skip to Main Content

Spirerne – sidste afsnit

I går var du puy-linse-spirerne klar!

Børn fra 9 måneders-alderen kan få spirer, bare spirerne er dampede eller stegte et minuts tid. Til børn under 2 år frasorteres frøkapslerne. Kom spirerne i en stor skål med rigeligt vand, så flyder kapslerne ovenpå og kan nemt fjernes. De dampede spirer kan hakkes og blandes i babys mad.

Hverken børn eller voksne bør spise for mange spirer. Lucernespirer indeholder stoffet L-cannavanin, som kan være skadeligt for immunsystemet, men fordufter, når spirerne opvarmes.

Lucernespirerne er nok først færdige om et par dage, det plejer at tage en uges tid. Men de er værd at vente på, tynde og delikate og perfekte som sprød faktor i en sandwich. Prøv f.eks. to stykker ristet kernerugbrød, lagt sammen med hummus, en soltørret tomat i strimler, rucola-salat og lucernespirer – uhm….

 

Foto: www.friskespirer.dk

Juli 2011: Fødevarestyrelsen fraråder folk selv at dyrke spirer og at alle spirer opvarmes. Dette skyldes mistanke om, at årsagen til VTEC-tilfældene skal finde i nogle specifikke sendinger af egyptiske bukkehornsfrø fra hhv. 2009 og 2010. Bliv klogere på sagen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top