skip to Main Content

Sund og nem eftermiddagssnack – og noget om morbær

Haps Hver eftermidddag får jeg en meget træt og meget sulten skolepige hjem. Sådan en tween har brug for noget lækkert, sundt og nemt sidst på eftermiddagen inden aftensmaden. På det tidspunkt er vi alligevel altid i gang med at lave pigernes madpakker til næste dag, så for at gøre det nemt snupper vi nogle gulerodshjul og  lidt peberfrugt i tern. Hertil lidt cellefedt – det bliver mandler, for de var alligevel fremme. Og så kræver datteren ‘noget lækkert’ og hiver med store bedende julelys i øjnene glasset med morbær ud af fadeburet (jeps, sådan et gammeldaws maddepot). So be it – hapserne er klar.
Man kunne med fordel have puttet noget mere protein i – f.eks. en frikadelle, en urtebøf, en klatkage med æg i… men det havde vi ikke lige ved hånden.

Morbærrene er de mærkelige indtørrede gnallinger længst mod venstre. Men tag ikke fejl. Morbær – mulberries – smager fantastisk. Selv om det ‘bare’ er tørrede bær uden tilsat sukker, smager de som de sødeste, let klistrede karameller. Virkelig sundt slik for alle pengene. Køb dem f.eks. her hos helsehelse.dk.

En smoothie med banan, plantedrik, frugt/bær, hørfrøolie, kanel, vanillepulver og måske lidt proteinpulver kunne også være et godt bud på en lækkersund eftermiddagsmad. Men det når vi sjældent. Smoothieshowet er henlagt til morgenstunden. Til gengæld kan vi godt finde på at lave mandeldrik; søde spanske mandler blendes med iskoldt vand – nam!
Hvad får I der sidst på eftermiddagen?


This Post Has 4 Comments
 1. Nam jeg skal prøve morbær!

  Her får vi ofte grøntsager i stænger og mundrette bider dyppet i mormor-dip, der består af dadler, mandler, citron og skal, æbleeddike og vand – Carlen eeeelsker det.

  Ellers thieses youghurt 0,1 med olie og kerner/frø eller avocado med hytteost eller hjemmelavede knækbrød med hytteost eller gedeost …….

 2. Uh, morbær er også et kæmpe hit her. Vi spiser dem dog mest om morgenen, men det er da en god ide at bruge dem om eftermiddagen (jeg spiser dem også på arbejde blandet med kakaonibs. Det er perfekt til at tilfredsstille trangen til sødt efter frokost).

  Om eftermiddagen får min datter som regel noget frugt og/eller grøntsager (rød peber er det største hit for tiden, men hun er også glad for gulerod, frosne grønne bønner, edamamebønner mv.). Lidt nødder får hun også jævnligt og ellers noget brødværk af en art – grovbolle, knækbrød, rugkiks e.l.
  Hun er forresten også glad for div. kogte bønner og kikærter, så hvis vi skal have sådan nogen i aftensmaden, laver jeg altid en lille skål til hende, som hun kan gå og nippe af.

  En gang imellem bliver det også til klatkager, hvis der er en rest grød tilbage af den ene eller anden slags.

 3. @ Dorte – det lyder lækkert med morbær og kakaonibs! Hvor køber du edamamebønner?
  Dem har jeg vist til gode.

  @ Katrine – mormordip – det må være fra Umahros ‘Køkkenrevolution for hele familien’ – tak for tippet!

 4. Edamamebønner køber jeg på frost hos asiatiske købmænd. De kan vist også købes hos sticks’n’sushi, men her koster de tre gange så meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top