skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 1 – 2012

SPØRGSMÅL

Hej R

Jeg har en forspørgsel på hjemmelavet, ukonserveret og uparfumeret ansigts creme. Har du en god opskrift eller links til denne? Har kigget på urtegaarden.dk. Måske deres opskrift er helt i orden?

Havde egentlig tænkt mig at spørge Maja Kirkegaard men ved ikke om hun kan kontaktes, så derfor skriver jeg her. Håber det er OK!

Tak for god og nærende inspiration!

Mvh

C K

 

SVAR
Kære C
Tak for dit spørgsmål!

Du kan godt bruge Urtegaardens opskrift på Creme med lidt justering, se den her. Den er med fedt- og vandfase. Fedtfasen minder meget om den Universalsalve, som jeg giver opskriften på i min bog BABY, nemlig den med olivenolie, sheasmør og voks.
Der er et ret stort indhold af lanolin i Urtegaardens opskrift, så det skal man kunne tåle og trives med.

Jeg vil ikke anbefale at putte æteriske olier (= parfume) i, da de er ret allergene.

I opskriften indgår konserveringsmidlet natrium benzoate, det er det samme som sodium benzoat. Det findes i virkelig mange hud- og hårplejeprodukter, men kan desværre være hudkontaktallergent. Du kan eventuelt putte en mindre mængde i, end opskriften siger, eller helt droppe det. Du kan opbevare cremen i køleskab, tage af den med en lille spatel for bedre hygiejne og være indstillet på en kortere holdbarhed – men så kan man jo lave en mindre portion, måske.

Hvis du vil købe en dagcreme, findes der ret mange gode uden kemi, både i budget- og luksusklassen.

I budgetafdelingen vil jeg anbefale Organic Circle fra Rema1000, såmænd. Den er både økologisk, Svanemærket, Astma-allergi-mærket og uden sodium benzoate. Green People Organic Base 24-hour er også et godt økovalg. Den er også uden sodium benzoate, lige som Neutrals, der er Svane- og allergimærket.

I luksusafdelingen har vi Lavera Baby & Kinder Neutral samt Logona Free og Weleda Mandel, alle øko og uden sodium benzoate.

Alle dem, jeg har nævnt her, er 100% uden parfume.

Som medlem af Grøn Stue kan du stille alle de spørgsmål, du orker, til ph.d. i miljømedicin Maja Kirkegaard i hendes brevkasse i medlemsforum. Jordemoder Pia Hern og jeg har også brevkasser derinde.

Med kærlig hilsen

Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top