skip to Main Content

Formiddags-snack

Mmm, friske bær og mandler er min yndlings-formiddags-snack.

Æble og hasselnødder er også ret godt.
Eller pære og cashewnødder – mums!

Hvis jeg spiser et lille formiddagsmåltid, har mit blodsukker det bedre om eftermiddagen. Det hjælper til at holde kl. 16 – trangen-til-sødt nede (som regel….). Frugt alene fungerer ikke så godt for mig, men i kombi med mandler eller nødder går det fint.

Efter sigende skulle det være sundt og godt for forbrændingen at “græsse” i dagens løb, hvis man altså så tilsvarende kan spise mindre til hovedmåltiderne. Det lykkes ikke altid for mig, for jeg elsker den sanselige oplevelse af god mad. Andre trives bedst med tre hovedmåltider og nix weiter. Hvad gør du?

PS. Du kan stadig vinde min bog BABY hos helsegiganten Urtekram, som har sat 10 eksemplar på højkant. 

This Post Has 4 Comments
 1. Det er faktisk ret omdiskuteret det der med at “græsse.”
  http://www.marksdailyapple.com/meal-timing/
  Jeg ved godt han er primal- men jeg er ret enig med hans konklusion LYT til DIN krop 😉

  Jeg tror det er ret indidviduelt om man er til den ene type eller den anden.
  Selv hos babyer kan man jo se forskel.
  F eks min datter( da hun var over de først uger)- var hun udpræget et barn der spiste store, lange måltider -og sov dejlig længe 😉
  Så hun var et barn der trives med ca 4-5 timers pauser mellem “start af” måltider. Så hun var bestemt ikke en baby der småspiste /græssede meget 🙂 selvom jeg fik afvide at DET var det normale….
  I dag spiser hun relativ sjældent men også en del til hver måltid.
  Nogen gange spiser hun rigelig morgenmad kl. 6.30 og først frokost kl.12.30-13 og så aftensmad kl 19 og ret sjældent nået i mellem hoved måltiderne.

  Hvor imod jeg mere har brug for en snack kl 9-10. hvis jeg har spist morgenmad kl 6.30
  Og ofte også har brug for et mindre måltid ved 16. især hvis min frokost har været for kulhydratrig….
  og HVIS vi har spist aftensmad tidligt ( kl 18-18.30) bliver jeg ofte sulten ved 21.00 …

  Jeg kan gå decideret i panik ved sultfølelsen- noget jeg tror handler om at jeg var en baby der havde brug for flere små måltider men blev holdt i en stram 4 timers rytme 🙁

  Så jeg har helt sikkert brug for jævne måltider-da mit blodsukker ellers går amok 🙂
  Det er også derfor at jeg ofte spiser nødder om formiddagen sammen med frugt og aldrig spiser kulhydrater uden fedt/protein.
  Interessant er det dog at i de perioder når jeg spiser meget lidt sukker og gryn så er min sult mindre …feks har jeg prøvet morgener hvor jeg begyndte at lave morgenmad – men så lyttede efter og kunne mærke at jeg slet ikke var sulten før kl 10-11 .
  Så lyt til din krop 🙂

  1. @Iben, tak fordi du deler, tror vi er meget enige med det at lytte til sin krop. Individualitet…. det er sg* så fascinerende med al den forskellighed i vores kroppe – både mellem mennesker, men også al den variation hos den enkelte i forhold til alder, årstid, cyklus osv. Som også er med til at gøre det hele ret så kompliceret af og til!
   Jeg er i hvert fald heller ikke fan af faste skemaer, hverken til babyer eller voksne.
   Dit blodsukker lyder som mit 🙂

 2. Før jeg blev gravid spiste jeg 2-3 gange om dagen… Mens jeg var gravid spiste jeg næsten konstant for at holde kvalme i ave.
  Nu hvor jeg stadig ammer barnet på 23mån kan jeg mærke at mit kaloriebehov indretter sig efter hvor meget babs han kræver den pågældende dag. Jeg spiser nok 2 hovemåltider morgen og aften og 5-6gange småt derimellem.

  1. @Signe, det lyder super at du på den måde lytter så meget til kroppen og kan mærke, hvordan udbud og efterspørgsmål regulerer dit kaloriebehov og følger det, du mærker. Sejt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top