skip to Main Content

Tre par sko for 196,-. I alt.

Indtil for nylig var jeg indædt modstander af at genbruge og arve sko. Jeg var helt overbevist om, at det var dybt skadeligt for både små og store fødder. Måske fordi jeg selv har arveligt problematiske fødder?
Nu går jeg ikke i så små sko længere.

I forbindelse med researchen til min bog BABY – 100% naturlig uden tilsætning satte jeg mig for, at jeg ville give både budget- og luksusløsninger til al babys tøj og udstyr. Det skulle alt sammen være genbrug eller økologisk.
Efter et grundigt forarbejde måtte jeg erkende, at fod-eksperternes dom var klar:
Hvis hælkappen er intakt og sålen ikke har taget form af den tidligere ejer – så kan skoen sagtens genbruges.

Jubiiii!! For jeg er stor fan af genbrug, OG de årlige skoindkøb til et barn kan hurtigt løbe op i over tusind kroner.

Forårets vilde varme overhalede mig indenom, så lige pludselig trippede et par små fødder str. 23 rundt og manglede både sandaler, sko og gummistøvler. NU! Pinligt…. vinterstøvler møder +20 grader…. Poserne med arvetøj kunne ikke diske op med passende fodtøj.

Mig ind på Den Blå Avis. Og nu har vi dem, fra tre forskellige familier. De er kun let brugt, pæne uden at være fantastiske og sidder fint:

Et sko-leeksempel
Et par Ecco sandaler. Nypris fra 400,- plus evt. fragt.
Et par Angulus sko. Nypris fra 500,- plus evt. fragt.
Et par Bundgaard gummistøvler. Nypris fra 199,- plus evt. fragt.

Samlet pris: 196,- inkl. fragt (man skal her huske, at fragten nærmest er dyrene end fodtøjet).

Besparelse: Mindst 900,- plus evt. fragt.

Det er også nødvendigt med alt det økomad, vi køber…..

Køber du brugte sko?

This Post Has 9 Comments
 1. Jeg har det præcis, som du har haft det hidtil. Jeg har altid gået langt uden om arvesko, men har dog hørt, at man godt må arve gummistøvler. Jeg ved nu ikke hvorfor, da unger har en tendens til at elske deres gummistøvler og derfor slider godt på dem – måske ford de er så nemme at hoppe i og ud af igen.

  Når du køber over nettet, hvordan sikrer du dig så, at skoene også passer lige dit barns fod? En fod er jo ikke bare en længde. Min søn har foreksempel meget smal hæl oppe ved kanten af skoen og svupper derfor rundt i mange modeller. Det tager derfor tid hver eneste gang, sæsonen skifter, før han har fuldt sæt.

  Jeg tænker, at det vil være ok at købe/arve brugt, som man ved eller kan se, næsten ikke har været brugt, fordi det har været et fejlkøb. Men ellers vil jeg nu bevare min skepsis lidt endnu og bruge tid og penge på nye. De bruger trods alt rigtig mange timer i deres sko hver dag.

  vh
  Britt

 2. @ Britt, tak for din kommentar! Jeg køber som regel de mærker og modeller, som jeg plejer – f.eks. Bundgaard gummistøvler ved jeg, passer godt. Jeg vælger helst modeller med god bredde til tæerne (bred læst) og god lukninger, der støtter om anklen. Hvis det er helt galt, kan de sælges videre eller foræres væk.

 3. Ja det gør jeg gerne:) både til den lille og mig selv. Køber i genbrug og arver gerne andre folks “ekstra-sko”.
  Undrer mig over hvordan “almindelige” mennesker har råd til at købe spritnyt fodtøj så mange gange om året… Og så have ekstra af det hele.

  Jeg synes i øvrigt at jeg har ledt meget efter øh… Øko-sko til voksne, men uden rigtigt at finde. Nogle steder det ville være snart at lede?

 4. Uhhh Rose du rører et ømt punkt …

  Jeg har altid haft supersarte fødder selv og en mor der har været fuldstændig hysterisk med mig og min søsters fodtøj; altid de dyreste sko, altid mange forskellige slags, altid! Og det smitter ….

  Heldigvis har vi en farmor og farfar der er UTROLIG lavpraktiske og gerne giver et par kvalitetssko ved hver sæsonopstart og en mor der supplerer med sandaler og gummistøvler – så løber det liiiige rundt med at købe nyt. De bliver imidlertid nok ikke ved med at være så gavmilde – vores børn er indtil videre de eneste børnebørn på begge sider – men måske passer det med at man kan passe fodtøj lidt længere når vores søskende kommer igang med børn 😉

  Jeg har selv lagt de pæneste af storebrors sko fra fordi jeg så ved hvor meget/lidt de er brugt og hvordan de er blevet behandlet, men jege kvier mig ved andet …..

  Men igen: Hvis ikke vi fik så meget hjælp til lige netop sko så ville jeg måske omprioritere …. Men indtil videre er sko nye mens resten er genbrug. Også fordi som Britt skriver så vil jeg helst prøve på inden brug.

  Men man skal aldrig sige aldrig …..

 5. @ Signe
  Tak for din kommentar. Ja, det er også en ordentlig udskrivning. Og til min ældste datter på 12 og mig selv bliver det straks sværere. Der er desværre SÅ mange sko, som jeg slet ikke kan bruge, så jeg skal i butik. Øv, at shoppe sko bliver aldrig nogen fest for mig.
  Økosko til voksne…. hmmmm…. den var værre. Jeg ved, at El Naturalista har en lille serie, som skindet ikke er chromgarvet. Det er en af de ting, man kan kigge efter. Men det står jo desværre ikke på skoen, så der skal laves noget benarbejde. I min bog BABY nævner jeg nogle bestemte mærker, som har børnesko og hjemmesko uden problemkemi. Der findes ikke – endnu – certificeret økologisk læder. Kavat har mange børnesko med miljømærket blomsten, fås bl.a. hos Purebaby, så måske de også med tiden laver voksensko. Jeg skal nok give et pip, hvis jeg finder noget økosko-agtigt til voksne.

 6. @ Katrine
  Jeg har også haft en flink farmor, som har købt rigtig mange sko og støvler til Mia. Hvert år drog de flere gange til den nu lukkede butik Halgreen i Kbh. (piv-piv!). Nu er det blevet meget mere besværligt at gå på jagt efter fodformede sko. Jeg saaaaavner Halgreen.
  Nå, men jeg forstår godt dine overvejelser!
  Det er også klart nemmest at vælge og vrage af brugte børnesko i de små størrelser.

 7. Gode køb du har gjort der:-)
  Jeg elsker at gå på genbrug, men har aldrig rettet blikket mod skoafdelingen… Ikke før nu; for kort tid siden faldt jeg nemlig over et par helt ubrugte Primigi sko, der præcis passer min datter på halvandet – til den nette sum af 20 kroner!!!
  Hurra for genbrug – både for pengepung og miljø!

 8. Jeg har heller ikke været meget for genbrugssko. Og jeg er stadig lidt forbeholden. Men jeg har læst det samme med at genbrug er ok, hvis skoen ikke er slidt. Derfor er jeg begyndt at gemme de af ældstens sko, som ikke når at blive slidt, til lillesøster. Så må vi se om de passer – både på foden og til den rigtige årstid :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top