skip to Main Content

Fluorstoffer i din mademballage?

Flourstoffer mademballage

Nu kommer der omsider fokus på det i medierne; nemlig at mademballage af papir og pap ofte indeholder fluorerede stoffer, som er stærkt hormonforstyrrende.

Det vidste PhD i miljømedicin Maja Kirkegaard godt allerede for et år siden, da hun var faglig konsulent i min bog BABY – 100% naturlig uden tilsætning.

Derfor har vi været på forkant med den nyeste viden og sørget for, at din baby (som er hyperfølsom) kan undgå de giftige fluorerede stoffer, hvis du følger bogens anbefalinger.

F.eks. kan du vælge GOTS-certificeret økotøj, droppe mikropopcorn og imprægneringsspray og omhælde dine fødevarer til glas.

 

Her findes fluorstoffer

Fluorstofferne akkumuleres i kroppen og kædes sammen med øget risiko for kræft, nyresygdomme, hormonforstyrrelser og ADHD hos børn.
Ja, der er så mange fluorstoffer i f.eks. emballagen til Finax rugbrødsblanding, at forskerne fraråder dig at købe den. SIC!

Emballage til popcorn og færdigmad – altså varm og/eller fed mad – er typisk værst, lige som imprægneringsmidler og slip-let-pander.

Det bliver ikke det sidste, vi kommer til at høre om disse stoffer, der også kendes som perfluorerede stoffer eller PFC’ere. Desværre.

Og – hvor er det bare megatræls, at vi også skal døje med det. Suk. Som om det ikke var nok med PVC, bromerede (og – gys – fluorerede!) flammehæmmere, phtalater, PCB, dioxiner, sprøjtegifte, Bisphenol A og jeg skal komme efter dig.

Hvis du vil vide lidt mere om fluorerede stoffer, så læs “Guickguide til en hverdag uden fluorstoffer” her fra bloggen.

Skal du have yderligere baggrundsviden, så tjek denne artikel fra Ingeniøren eller denne artikel fra videnskab.dk, som blandt andet beskriver, hvordan fluorstofferne kædes sammen med ADHD og kræft.

Omhælder du dine fødevarer fra papirsposer og pap? Spiser du popcorn fra mikroovnsposer?

 

PS
Du kan få personlig rådgivning fra PhD i miljømedicin Maja Kirkegaard i hendes brevkasse på min inspirationsportal Grøn Stue. Du kan blandt andet spørge hende, om der kan være fluorstoffer i konkrete produkter, som du har købt.

Som medlem af Grøn Stue får også fri adgang til min brevkasse og fast rabat i et vælg af webshops med økologiske og bæredygtige produkter.

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top