne så godt tænke mig at høre din mening om at, som det er udbredt i min mødregrupoe, at baby kun har 1-2 gange afføring om ugen, trods bio gaya?

På forhånd tak.

Mvh

L

 

SVAR

Kære L

Tak for dit spørgsmål. Det er meget forskelligt, hvor hyppigt babyer har afføring.
Nogen har flere gange dagligt, og hos andre kan der gå op til 2 uger!

Det er normalt, at babyer, som ammes, har hyppigere afføring end dem, som får modermælkserstatning.

Det behøver altså ikke at være tegn på, at noget er galt, hvis barnet har afføring 1-2 gange om ugen. Men hvis barnet udelukkende får modermælkserstatning, vil det oftest være bedst, at der er bonus i bleen hver dag. Så undgår barnet gener på grund af hård mave.

Der er grund til at være opmærksom, hvis barnet har forstoppelse; altså hvis afføringen er meget hård, og barnet virker forpint. Mange flaskebørn er forstoppede, men det betyder altså ikke, at det er ”normalt” eller ”noget man må lære at leve med” (læs: give laktulose). Men det er en anden snak….

Bio Gaia går ind og støtter tarmfloraen og dermed immunforsvaret. Derfor er det en rigtig god idé at give Bio Gaia til babyer fra 2 uger, især til kejsersnitter og flaskebørn.
Bio Gaia har også dokumenteret effekt mod forstoppelse hos børn 6-12 måneder.

Når flasken er tom, kan man skifte til andre typer babyvenlige probiotika, som indeholder et bredere spektrum af probiotiske bakterier.

I min bog BABY – 100% naturlig (Politikens Forlag) har jeg skrevet meget mere om probiotika til babyer. Jeg gennemgår de mest optimale kosttilskud og sund økomad til baby, opdelt måned for måned, så det tager størst muligt hensyn til barnets sarte fordøjelse og på den måde forebygger sygdom og skranten.

Kh Rose

 

PS. Vidste du, at du som medlem af Grøn Stue har fri og ubegrænset adgang til personlig rådgivning fra mig i min brevkasse i medlemsforum? Du får også 10% rabat på alle dine økologiske indkøb – også probiotika!
Tjek alle dine medlemsfordele ud her 

 

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top