skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 39 – 2015

SPØRGSMÅL

Hej.

Jeg tænker te fra Japan og andet nok også er problematisk, efter atomulykken?

Mvh Vivi

 

Rose, vil gerne følge anbefalingerne om at give Okinawa Koral Kalk (enten fra Natur Drogeriet eller Solaray) til to årige men blev mindet på at det kommer fra Japan. Skal vi være bekymret mht forurening og giftstoffer?

Thomas

 

SVAR

Kære Vivi og Thomas

Tak for jeres spørgsmål om risikoen for radioaktiv forurening af grøn te og kosttilskud fra Japan. Det er jo meget relevant at spørge om.

Heldigvis er kontrollen med fødevarer fra Japan til EU-lande meget striks. Det kan man læse mere om her hos Fødevarestyrelsen.

Atomulykken i 2011 fandt sted i Fukushima, som ligger i den nordlige del af Japan.

Grøn te dyrkes traditionelt i den sydlige del af Japan i regionerne Yame, Mie, Kumamoto, Miyazaki og Kagoshima. I grøn te fra disse områder er der ikke fundet spor af radioaktiv forurening. Det kan der teoretisk set forekomme i grøn te fra regionen Shizuoka.

Velassorterede tebutikker som f.eks. Sing Tehus og o-cha.com kan oplyse, hvor de enkelte grønne teer kommer fra.

Okinawa ligger i den sydligste del af Japan, 1740 km fra Fukushima. Der er, så vidt jeg er orienteret, ikke rapporteret om radioaktiv forurening i Okinawa kalk.

Det er derfor trygt at indtage Okinawa kalk og grøn te fra de nævnte regioner i Japan.

Kærligst

Rose

This Post Has 3 Comments
  1. Kære Rose

    Jeg har også et spørgsmål omkring atomulykken i Japan . Jeg vil rigtig gerne rense det vand jeg drikker og bruger til madlavning. Jeg har prøvet at undersøge på nettet og været i nogle helsekostforretninger, for at høre hvad de har af aktivt kul til at rense vandet med, men de har kun kul fra Japan! Kan man være tryg ved det, eller er det bedre at rense vandet på en anden måde, og har du et godt alternativ.

    Mvh. Mianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top