skip to Main Content

Probiotika til Folket

Probiotika Til Folket

En læser her på bloggen spurgte, om andre end kejsersnitter kan have gavn af probiotika.
Det kan du tro!

Probiotika er f.eks. også godt til flaskebabyer. Babyer, som kun er på flaske, får ikke labbet gode bakterier i sig, når de sutter på mors babs. Man kan selvfølgelig overveje at amme bare lidt, eller lade baby bruge brystet som sut. Men det er jo slet ikke altid, at det er en realistisk mulighed. Og så hjælper probiotika.

Børn og voksne med skrantende immunforsvar og eksembørn er oplagte kandidater til probiotika. Er man nødt til at tage en tur med antibiotika, så byg tarmfloraen op igen med probiotika over 2-3 uger. Der skal gå et par timer mellem indtag af antibiotika og probiotika. Gravide i 3. trimester kan også booste sig – og dermed baby – med probiotika.
Når baby har fået probiotika et par måneder hver dag, kan man gå over til at bruge det et par gange om ugen.

I går snakkede jeg med den herlige læge Irene Hage, som er videreuddannet i USA inden for ernæring, kosttilskud og holistisk sundhed. Hun har de skønneste tvillinger på ½ år, og vi diskuterede fordele og ulemper ved de forskellige probiotikapræparater til småfolk, mens vi dikke-dikkede (læs: forsøgte at føre en sammenhængende samtale). Konklusionen var, at Bio Gaia kunne være et bud på bedste valg til den første måneds tid af babys liv, fordi den kun indeholder én type bakterier, som ikke forvirrer den lillebitte mave alt for meget. Når flasken er brugt op, kan man gå over til enten Probiotic Panda eller Udo’s Choice Infant’s Blend Probiotic, som har en lidt bredere vifte af de gode bakterier. Det kan sagtens være, at DIN baby tåler de to andre fra start, og så er det helt fint.

Var det sort snak? Så læs her.

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 12 Comments
 1. Hvad med NNs classic? Den tager jeg der er gravid OG min søn på 3 1/2 år – er det ok? ELlererder andre produkter der er bedre? Vi tager det tre gange om ugen er det for meget? Min mor tager det hverdag – er det ok?

  Kh.

  1. Jeg synes det lyder fornuftigt. Udo’s probiotica er også gode – det er lidt hip som hap. To-tre gange om ugen er en god tommelfingerregel, men det er individuelt. I perioder med sygdom og skranten er det godt at tage hver dag. Man kan godt tage det hver dag, men det kan jo blive lidt halvdyrt.

 2. Hey – se her!

  http://www.jordemoder.dk/dk/BioGaia-Kolik.aspx

  Mange nyfødte rammes af kolik, diarre og andre problemer med fordøjelsen. Til disse børn anbefaler jordemoder.dk kosttilskuddet BioGaia, hvis indhold af mælkesyrebakterier i videnskabelige undersøgelser har vist sig at nedsætte gråd-tid i forbindelse med kolik samt at forbygge astma, allergi eksem og diarre.

  BioGaia er probiotiske dråber med den gavnlige mælkesyrebakterie Lactobacillus reuteri (L. reuteri), der blandt andet findes naturligt i modermælk. Studier har vist, at L. reuteri er en af de allerførste bakterier, der etablerer sig i spædbarnets mave-tarm kanal.

  En sund og velfungerende bestand af gavnlige bakterier er en vigtig forudsætning for vores helbred. De gavnlige bakterier er en vigtig del af blandt andet fordøjelsen og immunforsvaret. De producerer også visse vitaminer, nedbryder ufordøjelige kostfibre og forhindrer skadelige bakterier i at sprede sig.

  Læs mere i link!

 3. kan man give BioGaia dråber til for tidlig fødte?, mine drenge er født i uge 32+ 2 og er nu 34+4, de bøvler med maven pga mme, men jeg er lidt i tvivl om man kna give det til dem ?…..
  Jeg er selv ret sikker på de sagtens kan få dem, men vil gerne have lidt flere “øjne” på.

  på forhånd mange tak.

  laura hermansen

 4. Min søn på 2 år og jeg selv ( som er i 3. Trimester) startede netop på probiotic panda.
  Jeg tager det selv til aften lige inden jeg gå i seng.
  Men har læst at det af nogen anbefales morgen og af andre om aftenen? Min søn har fået det til aften inden sengetid, men da han typisk spiser tættere på senge tid, overvejer jeg om han hellere skal have det om morgen?
  Endvidere tænker jeg, at min søn og jeg måske starter på vita biosa efter jeg har født, men hvornår tager vi så bedst det på dagen?
  På forhånd tusind tak

 5. Hej 🙂
  Jeg har fulgt dine råd omkring at give min søn levertran fra NN og probiotic dagligt idet han har børneeksem. Tak!
  Sidder med din bog “BABY…” og kan ikke finde svar på et spørgsmål omkring dosering af probiotic.
  Der står, at man ved eksem anbefales at give det dagligt ved at følge den relevante alder i ‘Byg din baby’-afsnittene og under sygdom hver dag og i 3 uger derfter. Betyder det, at du anbefaler os, at han får en dosis hver dag – som i hver dag i lang tid (1 år f.eks. og så se det an) eller er det i ‘kortere perioder’)? Jeg bliver nysgerrig på, om man kan ‘få for meget’ probiotic kan jeg mærke.

  Min søn er 10 en halv måned, og som jeg kan læse det, vil det sige at vi på nuværende tidspunkt skal give ham en halv tsk dagligt – i hvor lang tid?

  På forhånd tak!

  1. Hov jeg glemte at skrive, at vi bruger Panda 1 fra NDS 🙂

   Som et tillægsspørgsmål, vil jeg spørge hvilken probiotic, du vil anbefale, når vi har brugt den resterende op. På det tidspunkt vil han være over 1 år.

   Igen på forhånd tak – og tak fordi du er her 🙂

 6. Hej😄
  Jeg har et spørgsmål ang antibiotika og probioticA. Jeg blev ramt af underlivsbetændelse 1 uge efter fødsel og har fået store mængder antibiotika. Jeg har siden 3 trimester taget nds panda 3. Nu starter min søn på d- vitamin her 2 uger efter. Der har jeg købt lactocare d- vitamin med mælesyrebakterier. Mit spørgsmål til dig er hvilket probiotica produkt vil du anbefale til mig? Og vil det være for meget for min søn både at få probiotica gennem modermælken og som d- vitamin tilskud? Mange tak mvh Chrestine

 7. Kan baby få for mange mælkesyrerbakterier?

  Min dreng på 2 mdr. bøvler lidt med maven: Han får MME – Nan Supreme, der indeholder mælkesyrebakterien Lactobacillus Reuteri. Derudover bruger jeg Duolac D-dråber som indeholder bifidobakterier.

  Er det så ok eller bør jeg suplere med Udos?

  1. @Louise – tak for dine spørgsmål.
   Ja, baby kan godt få for mange og/eller forkerte probiotiske bakterier.

   Jeg ville justere på forskellige punkter, men det kræver lidt nærmere personlig rådgivning. Kig indenfor i mit onlineunivers, der finder du mine opdaterede og detaljerede anbefalinger og har ubegrænset adgang til personlig rådgivning fra mit ekspertteam og mig.
   https://rosemaimonide.com/groen-stue/

   Der er nogle bedre muligheder end Udo’s i dit barns tilfælde.

   Kærligst
   Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top