skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 35 – 2014

Fredagsbrevkassen Uge 35 – 2014

SPØRGSMÅL

Hej Rose

Jeg har læst din bog “Baby” med stor fornøjelse. Som gravid er det dejligt at få et overblik over mulighederne for at fremme sundheden – både for mit barn og mig selv.

Jeg er af en veninde blevet anbefalet at se nærmere på Kangen Water produceret af firmaet Enagic. Det siges at være “livets kilde” og sundt på alle måder, fordi vandet renses og revitaliseres. Jeg har forsøgt at læse mere om det på nettet, men har haft svært ved at blive klog på troværdigheden i det materiale, jeg finder.

Kender du til produktet? Og findes der videnskabelige artikler, der understøtter vidunderhistorierne?

Jeg håber, at du kan hjælpe.

Venlig hilsen

Tanja

 

SVAR

Kære Tanja

Tusind tak for roserne til min bog BABY, det blev jeg vel nok glad for!

Også tak for dit spørgsmål ang. drikkevand og vandresning. Jeg kender desværre ikke det konkrete produkt. Generelt omkring forskellige vandrensningssystemer (Kangen, Grander m.m.) er det ikke rigtig muligt for mig at give et helt konkret svar. Hvis man oplever positive effekter af vandrensning er det i min optik dét, som tæller. Naturligvis forudsat, at vandrensningen ikke er sundheds- eller miljømæssigt problematisk, f.eks. hvis der benyttes antibakterielle midler. Personligt tror jeg, at f.eks. vand og fødevarer (råvarer) har flere og mere komplekse kvaliteter end det, som videnskaben her og nu kan måle og veje.
Selv bruger jeg og anbefaler at putte en kulstang (f.eks. Sumi Stick) i en glaskande med drikkevandet. Aktivt kul bruges medicinsk, hvis man bliver udsat for en forgiftning. Det benyttes også i visse vandrensningsanlæg og i akvariepumper. Det gør vandet mere blødt og velsmagende. Det binder tungmetaller, men ikke f.eks. pesticider. Jeg kender ikke til noget vandrensningssystem, som har dokumenteret effekt ifht. at fjerne f.eks. pesticider.

Det er ofte en bekostelig affære at få installeret vandrensningsanlæg i private hjem. Hvis der er flow i budgettet, så kan man overveje det. Ellers ville jeg nok prioritere andre steder i hverdagen (kost, mademballage m.m. – se f.eks. e-guiden ”God kemi i dit køkken”).

I Danmark er vi så privilegerede at have noget af verdens bedste og reneste drikkevand. Derfor er der heller ikke nogen som helst grund til at købe kildevand på flaske, når man bor i Danmark! Det er miljøbelastende (pga. transporten), og vandet har ofte højere kimtal end det fra hanen, som i sig selv har et fint indhold af relevante mineraler.

Vi kan passe godt på grundvandet, også til fremtidige generationer, ved at vælge økologi. I dag indeholder hver 4. danske drikkevandsboring pesticider og andre kedelige kemikalier, og tallet er stigende.

Jeg håber, at dette kan hjælpe dig på vej til at prioritere, sådan som det samlet set opleves bedst for dig. 

Kærligst
Rose 

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top