skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 9

Spørgsmål
Hej Rose
Vi er en familie på to voksne og tre børn, og vi ville rigtig gerne købe mere økologisk, hvis vi havde råd, men det har vi ikke. Økologisk mad er så dyrt! Jeg synes det er svært at vide, hvilken slags fødevarer vi altid bør købe økologisk, og hvor det ikke betyder så meget. Har du nogle råd? Hvad gør du selv? På forhånd tak.
mvh


Svar
Hej LØ
Tak for din mail! Det er et omfattende spørgsmål.
Generelt vil jeg sige, at al økologi er bedre end ingenting, både for familiens sundhed og for miljøet.
Men jeg forstår SÅ godt, at det kan være svært at få råd – jeg har også været enlig mor og studerende engang! En meget stor del af vores månedsbudget går til mad, da vi køber praktisk talt 100% økologisk. Det afspejler sig i sommerferiens destination, møblernes tilstand og bilens alder…..

Det er jo meget forskelligt, hvordan den enkelte familie vælger at prioritere. Men altså, den ene del af strategien går derfor på at se på den overordnede prioritering; kan man sætte flere penge af til at opgradere økologien?

Den anden strategi – og det to kan sagtens snakke sammen – går på at udvælge særlige varegrupper, som du spørger til. Her ville jeg vælge kød, olier og mejeriprodukter i økologisk kvalitet. Til gengæld ville jeg have flere kødfri dage, hvor I går ombord i lækker vegetarmad i stedet. Det er samtidig noget af det bedste I kan gøre for ikke at sætte sorte CO2-fodspor. Oksekød er for øvrigt den mindst bæredygtige form for kød, hvor fisk og fjerkræ ligger en den positive ende.

Når du står i frugt- og grøntafdeling, så er tommelfingerreglen så vidt muligt at vælge frugt økologisk. Og ved de konventionelle afgrøder; vælg så vidt muligt danske varer. Så får I færrest sprøjtegifte.

Discountbutikker som for eksempel Netto og Fakta har ofte en del økovarer til faste lave priser eller særlige tilbud. Køb stort ind af de varer, I alligevel bruger, når de er på tilbud, især hvis holdbarheden er lang. Tjek køledisken med datovarer, der finder du ofte økokød til halv pris. Plot dine favorit økovarer ind på tilbudsugen.dk, så ved du altid, hvor og hvornår de er på tilbud.

Uha, jeg kunne blive ved her! Jeg håber du har fået lidt inspiration.

Kh Rose

PS. Læs også dette blogindlæg hvor jeg skriver mere om emnet, og et par kloge damer kommer med at væld af gode, personlige råd og tips. Har du flere, så skriv endelig en kommentar!

Vil du også spørge om noget? Så læs mere her.

PS. Her er guiden til 100% øko uden at flænse dankortet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top