skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 2 – 2012: bedste probiotika

Fredagsbrevkassen Uge 2 – 2012: Bedste Probiotika

Bedste probiotika

SPØRGSMÅL

Hej Rose

Jeg er lidt forvirret ang. sammensætningen af probiotica. Der findes ret mange forskellige, men i den butik hvor jeg kom havde de ikke de typer du anbefaler, men Multidophilus Solaray. Er det et ok alternativ,? eller er den for ensidig? ?

Jeg havde tænkt mig at den skulle bruges både til mig selv og mine børn.

mvh A

 

SVAR

Kære A

Mange tak for dit spørgsmål om den bedste probiotika.

Jeg forstår forvirringen, for er der virkelig mange typer på markedet – både det danske og internationalt –og det er et område i rivende udvikling, også forskningsmæssigt.

Probiotika er frysetørrede mælkesyrebakterier, som støtter en sund tarmfunktion og dermed sundheden, da cirka 70 % af immunforsvaret bor i tarmene.

Det er lidt svært for mig at give noget helt entydigt svar på, hvilke(n) type(r), der vil være bedst for jer. Der kan nemlig være mange individuelle faktorer, som spiller ind.

NDS Probiotic Classic 10 , som er et pulver, et godt god all-round bud. Den kan man tage et par gange om ugen forebyggende, og hver dag ved sygdom og cirka tre uger efter. Den skal tages på tom mave, typisk inden sengetid. Den har en svag smag af vanilje.

NDS Probiotic Panda minder om den, den er lidt anderledes sammensat og mere neutral i smagen.

Der findes også særlige typer probiotika, som man med fordel kan tage, hvis man får antibiotika. Det skal bare tages med et par timers mellemrum, ellers ødelægges probiotikaens virkning.

Endnu mere smagsneutral er Udo’s Choice Probiotica. Der er en del forskellige varianter. Som udgangspunkt er Udo’s Choice Super Infant god til småbørn, mens Udo’s Choice Super Children er til børn fra 5 år og Udo’s Choice Super Adult er målrettet til voksne. De er de mest smagsneutrale.

Derudover findes der en del varianter fra både NDS og Udo’s med flere. Nogle er gode ved diarré, andre ved mere udtalte tarmproblemer og fødevareintolerancer, nogen ved allergier, nogen ved træg mave osv. Jeg guider til alle de gode valg ifht. alder og særlige udfordringer i min e-bog Sund familie med superfood til immunforsvaret.

Jeg mener, at NDS og Udo’s er blandt de mest optimale på det danske marked inden for probiotika. Men der kommer hele tiden nye produkter til.

De kan købes på nettet i helsewebshops og i alle helsekostbutikker.

Jeg håber, at dette har givet dig god indsigt i, hvad der er blandt de bedste probiotika.

Jeg vil for en god ordens skyld nævne, at jeg aldrig har økonomiske interesser i forhold til de produkter, jeg anbefaler.
Kh

Rose

PS
Vil du gerne have fri og ubegrænset adgang til at få personligt svar fra mig om dit barns og familiens sundhed? Så er Grøn Stue noget for dig!
Læs mere om alle dine medlemsfordele her.

 

This Post Has 3 Comments
  1. Lige et lille spørgsmål: Er det ok at strø Udo’s infants blend over grøden om morgenen – eller ødelægger det mon mælkesyrebakteriernes virkning?

    KH Mette

  2. @Mette, godt spørgsmål!
    Producenten oplyser på “indlægssedlen” at det skal opløses i vand eller vandig væske. Så det ville jeg nok i første omgang holde mig til.
    Kh Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top