skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 7 – 2012: muffinsforme uden kemi

Fredagsbrevkassen Uge 7 – 2012: Muffinsforme Uden Kemi

Muffinsforme uden kemi

SPØRGSMÅL

Kære Rose

tak for den dejlige blog! Jeg har et spørgsmål. Vi er ret glade for at bage muffins herhjemme, blandt andet dem fra din bog BABY 100% naturlig. Men hvad skal jeg bage muffins i? Jeg har læst noget om at der kan være silikone i formene, er det rigtigt?

MVH

A

 

SVAR 

Kære A

Tak for dit spørgsmål om muffinsforme uden kemi.
Tak også for roserne, som varmer i en kold tid!

Du er ikke den eneste, som har spurgt til bagegear og -lir uden skjult kemi.

Jeg kan glæde dig med at fortælle, at du nu kan få svanemærkede muffinsforme uden kemi i SuperBrugsen, Kvickly og Rema1000.

Okay, de er ikke så flotte som visse andre muffinsforme, men kemien scorer altså højere på min prioriteringsliste end æstetikken. Så må man gøre lidt ekstra ud af pynten, hvis det er.

 

muffinsforme uden kemi

 

Andre engangsforme kan indeholde fluorstoffer, og dem vil jeg anbefale, at du undgår. Fluorstoffer er fedt- og smudsafvisende stoffer, som findes i en del mademballage af papir og pap, især til fede og/eller varme fødevarer. Desværre har fluorstofferne vist sig at være sundhedsskadelige.

Læs mere om dem her.

Der er ikke fluorstoffer i svanemærket emballage. Det glæder også svanemærket madpapir og bagepapir, som du kan købe i en del supermarkeder efterhånden.

Hvis du går efter en fast og genbrugelig muffinsform, så bliver det lidt vanskeligere. Du kan få muffinsforme i porcelæn. Jeg har selv muffinsforme fra Ib Laursen. De er ret store, og kræver god smøring. Du kan også vælge små ramekiner, for eksempel de klassiske hvide med riller fra Pillivuyt Patisserie eller Le Creuset ramekineer. Der er sikkert flere andre i handlen.

De billigste ramekiner er set her hos HWL, her i porcelæn og her som glasramekiner, der er det billigste bud, jeg har set.

Så er der silikone- og metalforme. Den er straks værre. Jeg har ikke fundet en muffinsform uden kemi af denne type. Desværre.

God bagelyst!

Kærligst

Rose

 

PS
I min e-guide God kemi i dit køkken får du alle mine konkrete anbefalinger og links til madopbevaring med god kemi.

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 11 Comments
 1. De fåes i hvert fald ikke i Århus.. Øv bøv.. Og der er ikke så mange andre muligheder… Har været i mange coop butikker.. Så alle mennesker spørg efter dem så vi kan få dem hjem!

 2. Nå, der var ærgerligt.
  Ja, det er altid en god idé at sende en mail til bestyreren af ens lokale supermarked. Ku’ være de lyttede 🙂
  KH Rose

 3. Jeg benytter mig godt nok af silikoneforme, men putter så pap muffinsforme indeni, så dejen ikke kommer i kontakt med silikonen. Det er meget nemt og bekvemt!!

 4. Hvad med Tupperware?
  Deres produkter skulle være i orden, så vidt de skriver på deres webside???

 5. @Tina, jeg kender desværre ikke Tupperwares produkter.
  Jeg kan ikke umiddelbart finde det på deres danske webside, og deres internationale side bugner heller ikke af info … har du et link?

  KH Rose

 6. Gammel tråd, ved det godt!
  Men hvad med sådan nogle der er faste i en bageplade agtig?

 7. @Thea – det kommer an på, hvad det er for nogen sådan nærmere bestemt. Mange af den type er med silikone. Det anbefaler jeg ikke.
  KH Rose

 8. Kan man bruge de svanemærkede muffinsforme på den måde, at man putter dem ned i en metalform med slipletbelægning? Eller smutter de skadelige stoffer fra formen alligevel igennem papiret?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top