skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 31 – 2015: mascara uden skidt kemi

Fredagsbrevkassen Uge 31 – 2015: Mascara Uden Skidt Kemi

Mascara uden skidt kemi

SPØRGSMÅL

Hej Rose.

Tak for din brevkasse og andre gode ting på din side. Jeg vil lige informere dig om, at supermarkedet Kiwi fast har rigtig gode tilbud på økologi – de er faktisk utroligt meget billigere end alt, hvad jeg ellers har set …

Nå, men jeg havde et par spørgsmål til dig,, som jeg håber, du måske kan svare på… Here it comes:

Grundet allergiske reaktioner på mine tidligere mascaraer, er jeg pt endt med at bruge mac’s “extended play lash”. Jeg troede her, at jeg havde fundet verdens bedste mascara, idet jeg dels kunne tåle den, dels havde jeg den voldsomt positive oplevelse, at den forblev på vipperne hele dagen …

Jeg har fået den opfattelse, at sidstnævnte fordel højst sandsynligt skyldes, at der er tale om en såkaldt “tube mascara”, men jeg er ikke blevet helt klog på, hvad det indbefatter…. ved du det?

Men men men … nu læste jeg så lige i en test, at min nye favoritmascara er fyldt med pfte, altså teflon, hvilket jeg synes, er et meget stort minus!

Ved du, om det er FORDI, det er en “tube mascara”, at den er proppet med teflon? – sagt med andre ord – hvis man ikke ønsker hormonforstyrrende stoffer i sin makeup. skal man så holde sig helt fra de såkaldte “tube mascaraer”?

Min drøm er at få anbefalet en tube mascara, hvis det altså er ensbetydende med, at den ikke lægger sig UNDER øjnene i løbet af dagen,  som helst er økologisk – alternativt blot uden parabener og teflon … Kan du mon hjælpe mig med det?

Jeg håber, du kan hjælpe mig lidt i denne jungle, hvor jeg ikke er så vant til at færdes …

Mange hilsener og på forhånd tak fra Ulla

 

SVAR

Kære Ulla

Tak for dine spørgsmål om mascara.

Det er rigtig fint, at du er opmærksom på eventuelle skadelige stoffer i din makeup. Som du selv er inde på, kan makeup indeholde masser af skadelig kemi. Sågar de hyperskadelige fluorstoffer (f.eks. PFTE, kendt som varemærket “Teflon”), som jeg på alle måder vil fraråde på det kraftigste.

Når jeg anbefaler makeup, forholder jeg mig udelukkende til den samlede ingrediensliste (INCI’er) på det enkelte produkt. Jeg laver således deklarationstests helt ned til mindste detalje på den enkelte farvenuance.

Jeg holder mig til gengæld ikke til produkternes funktion, æstetik, farve osv. da det vil være alt for ressourcekrævende.

Så vidt jeg kan læse mig til, er “tube mascara” en særlig form for mascara, der er fremstillet på en sådan måde, at den ikke er vandfast, men til gengæld ret stabil i øvrigt. Den funktion skyldes, at mascaraen er fremstillet af polymerer, dvs. plastik. Normalt fremstilles mascara af olier (naturlige eller mineralske), vand, voks m.m.

Meget ofte tilsættes mascara og andre plejeprodukter også silikonestoffer. Man ved ikke særlig meget om, hvordan silikonestoffer påvirker menneskers sundhed. Men silikonestoffer ophobes i naturen, f.eks. i fisk, og er meget svært nedbrydelige.

Jeg vil derfor anbefale dig at tjekke min Makeupguide, hvor du kan se alle mine konkrete produktanbefalinger om makeup uden kemi.

I guiden finder du også alle mine anbefalinger om mascara, hvor jeg nævner de helt specifikke produkter, som kom gennem mit kemikritiske nåleøje.

De produkter, som jeg anbefaler i min Makeupguide, er uden parfume (syntetisk så vel som æteriske olier), silikonestoffer, parabener, petrokemikalier/mineralske olier og en lang række andre stoffer, som kan skade miljøet, sundheden eller begge dele.

Selv er jeg ret glad for Flawless Definition Mascara fra Bare Minerals. Den er særligt god til tynde øjenvipper.

Jeg håber, at disse råd har hjulpet dig godt på vej i makeupjunglen.

Kærligst

Rose

 

mascara uden skidt kemi

 

Gratis e-bog til dig

Glæd dit barn med en festlig fødselsdag uden sukkerchok!
Få genvejene i min gratis e-bog MUMS – Søde Sunde Sager.

  • Gratis e-bog med eventyrlige illustrationer.
  • Konkrete tips og gennemtestede opskrifter med naturlig sund sødme til dit barns fødselsdag.
  • Genvejene til lækre sunde sager, som er en sikker børnesucces.
  • Uden stress.

Klik her for at få e-bogen gratis.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top