skip to Main Content

Onsdags-urten: Martsviol

Martsviolerne (viola odorata) er her nu (for en gangs skylds kommer de rent faktisk i marts!). De pipler op i græsplæner og grøftekanter, i hvert fald her ved vores midtsjællandske matrikel.

Det er violer, man bruger som et parfumeret flig i konfekture, deraf navnet odorata, som hentyder til det velduftende. De fine små blomster kan kandiseres med pasteuriseret æggehvide og flormelis.

Men både blade og blomster er traditionelt brugt også i folkemedicin som slimløsende middel, og violrod som lindring ved tandfrembrud hos småbørn – set her hos miamajo.dk.

Her hos mig i dag er den mest for sjov som piget pynt på den supernemme, sunde og meget delikate 1-2-3 kage, som du får opskriften på i aprils tema i Grøn Stue; “Sødt – på en sundere måde”. Jeg har stukket en haps ud fra kagen med en lille metalform, drysset med lidt sigtet flormelis og pyntet med  blade fra et par martsvioler ude fra græsplænen. Så ligner det lynhurtigt noget fra et fransk konditori.

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top