skip to Main Content

Endelig: God færdiglavet babymad!

Gulerod med havtorn.

Hirse og græskar med stjerneanis, kanel og kardemomme.

Okseragout med hvidløg og laurbærblade.

Det lyder jo som en dejlig menu…. og så er det i virkeligheden færdiglavet BABYMAD i bedste økologiske kvalitet!

Mit økologiske moderhjerte banker af glæde over, at der nu endelig er kommet god, færdiglavet økologisk babymad på frost (og bare rolig, jeg får hverken procenter eller noget).

Hvor svært kan det også være! Uden tilsætning, uden henkogning, uden dikkedarer, uden mælkepulver. Bare simpelt og godt og med et tvist af stjernekok. Ja, det er faktisk et par prof kokke, som har designet de seks forskellige menuer.

For hånden på hjertet; et glas med babymad, som kan holde sig et halvt år i køkkenskuffen…. den er bare ikke særlig frisk!

Produktet hedder Lovemade og du finder det i frysedisken i dit supermarked. Se her hvor.

Der er seks varianter og grøntsager er en gennemgående faktor – det er meget sympatisk!

I min bog BABY gennemgår jeg babys spisekammer måned for måned, med størst mulig hensyntagen til de små sarte maver. Derfor tager vi det meget stille og roligt, én fødevare ad gangen. På den måde bygges tarmsystemet op til at blive så stærkt som muligt og du har en chance for at spore, om dit barn reagerer sensitivt på nogle fødevarer. Og baby får tid til at vænne sig til de nye smagsoplevelser.

Mine anbefalinger omkring, hvornår du kan give baby de forskellige Lovemade-produkter vil derfor være langsommere end det, som angives på produkterne (men det gælder generelt for al færdiglavet babymad):

Gulerod & Pastinak med havtorn: Fra 6 måneder (til nød 5 måneder, men det bedste for en baby 0-6 måneder er modermælk eller modermælkserstatning – intet andet!)

Æbler & Blåbær: Fra 6 måneder. Husk, at det skal toppes på grød eller blandes med grød. Det er IKKE et hovedmåltid, det er ren frugt.

Ærter & Pastinak: Fra 8 måneder (til nød 7 måneder)

Kartoffel & Laks: Fra 11 måneder (Jeg anbefaler at vente med smør til 10 måneder og fisk til 11 måneder)

Græskar & Hirse: Fra 6 måneder

Ragout: Fra 9 måneder

Husk, at din baby bør møde ingredienserne i produkterne én for én med nogle dages mellemrum (det, som i min bog hedder Tre Trins Raketten), inden du serverer det hele i en pærevælling.

Babys smagsløg har brug for at blive stimuleret så meget som muligt, og derfor er det kanon, at produkterne er kreativt krydrede med et strejf af NOMA, og at der ikke er tilsat sukker i mere eller mindre slet skjult form, modsat de fleste typer babymad i pulverform.

Altså, superlødig økologisk babymad på frost, lige som du selv kunne lave det!

Jeg er ikke sponsoreret, bare begejstret.

 

This Post Has 3 Comments
  1. Nej, hvor fedt! Tak for tippet. Jeg vil straks i morgen stikke hovedet i Brugsens frostbox og score et par bøtter, eller efterspørge dem, hvis de ikke skulle være dukket op.

    Har i forrige weekend serveret HIPP risgrød med grøntsager for lillepigen i forbindelse med middagsbesøg og smagte selv på det først, og det smagte virkelig ikke som noget, jeg selv havde lyst til at indtage. Så jeg håber, at dette nye produkt smager lige så lækkert som det lyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top