skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 24 – 2016: Deodorant uden kemi

Deodorant uden kemi

SPØRGSMÅL

Hej Rose Maimonide

Jeg har netop læst dine råd ang. brug af deo, så tak for at du undrer dig og undersøger emnet (og div. emner) nærmere således, at vi læsere får del i den viden.

Jeg har den senere tid brug deo DO2 (fra Matas), som blot skulle være en form for krystal og som jeg egentlig regnede med var helt ren og uden kemi.

Kender du denne og ved du noget om indhold? Den er virksom og rimelig billig.

mvh. Nina

 

SVAR

Kære Nina

Tak for dit spørgsmål om deodorant uden kemi.

Jeg er glad for at høre, at du har fundet god brugbar info i mit blogindlæg om deodorant uden kemi. Blogindlægget findes her: Roses Deokarrusel.

Jeg forstår godt, at du tænker, at en ”krystaldeodorant” bør være ren og uden problemkemi. Sådan forholder det sig desværre ikke.

En krystaldeodorant indeholder nemlig også et aluminiumsalt.

I dine armhuler sidder nogle små smarte svedkirtler, som er specialdesignede til at udskille affaldsstoffer, bl.a. tungmetaller f.eks. nervegiften kviksølv.

Men en antiperspirant deo (det vil sige alle dem med aluminium, hvilket reelt er dem alle sammen) får svedkirtlerne til at gå i betalingsstandsning. Og så forbliver affaldsstofferne i din krop.

En høj pris at betale for ikke at lugte af sved.

Særligt fordi f.eks. kviksølv er en så skadelig nervegift, at man faktisk ikke kan sætte en laveste grænseværdi.

Det er klogt at nedsætte sin samlede eksponering for aluminium, ikke kun fra deodoranter, men helt generelt.

I deodoranter findes aluminium i to former; aluminium chlorohydrate (typisk i roll on-deo) eller potassium alum, som er det samme som aluminium alum – ofte omtalt som “alun”. Måske er pottasiumformen en lille smule mildere – den er den form, der blandt andet findes i krystaldeodoranter.
Men det er stadig aluminium.

Der findes heldigvis andre deodoranter uden aluminium, som fjerner lugten effektivt, og lader dine svedkirtler gøre deres fine arbejde. Svedigt!

Jeg vil derfor anbefale dig at bruges Roses Deo-karrusel, som du finder her på min blog.
Roses Deo-karrusel er en gratis miniguide til deodoranter uden aluminium og anden problemkemi.

Du får konkrete anbefaler på specifikke deodoranter, som du med fordel kan bruge i rotation. De har hver deres fordele og ulemper, hvorfor det er klogt at veksle imellem dem.

Jeg håber, at dette har gjort dig klogere på emnet “deodorant uden kemi” og kan inspirere dig til at vælge deodoranter uden aluminium.

Kærligst

Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top