skip to Main Content

Ny drikkedunk af glas!

Jeg har længe ønsket mig en drikkedunk af glas. Jeg bryder mig nemlig ikke om den snert af plastiksmag, som vandet får i en drikkedunk af plastik.
Derfor var jeg glad for at hilse på en ny serie drikkedunke og sutteflasker hos Ansos på Babymessen i søndags. Flaskerne var så friskindfløjne fra USA, at de først kom til salg forleden. De hedder Lifefactory og er uden Bisphenol A, PVC, ftalater, plycarbonat, bly og latex.

Update: Ansos sælger ikke længere flaskerne, men drikkedunkene kan f.eks. købes hos økosjov.dk og sutteflaskerne hos babynature.dk.

Jeg indrømmer, sådan en drikkedunk vejer selvfølgelig en del mere end en plastikdunk. Det skal man være indstillet på.

Som en ekstra feature er den omsluttet af en beskyttende kappe, så den ikke går i stykker ved slag og almindelig skramlen. Kappen fås i mange farver.

Halsåbningen er så stor, at man kan komme til med opvaskebørsten – men flasken kan altså også komme i opvaskemaskinen. Den er med skruelåg, og det kan jeg li’. Personlig synes jeg nemlig, at en drikketud i fri dressur er vildt uhygiejnisk.
Og ja, de kan selvfølgelig skoldes.

Flaskerne fås også i sutteflaskestørrelse. De tilhørende flaskesutter er af medicinsk silikone, så det er helt perfekt. Der følger beskyttende hætte med til sutteflasken, og når bebsen er for lille til sut, kan den skiftes ud med en drikketud.

Flaskerne fås i hhv. 120, 250, 450 og 650 ml størrelse, så der er lidt for enhver smag.

Drikkedunk af glas og rustfri stål

Klik her for at se mine anbefalinger om sunde drikkedunke.

Jeg anbefaler, at du vælger en drikkedunk i glas eller rustfri stål.
Til gengæld fraråder jeg drikkedunke i plast og aluminium.

I min bog BABY – 100% naturlig uden tilsætning nævner jeg en række andre sutteflasker i plastisk og glas og flaskesutter i medicinsk silikone, som også kan bruges.

Hvilken drikkedunk har du?

This Post Has 8 Comments
 1. De ser lækre ud. Vi har den sunde drikkedunk og har egentlig været tilfredse, men Alba har bidt i tuden, så den er ved at gå i stykker.
  Smart med dem fra Sistema, hvor man ikke skal røre tuden for at åbne.

  De store i glas er godt nok også lækre. Men er den så god at drikke af og kan et barn selv styre den. Jeg tænker at den måske egner sig mere til at man også har små kopper med til at drikke af?

  Jeg må nok have en af hver. De opfylder vist forskellige behov 🙂

 2. Jeg gætter på, at den store 650 ml er lidt for heftig for et lille barn.
  Men der fås en drikketud til alle størrelser, så det var måske en mulighed.
  Ja, jeg er også lun på at prøve Sistema.

 3. Jeg har den der hedder bobble med filter.. den skulle vist også være uden BPA. Kender du den?

 4. Kære Lea

  Tak for spørgsmålet! Jeg har ikke en selv, men den er okay på kemifronten. Konceptet er jo smart, men jeg har hørt, at den skulle være lidt uhygiejnisk, fordi den ikke må komme i opvaskemaskinen, men kun må vaskes med varmt vand.

  Kh Rose

 5. @Mette, det er svært at svare på umiddelbart. Det er låget, som jeg tænker på. Der står, at flasken skal vendes hver gang, for at komme i kontakt med låget, så det bliver vådt. Det synes jeg ikke lyder 100% smart. I hvert fald lidt besværligt. En anden ting er, hvad der er i det låg. “Thermoplastic-elastomer (UDEN bisphenol A)” – jo, men der kan også være andet i. Jeg må prøve, om jeg kan hitte ud af det. Under alle omstændigheder synes jeg ikke det er optimalt, at vandet hver gang skal i kontakt med låget.
  Låget til Life Factory af er polypropylen.
  Kh Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top