skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 4 – 2016: svamp behandling

SPØRGSMÅL

Hej.
Min dreng på 6,5 mdr, har været i antibiotika behandling i ca 3 mdr efter en nyrebækkenbetændelse. Behandlingen startede da han var 5 uger. Han har haft blod i afføringen i ca 4 mdr, men der er ikke synligt blod længere.

Vi er begge plaget af gentagne svampeinfektioner i munden og på mine bryster. Pt er vi startet på 6. behandling. Vi bliver behandlet med mundhulegel, mycostatin og jeg har en enkelt gang fået 2 tabletter mod mundsvamp.

Han har fået bio Gaia dråber i 2,5 mdr og dicoflor 60 i 1.5 mdr.

Jeg ammer ham og han får derudover ca 3 varierede måltider om dagen.

Håber du kan hjælpe os med et godt råd.

Mvh Helle

 

SVAR

Kære Helle

Tak for dine spørgsmål om din lille søns og dine udfordringer med svampeinfektion. Det lyder som en barsk omgang, som hele familien har været igennem!

Lad mig give dig mine bedste tips til emnet “svamp behandling”.

Det er rigtig klogt, at du har sat ind med Dicoflor. Det er supervigtigt i forbindelse med en antibiotikabehandling.

Svampeinfektioner kan ofte tages i opløbet med kokosolie, men det hjælper ikke tilstrækkeligt, hvis svampen for alvor er i udbrud. Så skal den behandles med lægemedicin.

Det interessant er at se på årsagen til svampeinfektionerne, så de ikke gentager sig.

Behandling med antibiotika er meget belastende for tarmfloraen. Så du skal fortsat genopbygge med probiotika. Den bedste kvalitet får du ikke fra kosttilskud, men fra hjemmelavede langtidsfermenterede fødevarer. Det kunne være kraut (surkål). Krauten skal fermentere et par måneder, for at indholdet af gavnlige bakterier for alvor bliver interessant.
Du kan læse mere om emnet i min e-guide Sund familie med superfood til immunforsvaret.

Undgå derimod kefir og kombucha, da disse er en symbiose mellem bakterier og svampe. Hvis du er sensitiv overfor skimmel / svamp, kan dine symptomer forværres af at indtage kefir eller kombucha. Det gælder også spisesvampe og skimmelost.

Spis derimod prebiotiske fødevarer som f.eks. jordskokker, hvidløg og løg.

Undgå sukker, sødestoffer, honning og spisesvampe.

For at bekæmpe svampeinfektionen, så vælg et produkt med bakterietypen saccharomyces boulardii, f.eks. 2 stk. Sacchaflor, og suppler med en kraftig bredspektret probiotika, f.eks. 2 stk. Udo’s High Bifido. Tag i alt min. 25 mia bakterier dagligt. 60-70 mia er også relevant i en kort periode. De angivne doser er til voksne.

Du kan supplere med Udo’s Choice Super 5 sugetabletter til yderligere behandling af mundsvamp.

Fortsæt endelig med at amme så meget som muligt og så længe som muligt. Sørg for at booste dig selv med sundt fedt (oliven-, kokos- og fiskeolie) samt en stor pakke med kosttilskud til ammende. Du kan få adgang til mine præcise anbefalinger i denne e-guide: Kosttilskud. Guiden findes inde på min inspirationsportal Grøn Stue.

Som ammende mor anbefales du, uanset hvad, at indtage 2-3 spsk. uraffineret jomfrukokosolie dagligt. Kokosolie kan som nævnt også smøres på huden for at forebygge og lindre svamp.

Jeg anbefaler dig at introducere din søn for fødevarer i det tempo og den rækkefølge, som jeg nøje beskriver i min bog BABY. Du kan låne den på biblioteket eller købe den.

Jeg ville også være nysgerrig omkring hvorvidt du og/eller din søn har udviklet intolerance over for visse fødevarer, typisk mælkeprodukter og evt. gluten. Det finder du bedst ud af ved konsekvent at udelade mælkeprodukter fra din og din søns kost i en periode på minimum 6 uger.

Gentagne svampeinfektioner kan hænge sammen med belastninger af skimmelsvamp i boligen. Så det ville jeg også gå grundigt efter (tjek bag møbler, køleskab m.m.).

Jeg håber, at disse råd har gjort dig lidt klogere på emnet “svamp behandling”.

Jeg vil anbefale dig at kigge ind på Grøn Stue, hvor du har fri og ubegrænset adgang til personlig rådgivning fra mig i min brevkasse i medlemsforum og på Grøn Stues meget aktive facebookgruppe. På Grøn Stue finder du også opskrifter på hjemmelavede fermenterede fødevarer. Du er hjertelig velkommen.

Rigtig god bedring til jer.

Kærligst

Rose

 

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 4 Comments
 1. Hej Rose.
  Interessant læsning!!
  Gælder det både Vand-og mælkekefir?
  Jeg indtager begge dele og døjer med svamp ved trussekanten, og kokosolie både ved påsmøring og indtagningen kan ikke tage det, og jeg var ikke vidende om at det kan forværre tilstanden.
  Vh
  Louise E

 2. Tak for et meget interessant indlæg. Jeg lider ikke at svamp i munden eller fodsvamp, men måske det er samme svampeinfektion. I hvert fald har jeg fået konstateret ringorm på min arm. Formentlig fået det fra mit marsvin. Det klør af he…..til. Har læst side op og side ned om ringorm bl.a. https://castorolie.dk/ringorm/ hvor de skriver at man af naturlige produkter kan bruge ricinusolie (castor olie) eller tea tree olie. Ligeledes nævnes produkterne Canesten, Clotrimazol og Lamisil Creme.
  Ved du om jeg kan bruge et naturligt produkt mod ringorm, da jeg helst vil undgå syntetisk medicin? Tusind tak fra Tove

  1. @Tove – tak for dine spørgsmål. Jeg har desværre ikke ressourcer til at yde personlig rådgivning i kommentarsporet her på bloggen. Jeg vil anbefale dig at opsøge en kompetent holistisk behandler.
   Du er også velkommen i mit onlineunivers Grøn Stue, hvor du har ubegrænset adgang til personlig rådgivning fra mig og de andre eksperter i fagteamet. Vi kan fint hjælpe dig videre. Læs mere på grønstue.dk.
   Alt godt.
   Kærligst
   Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top