skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 15 – 2013

SPØRGSMÅL

Hej Rose,

Jeg har en 5,5 måneder gammel baby og er begyndt at sætte mig lidt ind i hvad vi skal give hende at spise om en 14 dages tid. Jeg har derfor købt din bog (100 %..) og læser den med stor interesse.

Jeg prøver at gøre det så simpelt som muligt, men bliver lidt forvirret omkring olier og tilskud.

Igennem månederne skifter du ud i olierne. Kan jeg finde 2-3 olier, som jeg fortsætter med? Jeg har også 2 størrer piger som får olier.

Jeg vil gern give hørfrøolie.Men hvad med arctic-D Cod oil, som du anbefaler tidligere i bogen, må man også give det samtidig? ( det er jo begge omega 3, ikke?)

Kan jeg ikke “bare” give de 2 olier og så evt. olivenolie? eller hvad synes du?

TAK for hjælpen!

MVH K

babymad og olier

SVAR

Kære K

Tak for dit spørgsmål om babymad og olier og tilskud til overgangskost til baby.

Jeg synes helt klart, at levertranen, altså Arctic-D Cod Liver Oil er den vigtigste. Jo, hørfrøolie er også omega-3. Man må godt give det samtidig.
Hvis jeg skulle vælge, så ville jeg nok tage olivenolie og kokosolie, som har hver deres gode egenskaber.

Jeg ved godt, at jeg foreslår forskellige olier hver måned i min bog BABY. Det skal imidlertid IKKE opfattes som, at der “skiftes” hver måned. Det er kun muligheder; forslag.

Når jeg skriver f.eks. “Babys spisekammer 7 måneder”, så er det de NYE fødevarer, som man har MULIGHED for at introducere i 7 måneders-alderen. Som jeg også skriver i bogen, så bruger man selvfølgelig også de forrige spisekamre. Det er slet ikke tænkt som at man skulle vælge ALLE de nævnte fødevarer hver måned.

Jeg håber, at du ved, hvad du skal vide om babymad og olier nu.

KH Rose

 

PS
Er du i tvivl, om du og dit barn får nok af de livsnødvendige, sunde fedtstoffer?
På GRØN STUE kan du læse, høre og se min e-guide “FEDT NOK  – HELE LIVET”, som fortæller dig alt hvad du har brug for at vide om sundt fedt til hele familien.

På GRØN STUE kan du også stille spørgsmål til mig om netop dine og dit barns særlige behov.
Der er som regel svar fra dag til dag.
Læs mere om dine medlemsfordele på GRØN STUE her.

 

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 5 Comments
 1. Jeg tillader mig lige at smide et spørgsmål ind under her. Vi er jo ved at køre mad ind og min søn spiser ikke fulde portioner endnu. Jeg vil faktisk helst give ham artic-D, men da han ikke spiser det hele tænker jeg jo at han ikke få nok D-vitamin. Jeg har derfor givet ham pearls og hørfrøolien istedet så han hverken får for lidt eller for meget d-vitamin. Hvad tænker du – når han ikke spiser en fuld portion kan jeg så give ham fiskeolien? Eller er det noget kludder med D-vitaminen.

 2. Fiskeolie/levertran skal han i hvert fald have. Det er nemlig ikke den samme type omega 3 i hørfrøolie og fiskeolie. Fiskeolien er bestemt den vigtigste at få, for den indeholder også dha. Hvis du blander olien i grød/mos, kan jeg anbefale at blande det kun i en del af mosen så du er sikker på han spiser det hele. 🙂

 3. @Louise, ja, som Karoline skriver, så er levertranen supervigtigt. Det er generelt en god idé at blande evt. kosttilskud i den første del af portionen, så man er sikker på, at det hele kommer indenbords. Mange børn spiser glad og gerne levertran/fiskeolie “on the rocks” på en ske, eller blandet med kraftigt smagende juice som f.eks. appelsinjuice eller æble-mango-juice. Det hjælper som regel også, at olien og juicen er helt kold.
  KH Rose

 4. Jeg blandede olien med en smule grød som han fik først. Men måske skal jeg prøve at give ham det alene på en ske.

  Dejligt at man kan få svar på alle sine spørgsmål her 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top