skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 30 – 2015

Fredagsbrevkassen Uge 30 – 2015

SPØRGSMÅL

Hej Rose.

Jeg har været inde og google solcreme og stødte så på dine kommetarer til en anden og derfor gik jeg ind på din side.

Det lyder til at du ved en masse om solcreme m.m. og ved en masse om gode ting som er uden for meget kemi.

Jeg går meget op i at der ikke er parabener og andet kemi i noget som helst af det vi bruger hos os, og vores solcreme har været sådanne produkter også, bl. a Derma. Min søn på 16 kan slet ikke have nogen af solcremer på, da han begynder at svede rigtig meget og huden bliver helt våd, og jeg tænker på at der da må findes en solcreme som huden kan ånde igennem – dem vi bruger er ikke dem der efterlader ” et hvidt lag”.

Kan du hjælpe os, så min søn kan få en solcreme som ikke er til gene for ham og som hjælper mod solens skarpe stråler ?

Håber meget at høre fra dig.

De bedste hilsner fra Gitte

 

SVAR

Kære Gitte

Tak for dine spørgsmål om solbeskyttelse og åndbar solcreme.

Jeg vil anbefale dig at tjekke min Solcremeguide, som jeg løbende opdaterer.

Der findes ikke ”sund” solcreme. Men du kan med fordel vælge en solcreme med så lidt skadelig kemi som muligt.

Den bedste solbeskyttelse er derfor at holde sig i skyggen, bruge hat med nakkeskygge og tyndt, hvidt tøj.

I solcremeguiden finder du en lang række solcremer, som jeg anbefaler, at man veksler imellem.

Produkterne med kemiske filtre giver ikke ”det hvide lag”.

Jeg kan ikke på forhånd vide, hvilken en, din søn vil trives bedst med. Her må man prøve sig lidt frem. Så jeg har ikke noget specifikt bud på en enkelt åndbar solcreme.

De solcremer, som jeg anbefaler, er fri for parfume (hverken syntetisk eller æteriske olier), parabener, petrokemikalier/ mineralske olier, silikonestoffer, stoffer på nanoform samt en lang række andre sundheds- og miljøskadelige stoffer.

I forhold til åndbarhed er det værd at bemærke, at jeg nævner både petrokemikalier/mineralske olier samt silikonestoffer. Disse stoffer kan erfaringsmæssigt gøre det sværere for huden at ånde. De findes i rigtig mange solprodukter, makeup, hud- og hårpleje. Men aldrig i de produkter, som jeg anbefaler!

Du kan se alle mine konkrete produktanbefalinger i min Makeupguide og Hudplejeguide.

Jeg tænker, at de to guides kunne være en stor hjælp for dig, når du nu specifikt nævner, at du gerne vil undgå kedelig kemi i dine produkter til personlig pleje. Det kan jeg jo på alle måder anbefale.

Kærligst

Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top