skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 14 – 2014

SPØRGSMÅL

Hej Rose

Vi er i gang med fertilitetsbehandling og jeg har netop fået oplagt et befrugtet æg.

Jeg har hidtil taget magnesium citrat mod uro i benene og for en bedre nattesøvn efter et forløb med stress.

Tror du jeg kan fortsætte med magnesium citrat fra solary efter ægoplægning?

Mvh

Louise 

 

SVAR

Kære Louise

Tak for dit spørgsmål ang. kosttilskud i forbindelse med fertilitetsbehandling.

I forbindelse med fertilitetsbehandling og graviditet er det super vigtigt at være så optimalt som muligt dækket ind med vitaminer og mineraler, så det er rigtig godt, at du spørger!

Ja, du kan trygt tage Magnesium Citrat fra Solaray eller andre former for organisk bundet magnesium, også efter ægoplægning. 

Rigtig mange voksne og børn mangler magnesium, da det er vanskeligt at dække via kosten, med mindre man spiser meget optimalt og forbehandler fødevarerne korrekt, bl.a. med iblødsætning af nødder m.m.

Magnesium har bl.a. stor betydning for at bygge stærke knogler og for enzymprocesser i cellerne. Mange gravide har i øvrigt gavn af tilskud af magnesium for at forebygge almindelige gener som kvalme og lægkramper.

Overdosering af magnesium er sjælden og mest relevant, hvis man har nedsat nyrefunktion eller hjertelidelser. En dosis på 300-600 mg er normal, i perioder med ekstra behov kan du tage 1.000 mg. 

Det er en god idé, som du allerede gør, at tage magnesium om aftenen, da det virker let afslappende og muskelafspændende.

Når man tager tilskud af magnesium, er det vigtigt at være solidt dækket ind med B6-vitamin, så magnesium kan udnyttes i kroppen. Tilskud af enkelte B-vitaminer kombineres altid med en multi-B-vitamin, da B-vitaminerne indgår i en komplekst sammenspil.

Jeg krydser fingre for, at der er en sund og stærk lille spire på vej i dig! 

Kærligst R

PS
Er du også i tvivl, om du tager de rigtige kosttilskud for netop dig? At du ikke tager noget, som kan være skadeligt eller er spild af penge? Er dine vitaminer og mineraler i korrekt indbyrdes balance? 
I min brevkasse på Grøn Stue kan du spørge mig direkte om netop de kosttilskud, som du tager.
Jeg svarer som regel fra dag til dag. 

 

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top