skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 21 – 2012: Stavblender beholder

Stavblender beholder

SPØRGSMÅL

Hej Rose.
Jeg bruger ofte en stavblender til min lille datter’s mad. Selve beholderen er i plastic, men jeg vil hellere blende i en glas eller porcelæn/keramik beholder.

Har spurgt hos min lokale isenkræmmer, om de har et glas, som kan tåle en omgang “blendning”, men de siger, at det kan man ikke få. Anbefaler i stedet for en beholder i rustfri stål. Hvad kan du anbefale?

Jeg har ledt og ledt på nettet, men kan ikke rigtigt finde nogle alternative.
Mange hilsner P

 

SVAR

Kære P
Tak for dit spørgsmål om blenderbeholdere.

Jeg er enig med dig i, at det mest optimale vil være en beholder af glas. Det gælder generelt, at glas er det bedste valg til opbevaring m.m. af mad.
I princippet er der ikke noget i vejen for at blende i et glas, men det kan sagtens tænkes, at der ikke er produceret en blenderbeholder i de rette proportioner i glas. Jeg kan i hvert fald ikke lige finde nogen.

I så fald vil rustfrit stål være min 2. prioritet. Det gælder generelt.

På tredjepladsen kommer plastik. Det er dog vigtigt at vide, at der er meget stor forskel på plastik, noget er bestemt bedre end andet. Man kan bare desværre ikke vide sig helt sikker. Plastik kan godt indeholde hormonforstyrrende stoffer, selv om det er BPA-frit. Men det er ikke rigtig til at få oplysninger om.

Her er en Braun stavblender med beholder i metal (sikkert rustfri stål). Det kan sagtens tænkes, at man kan købe beholderen seperat.

Måske kan du finde et Duralex drikkeglas eller et henkogningsglas, som passer i størrelsen til din stavblender.

Kh

Rose

 

This Post Has 4 Comments
 1. Orv ja, det har jeg da slet ikke tænkt over..
  Men noget jeg tilgengæld har tænkt over, er, om hvilken måde der er bedst at lave isterninger på (også isterninger af saftevand eller lign.)? Synes kun man kan få poser eller plastik-isterningeforme?

 2. Kære Tina
  Godt spørgsmål.
  Umiddelbart vil jeg sige isterningbakker i rustfri stål. Jeg mener jeg så dem engang på en eller anden amerikansk hjemmeside.
  Glas-isterningbakker går li’som ikke….
  Ellers – hård plast. Det er ok til vand. Det er mere problematisk med plast i forhold til varme/fede/sure madvarer.
  De bløde plastposer – det må jeg lige undersøge.
  Bæredygtighedsmæssigt vinder dem i hård plast nok.
  Jeg “varmer op” til et tema til Klub Sunde Børn, nemlig “Den Lille Grønne til Hus og Hjem”. Der må jeg huske isterning-“emballage”.
  KH Rose

 3. Man kan sagtens få blendere hvor beholderen er af glas – det er min og den er fra OBH Nordica og hedder Frutti. 🙂

 4. @Kære Louise
  Tak for din kommentar – det var pænt af dig. Ja, man kan sagtens få blendere hvor beholderen er i glas.
  Men det, som spørgeren efterlyste, var en beholder af glas til en STAVblender 🙂

  KH Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top