skip to Main Content

Kviksølv – så bliver det ikke meget mere giftigt

GiftDer røg dén tunfisk. Godt nok er fisk sundt, men det er kviksølv ikke. Nu har forskerne nemlig endegyldigt og ganske vist fundet ud af, at kviksølv er så giftigt, at man ikke kan sætte en laveste grænseværdi. Kvivksølv giver hjerneskader. Læs selv her.

Hvis jeg var gravid, så ville jeg gå i en stor bue uden om tun og andre kviksølvbelastede fisk og skaldyr. Også tun på dåse, selv om sundhedsmyndighederne siger noget andet. Men lur mig, om de ikke ændrer mening en dag. Det har det f.eks. gjort for længe siden i Sverige. Den svenske sundhedsstyrelse råder gravide og småfolk til kun at spise store rovfisk et par gange om ÅRET. Ud over kviksølv indeholder de nemlig også den meget farlige miljøgift PCB. Herhjemme siger vi stadig 25-100 g rovfisk om UGEN til småfolk/gravide. Skriiiiig.

Hver 10. dåse tun  og hver 5. tunbøf/sushitun  indeholder så meget kvivsølv, at det overskrider grænseværdien. Den grænseværdi, som man nu har fundet ud af ikke kan blive lav nok.

Totalt deprimerende. Derfor spiser vi herhjemme denne oprensede fiskeolie uden miljøgifte. Hummer og rejer er også kviksølvdopede. Find de gode fiskevalg her.

This Post Has 3 Comments
    1. Ja, det er ufattelig sørgeligt. Over 70% af verdens fiskebestande er i dag enten fisket til det yderste, truet eller på grænsen til at uddø – skriver WWF i deres månedstema dec. 2010 i Levende Natur. F.eks. bliver 40 tons koldtvandskoraller hvert år ødelagt af bundtrawlere i det nordlige stillehav. 100 millioner (!) hajer ender hvert år livet i fiskenet og liner. Omkring halvdelen af dem er bifangst – skriver WWF.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top