skip to Main Content

Er grøn te farligt?

Er grøn te farligt? Slå koldt vand i teen, grøn te er IKKE farligt, tværtimod.

Måske faldt du også over mediestuntet forleden – en kvinde var blevet indlagt med leverbetændelse. Det viste sig at skyldes, at hun havde drukket 4-6 kopper grøn te hver dag i en periode. Grøn elevatorte med citron, fra supermarkedet, that is.
En læge synes, at det var et interessant tilfælde – og det har han jo ret i . Hans artikel om emnet i Ugeskrift for Læger lå lige til højrebenet for mediemøllen. Så meget, at han måtte ud efterfølgende og forsikre, at man sagtens kan drikke grøn te og endelig skal fortsætte med det. Dét har vi til gengæld ikke hørt så meget om i medierne.

Grøn te indeholder mindre koffein end sort te (hvid te endnu mindre), og det frigives langsommere i kroppen end koffein fra kaffe/sort te. Grøn og hvid te gemmer på en lang række gavnlige stoffer, blandt andet katekiner. Grøn te er god for din koncentrationsevne og dit energiniveau. Den kan forebygge kræft, hjælper mod gigt – og så øger den stofskiftet og fedtforbrændingen. Vigtigst – den smager dejligt.

Personligt synes jeg, at der er en verden til forskel fra almindelig grøn te i teposer og så god kvalitet grøn/hvid te i løsvægt. Det er for øvrigt også billigst i løs vægt. Det er vigtigt for smagen og for at bevare de gavnlige stoffer, at vandet er cirka 70 grader, når det hældes på bladene. Det er koldere, end du tror. Anden og tredje bryg skal endelig bruges. Trækketiden er længst ved første bryg. Trækker den for længe anden gang, bliver smagen for bitter.

Update 2015:
Jeg anbefaler grøn te fra Japan, da jeg generelt personligt forsøger at undgå kinesiske varer, også de økologiske. Det skyldes især den massive forurening i Kina. Jeg drikker selv grøn japansk te fra f.eks. singtehus.dk eller o-cha.com. Jeg får ingen procenter eller noget for at linke til dem.

PS
Fredagsbrevkassen i morgen kommer til at handle om, hvad du skal være særligt opmærksom på med grøn og hvid te, hvis du er gravid eller ammer.

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 2 Comments
  1. Jeg vil blot informere om at linket desværre ikke virker, eller måske siden er forældet ☺️ Mvh Elizabeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top