skip to Main Content

Onsdags-urten: Mælkebøtte #2

Jeg har godt nok allerede været omkring mælkebøtten her i onsdags-urten. Det kan du (gen)læse her.

Men nogle urter fortjener lidt ekstra spalteplads. Mælkebøtten er bare en Fandens god plante…..

Den forgangne weekend tilbragte jeg på helsekostbranchens årlige sammenrend, nærmere bestemt Helsam-messen. Jeg endte på Herrens Mark og fik en lille opstrammer af den bitre slags. Nemlig saft fra Fandens Mælkebøtte, dejlig danskproduceret fra Herrens Mark på den herlige fynske ø.

Saften kommer fra hele mælkebøtten, både blomster, blade, stængel og rod. Den er økologisk og 100% naturlig  – uden tilsætning (hæ-hæ).

Den smager som den slags nu gør! Men man drikker det jo ikke for nydelsens skyld. Heldigvis skal man kun have en lille opstrammer eller to, og den kan blandes i juice. Det hjælper gevaldigt, især hvis den lille drink serveres afkølet.

Mælkebøttesaften er et kosttilskud og derfor må producenten, den rare mand, ifølge EU-paragrafferne ikke skrive noget-som-helst på sin hjemmeside om mælkebøttesaftens fantastiske egenskaber. Men det må jeg heldigvis godt!

Mælkebøttesaft skulle efter sigende være genial mod gigt. Nuvel, det rammer måske ikke lige i hjertekulen af dig, som læser her på bloggen og sikkert er gravid og eller mor til små børn. Men måske har du en gigtplaget i din omgangskreds?

Dens bitterstoffer sætter virkelig skub i lever og galdeblære og hjælper på den måde kroppen af med affaldsstoffer. Derfor kan den også have god effekt på eksem, psoriasis og migræne.

Og så er mælkebøtte jo en urtekonge, når vi snakker vanddrivende midler. Uden sammenligning.

Desuden er det en mælkesyregæret og upasteuriseret saft, så den er fuld af vigtige bakterier til din tarm. Naturlig probiotika efter gammel nordisk tradition, godt for din fordøjelse, uanset om du er syg eller ej. Det kan du læse meget mere om her hos Maja Kirkegaard, den ene faglige konsulent fra min bog BABY.

Mælkebøttesaften kan købes på nettet hos Herrens Mark og i flere helsekostbutikker – se dem her. Den leveres i en bag-in-box, så holdbarheden er rigtig god.

Er mælkebøtte på menukortet hjemme hos jer?

PS. Vær velkommen på min facebookside, hvor du hver dag får dit daglige grønne kick.  

 

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 10 Comments
  1. Kære Iben, jeg ved desværre ikke, om mælkebøtte er virksomt både mod slid- og leddegigt. Men det er da absolut et forsøg værd.
   Kh Rose

 1. Ja mælkebøtte er på programmmet hos os. Det gælder både i salat, pesto, snaps og ikke mindst mælkebøttesaft. Du har ret – smagen er speciel, men det er lækkert som en af forårets første hjemmelavet drikke 🙂

 2. Jeg har aldrig prøvet at marinere kød i snapps – men har egentligt flere gange spekuleret over det. Det err dog noget der lidt skal sniges ind af bagvejen – der er dele af min familie der mener at snaps ikke passer til alt 😉

 3. Jeg ved det er en gammel post, men jeg prøver lige at stille et spørgsmål, så må vi se om der kommer et svar igennem, eller om det skib er sejlet… Jeg er ammende mor til en dejlig guldklump på nu 7 uger. Jeg vil rigtig gerne amme så længe som mit barn lyster, så det er forhåbentlig længe endnu – men jeg hører til blandt dem der lider af psoriasis. Sygdommen har i mange år været på et niveau der ikke generede mig, men fik en moderat opblussen under slutningen af graviditeten, og det synes nu at tage mere og mere fart siden jeg er begyndt at amme. Mine brystvorter er også ramt, hvilket gør amningen til en øm affære(!). Jeg er stædig, og vil amme for enhver pris – men jeg vil samtidig gerne behandle mit psoriasis så det i det mindste ikke bliver (endnu) værre, og er derfor startet med en masse vitamin tilskud mv, og begrænser også sukkerindtag og deslige. Derudover vil jeg gerne pleje min lever. Du skriver at mælkebøttesaften hjælper lever og galdeblære med at komme af med affaldsstoffer – og siden man ikke bør rense (intensivt) ud når man ammer, er dette så lig med at man skal undgå saften mens man ammer? Jeg håber du har et bud.
  Bedste hilsner

 4. Hejsa, godt nok længe siden der er kommenteret i denne tråd, men prøver. Jeg er lige startet på Herrens mælkebøtte ekstrakt – på 5 dag i dag. Drikker 60 ml den første uge og herefter 30 ml. Drikker det, da jeg har fået at vide, at det også hjælper på mavefedt, er det sandt, eller har du hørt andet. Mvh Vibeke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top