skip to Main Content

Probiotika redder for tidligt fødte!

Dagens gode nyhed for alle probiotika-fans: Probiotika ser ud til at kunne redde liv hos for tidligt fødte!

I dagens udgave af Medicinske Nyheder kan man læse:

»Probiotika til for tidligt født nedsætter risikoen for svær NEC* og mere end halverer den overordnede mortalitet« skriver forfatterne fra King Saud University, Riyadh, Saudi Arabien og fortsætter: »Vi mener, at der er evidens for at anbefale probiotika som profylakse til præterme børn«.

* Nekrotiserende enterokolitis (NEC) og nosokomiel sepsis er associeret med forøget morbiditet og mortalitet for præterme børn.

Er det så også relevant i Danmark? Ja!

“Gorm Greisen, Neonatalklinikken, Rigshospitalet, kommenterer: »NEC er også et stort problem for præmature børn i Danmark. Systematisk brug af probiotika er indført på de fleste neonatalafdelinger«.”

Er probiotika også relevant for babyer, som er leveret til tiden? Ja! 

Probiotika er frysetørrede mælkesyrebakterier, som jeg varmt anbefaler i min bog BABY til babyer, især kejsersnitter og flaskebabyer. Det kan du læse om her og her på bloggen og endnu mere i BABY.

Probiotika er generelt godt til alle – et par gange om ugen. Og altid efter en antibiotikakur! Probiotika opbygger tarmen og dermed dit immunsystem. Mange børn og voksne har fødevareintolerancer – også uden at vide det – på grund af “utæt tarm” (Leaky Gut), og her kan probiotika medvirke til at heale den stakkels fordøjelse, så man igen kan tåle og trives med for eksempel mælk og gluten.

Utæt tarm betyder schweizerost-agtige tilstande i tarmen. Slimhinden i tarmene er hullet, så protein- og fedtmolekyler kan trænge ind i blodbanen, hvor de slet ikke hører hjemme, og blandt andet skabe allergier. Utæt tarm kan skyldes homogenisering af komælk, antibiotika, stress, tilsætningsstoffer, mangel på næringsstoffer og meget andet. Konventionel mælk og Arlas Harmonie økologiske mælk og mælkeprodukter (undtagen Arla sødmælk og letmælk) homogeniseres. Det vil sige at enkeltdelene i mælken smadres til ukendelighed og ryger nemmere af sporet ind i blodbanen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke probiotika. Men det kan jo være, at det kommer en dag….. (!)

 

 

 

 

 

 

 

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top