skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 39 – 2017: spontan abort

Spontan abort

SPØRGSMÅL

Kære Rose,

Jeg er i den ulykkelige situation, at jeg har aborteret spontant (en enkelt gang sent) tre gange det sidste år. Jeg er af gode grunde ved at være slidt og træt og kører i høj grad på reserverne, både fysisk og mentalt.

Hvad ville du guide til for at booste min krop til et nyt forsøg?

Bedste hilsner, Lykke

SVAR

Kære Lykke

Tak for dit spørgsmål om spontan abort.
Hvor er jeg ked af at høre, at du har oplevet at abortere spontant hele tre gange inden for det sidste år.
Jeg kan godt forstå, at det må være rigtig udfordrende både mentalt, følelsesmæssigt og fysisk.

Jeg ville i første omgang sætte projekt babymaking lidt i bero for at give dig ro.
Jeg tænker, at din krop har brug for en pause til at genopbygge og blive næret.
Det er ikke et godt udgangspunkt for en sund og ukompliceret graviditet at køre på reserverne, hverken for dig eller det kommende barn.

Det er svært at sige, hvor lang tid der skal gå, før din krop og dit sind er klar igen på et nyt niveau.
Måske et halvt år.
Men det afhænger af mange faktorer.

Jeg vil varmt anbefale dig at låne eller købe bogen ”Bliv gravid” af Nanna Ewald Stigel.
Der vil du finde rigtig meget kompetent og opdateret holistisk vejledning omkring, hvordan du kan booste din fertilitet og styrke din krop på forskellig vis.
Bogen indeholder f.eks. anbefalinger om kost, kosttilskud, motion, livsstil, mindset m.m.
Bogen henvender sig også til kvinder som dig, som oplever spontane aborter.
Jeg har anmeldt bogen her.
Nanna tilbyder også personlige sessioner.

Jeg ville også få hjælp til den følelsesmæssige del, så du ikke er præget af bekymringer og måske frygt.
Her har jeg selv været rigtig glad for body-sds.dk, nomicorelli.com, annehejselbjerg.dk, flemmingbille.dk og heartbliss.dk.

Masser af selvkærlighed, søvn, hvile, pauser, afslapning, karbad, massage, at være i naturen og andre nærende oplevelser ville jeg prioritere meget højt.
Ikke som noget “nice to have”, men klart som “need to have”.
Giv dig lov til at mærke følelserne af sorg og skuffelse, så de ikke sætter sig i fast i dig.

Meget ofte kan man slippe for fertilitetsproblemer og tendens til spontan abort ved at regulere på kost, kosttilskud og livsstil og evt. udrense belastninger i kroppen f.eks. fra tungmetaller, alkohol, rygning m.m.

Der er kan dog også være svære udfordringer hos den enkelte.

Grøn Stue finder du mine eksakte anbefalinger omkring en pakkeløsning med kosttilskud, der styrker fertiliteten.
Den er for omfattende at bringe her i sin helhed, men jeg vil varmt anbefale dig at tjekke den ud.

Som medlem af Grøn Stue har du også adgang til ubegrænset personlig rådgivning fra mig i medlemsforum og et varmt støttende fællesskab af de over 660 andre medlemmer.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Kærligst

Rose

This Post Has 4 Comments
 1. Men det er også meget vigtigt at vide, at nogle kvinders immunforsvar angriber fosteret og disse kvinder bliver ved med at abortere. Rigshospitalet har et behandlingsforløb for denne ‘lidelse’ og det hjalp bl.a. en af mine bekendte, som blev gravid igen og igen og… og mistede barnet hver eneste gang.
  Hun fik et velskabt barn ud af behandlingen.

 2. Hej. Ville lige til at skrive det samme som Majbrit.
  De kan nemlig, som det eneste sted i Danmark hjælpe på riget.
  Jeg har selv oplevet 5 aborter, inden jeg kom igennem et forløb der ovre. Mens vi ventede på udredning, tog vi en pause på 6 mdr, hvor jeg fyldte min krop godt op med kosttilskud. Gik til yoga, mediterede og forsøgte atafstresse en masse.
  Jeg fik nogle piller til at regulere immunforsvaret og fødte i december 16 en skøn dreng.

  Efter en af mine aborter, hjælp en Veninde mig. Hun er dybde terapeut og kan lave rebirthing. Det var en vild oplevelse, hvor jeg fik lov til, at føde det barn der aldrig var blevet til noget. Og det hjalp min krop og sind rigtig meget.
  Næsten gang jeg aborterede, lavede min krop selv en rebirthing. Hvilket var helt magisk, at den viste, hvad den havde brug for. Og jeg føler derfor, at jeg er kommet mere hel igennem det hele. Selv om tabene altid vil sidde i krop og sjæl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top