skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 23 – 2016: vitaminer til børn

Fredagsbrevkassen Uge 23 – 2016: Vitaminer Til Børn

Vitaminer til børn

SPØRGSMÅL

Hej Rose,

Min datter på 7 år har det utroligt svært med de søde multivitamin tyggetabletter. Vi har prøvet med Spektro Kids, Omnimini og i desperation Livol Multi Total, men hun bryder sig ikke om dem. Til gengæld kan hun godt sluge piller såsom c-vitaminer, mælkesyretabletter, d-vitamin etc.

Findes der nogle multivitaminer til børn, der kan sluges (og ikke er for store) og som stadig kan anbefales af dig?

Tusind tak for dine altid gode råd.

Mange hilsner,

Katja

 

SVAR

Kære Katja

Tak for de fine ord og for dine spørgsmål ang. vitaminer til børn.

Dit barn skal først og fremmest have vitaminer og mineraler fra en sund og varieret kost. Det kan ingen piller erstatte.

Og man kan virkelig komme langt, hvis kosten er meget varieret, baseret på gode økologiske råvarer, i tilpas mængde, stort set uden sukker eller raffinerede produkter, helst hjemmelavet og dit barn i øvrigt ikke er kræsen, har god appetit, ingen sygdomme eller skranten og ikke udsættes for en liflig cocktail af miljøgifte fra hverken luftforurening, fødevarer, fødevareemballage, indeklima, tøj eller nedarvet fra fostertilstanden og for øvrigt får tilpas med motion og lever 100 % uden stress og …

STOP!!!

Er du stået af? Det er jeg for længst. Sådan lever vi nemlig ikke hos mig.

Måske vimser du og din familie heller ikke rundt i en perfekt idealverden?

En moderne livsstil, udsættelse for miljøgifte og udpinte fødevarer er nu engang virkeligheden for de fleste af os.

Det stiller nogle krav til kroppen hos både store og små, som er meget vanskelige at dække selv med en sund og varieret kost, hvis du skulle være så heldig at have tid til at lave den hver dag og have et barn, som spiser den med glød og glæde. 
Derfor er en basispakke med kosttilskud en rigtig god idé.

Når dit barn kan sluge tabletter/kapsler, kan du med fordel skifte over til at give f.eks. 1 stk. Spektro fra Solaray. (Vælg den, der bare hedder “Spektro”) eller 1 stk. Omnimin Pure fra Biosym.

Når børn er omkring 12 år, kan de få dosis svarende til en voksen.

Til børn, der ikke kan sluge piller, kan du fra 4 til 12 år dagligt give f.eks. 2 stk. af tyggetabletterne Spektro Kidz fra Solaray. De bør suppleres med det vigtige mineral selen.

En anden mulighed er Little People fra cytoplan.co.uk.

Little People er ret små tabletter, som skal synkes hele. De er uden sukker og sødestoffer. De er fra cytoplan.co.uk, hvor du ved at bruge rabatkoden DEN33 får 33 % rabat. Dagsdosis er 1 stk. Bemærk, at Little People har en kraftig lugt.

Little People bør suppleres med D-vitamin i form af 1 stk. D-pearl 25 mcg dagligt samt med calcium og magnesium.

Du kan også med fordel give dit barn ekstra C-vitamin.

Både Spektro, Omnimin Pure og Little People har hver deres fordele og ulemper, så variation er klogt.

Jeg vil varmt anbefale dig min nyeste bog Dit sunde barn – sådan!

I bogen finder du blandt meget andet et helt kapitel med eksakte pakkeløsninger og vigtig viden ang. kosttilskud til børn. Så kan du tilpasse mængden og arten af kosttilskud til netop dit barns alder, kost og behov i øvrigt.

I bogen forklarer jeg også grundigt og præcist, hvordan du via kost og kosttilskud kan sikre dit barn stærke knogler. Det handler nemlig om meget mere end kalk (calcium).

Det vigtigste kosttilskud til børn er i øvrigt levertran i bedste kvalitet.

For en god ordens skyld skal jeg nævne, at mine anbefalinger er 100 % uafhængige. Jeg har ingen økonomiske interesser i de produkter og producenter, jeg anbefaler og linker til.

Jeg håber, at dette har gjort dig klogere på emnet “vitaminer til børn”.

Kærligst
Rose

 

 

This Post Has 9 Comments
 1. Hej,
  Tak for en god brevkasse. Jeg undrer mig dog over, at den spektro du anbefaler ikke er methylerede, især fordi bl.a Omnimin nu er aktiv.
  Mvh Heidi

 2. Hej Rose,
  Min datter på snart 10 år kan desværre ikke sluge piller endnu, så jeg giver hende fuld dosis af tyggetabletten Børnevitamun fra Holistica Medica – hvad tænker du om den?
  På forhånd tak 🙂
  Kh. Mette

  1. @Mette – tak for din kommentar. Børnevitamun er ikke med organiske/naturidentiske kilder til vitaminer og mineraler, så den er ikke mit primære valg.
   Kærligst
   Rose

 3. Hej Rose,
  Tak for en super brevkasse.
  Hvilke vitaminer anbefaler du til børn 1-4 år, når Spektro Kidz er fra 4 år?
  Har efter Dit Sunde Barn givet Omnimini, men den anbefales ikke længere og jeg vil gerne uden om tilsat sukker sødemidler, hvis muligt.
  Min søn er 14 mdr. og kan ikke sluge piller.
  Hvilke kan du anbefale?
  Han får desuden D-Pearls, N.D.S, Osteoform og fiskeolie – kan jeg med fordel skifte Omega-3 ud med levertran (+D)?
  KH

 4. @Anne Mette, mange tak. Jeg anbefaler Spektro Kidz til børn fra 1 år, også selv om pligtpåskriften på pakken siger fra 4 år.
  Jeg anbefaler Omega-3 fra NN til børn fra 1 år.
  Kærligst
  Rose

 5. Hej Rose
  Har før købt nutribears fra Cytoplan til mine børn, kan du anbefale disse?
  Mvh. Lene.

  1. @Lene, tak for dit spørgsmål. Ja, men de skal suppleres med forskellige vitaminer og mineraler. Jeg skriver om det på s. 56 i min bog Dit sunde barn – sådan! Du kan låne bogen på biblioteket eller købe den i boghandleren, helsekosten, på nettet eller her hos mig.
   kærligst
   Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top