skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 32 – 2014: biogaia kokosolie

Biogaia kokosolie

SPØRGSMÅL

Hej Rose.

Jeg har købt Biogaia til min søn, da han er flaskebarn og har en del luft i maven.

Af D-dråber giver jeg ham Arctic D cod liver Oil, nemlig fordi at de D-dråber man køber på apoteket osv, er opslemmet i kokosolie.

Og det siges, også af dig, at det kan være årsag til at maven driller.

Men nu ser jeg så at Biogaiaen også indeholder kokosolie!

Hvorfor anbefaler du så stadig Biogaia til urolig mave?

 

SVAR

Kære T.

Tak for dit spørgsmål om probiotika til baby. Det er korrekt, at BioGaia (som nu hedder Semper Dråber) indeholder kokosolie. Den indeholder dog også to andre olier, så indholdet af kokosolie er relativt lille, sammenlignet med f.eks. almindelige D-dråber, som kun er med kokosolie.

Nogle småbørn får ondt i maven af kokosolien. Dette er formentlig, fordi kokosolien er kemisk behandlet, så den forbliver flydende ved stuetemperatur.

Jeg ville ønske, at der var et alternativ til BioGaia/SemperDråber, som var med de samme bakterier, men uden kokosolie. Men det er jeg desværre ikke stødt på.

Urolig mave hos det lille barn kan have mange årsager. Jeg vil klart anbefale dig at få ham tjekket hos en dygtig kraniosakralterapeut, osteopat eller kiropraktor – jeg anbefaler flere i min bog BABY.

Du kan også overveje zoneterapi hos en behandler, som er vant til at arbejde med babyer. Der vil du også kunne få vejledning om ”hjælp til selvhjælp”. Ofte hjælper det også at få barnet godt bøvset af efter måltidet, cykle med barnets ben og massere blidt i mavens retning.

Ammende mødre kan gøre meget for at booste ammemælkens indhold af probiotiske bakterier ved at spise mælkesyregærede grøntsager m.m. sat at tage tilskud af probiotiske bakterier. Det kan man jo ikke som flaskemor, og derfor er BioGaia/Semper Dråber stadig mit bedste bud.

Kærligst
Rose

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top