skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 47 – 2015: deodorant aluminium

Deodorant aluminium

SPØRGSMÅL

Hei!

Tusen takk for alle dine fine guids og tips – jeg har stor glede av dine sider på nett og to bøker som brukes masse!

Jeg har noen spørsmål om deodoranter, og så kommer noen andre forundringer på slutten.

Jeg lurer på om disse nye “hjemmelagede” deodoranter som er å få kjøpt er ok? Her er noe eksempler og en som synes å se fin ut fra iherb.

http://www.beeorganic.no/products/deodorantkrem-natural-coconut-57-g

http://www.agentm.no/products/rein-deodorant  (inneholder grapefukt olje og lavendel)

http://no.iherb.com/Dr-Mercola-Organic-Deodorant-Unscented-2-5-oz-70-8-g/62938

Jeg under på å lage selv, med bakepulver, kokosolje, shea smør, beewax, arrowroot eller cornstach. Vil det være ok å bruke?

Har sett denne, som ser bare deilig ut?

http://www.beeorganic.no/products/pisket-kakaosmor-114-g

Og oljer, fra f.eks. iherb med merke now foods, der står de er rene oljer, 100%avocado olje, jojoba oil, castor oil, osv. Er det ok å bruke? Noen av de er organic, men ikke alle. Vil det være noe stor fordel å velge organic på oljer? Er det noen rene oljer man bør unngå?

Og til slutt – er der noen esteriske oljer som er snillere og bedre å bruke?

Mvh Charlotte

 

SVAR

Kære Charlotte

Tak for de fine ord og dine spørgsmål om emnet “deodorant aluminium” samt om hudplejeolier og æteriske olier.

Du refererer til mine anbefalinger om deodoranter uden kedelig kemi, som man kan finde her:
Deodorant uden aluminium

Natural Coconut Deodorant Krem findes ikke længere i webshoppen, så den kan jeg desværre ikke vurdere.

Rein deodorant vil jeg ikke anbefale pga. indholdet af de æteriske olier, da der findes alternativer, både færdigkøbte og hjemmelavet, som er uden æteriske olier.

Dr. Mercola Organic Deodorant, unscented, er et fint valg på linje med den hjemmelavede. Du vil kunne lave den selv af de same ingredienser. Der er stadig udfordringen omkring natron, som kan virke hudirriterende.

Der er derfor mange gode muligheder for at lave eller købe en deodorant uden aluminium og andre former for kedelig kemi.

Pisket kakaosmør fra Chagrin Vallley Soaps er et fint valg uden problemkemi.

Rene olier, som ikke er æteriske olier, er ganske fine. De er langt bedre for huden end petrokemiske olier (paraffin, petrolatum, vaseline osv.), som findes i en del hudplejeprodukter, bl.a. fra apoteket.
Det mest miljøvenlige og bæredygtige valg er økologi.

Jeg fraråder alle æteriske olier, da de alle kan give allergi. Kroppen skelner her ikke mellem syntetisk parfume og ”naturlige olier”, de er (mindst) lige så allergene. Har man først udviklet allergi, reagerer man på alle former for parfume. Det kan være yderst belastende i dagligdagen.

Jeg ved godt, at damen nede i helsekostbutikken måske siger, at æteriske olier er naturlige og ”det er lige som at skrælle en appelsin”, og at du derfor trygt kan smøre dig og dit barn ind i dem. Det er allergieksperter lodret uenige i.

Faktum er, at æteriske olier er mindst lige så allergene som syntetisk parfume. Ja, faktisk er de allermest allergene parfumestoffer, man kender, nogle æteriske olier.

Der er 26 stoffer, som er deklarationspligtige som særligt allergene. Mange mener dog, at denne liste burde være langt mere omfattende. Det er således en falsk tryghed at tro, at andre end netop de 26 stoffer er mindre endsige slet ikke allergene.

Jeg håber, at dette har gjort dig klogere på emnet “deodorant aluminium”.

Hvis du vil vide mere om hudplejeprodukter uden skadelige kemikalier, vil jeg varmt anbefale dig at tjekke min e-guide: Hudpleje med god kemi.

Kærligst
Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top